AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Interaktionsdesign, Bachelor

Interaktionsdesign

Interaktionsdesign

Interaktionsdesign er en konstruktivt og kreativt orienteret disciplin, som handler om at designe interaktive digitale produkter, der fremmer den måde, som mennesker kommunikerer og interagerer på i deres hverdags-, privat- og arbejdsliv.

ÅBENT HUS 2019

Kom til Åbent Hus 2019 og mød studerende fra Interaktionsdesign. Vi står klar til at besvare alle dine spørgsmål fredag den 1. marts på Rendsburggade 14 i Createbygningen ved havnefronten i Aalborg.

Line laver bæredygtige løsninger

Høre Line fortælle om sit projekt med interaktiv teknologi, der kan bidrage til, at vi som forbrugere træffer mere bæredygtige valg - både med hensyn til mennesker og miljø. Du kan også læse her, hvad Line i øvrigt har at sige om uddannelsen.

"interaktionsdesign handler ikke kun om
at skrive kode hele dagen, men også om,
hvorfor vi gør de ting, vi gør"

                                     Tobias Jørgensen, studerende

 

Vær med til at designe samspillet mellem teknologi og brugere

I takt med at teknologier og produkter i stigende grad bliver brugt til understøttelse stort set al menneskelig aktivitet, bliver et godt og velfungerende interaktionsdesign mere og mere vigtigt. Udviklingen af interaktive elektroniske produkter er i dag en større arbejdsopgave for en eller flere personer, som er højt kvalificerede inden for interaktionsdesign. Uddannelsen i interaktionsdesign fokuserer på brugere, teknologi, fysisk form, kontekst og brug og på samspillet mellem disse i udviklingen af nye og innovative IKT (informations- og kommunikationsteknologi)-produkter.

Lær at designe systemer, der giver den bedste brugeroplevelse

Uddannelsen giver dig grundlæggende kompetencer i design af de interaktive dele af et IKT-system med et højt niveau af brugeroplevelse, anvendelseskvalitet og æstetik.

Uddannelsen er stærkt designorienteret og baserer sig på internationalt anerkendt forskning i industriel design og interaktionsdesign. Du vil komme til at beskæftige dig meget med konstruktion af interaktive IKT systemer. Du skal desuden lære om grundlæggende interaktive teknologier som websystemer, fysiske produkter, desktopsystemer og mobile systemer.

Problembaseret læring – undervisning der gør dig klar til arbejdsmarkedet

På Aalborg Universitet møder du en anden måde at lære på end i den traditionelle universitetsundervisning. For godt nok lærer du den nødvendige teori, men du får lov at bruge den på virkelige problemstillinger, hvor du arbejder i små grupper og får mere direkte vejledning fra vores undervisere. Det er en aktiv måde at lære på, hvor du får mulighed for at udvikle konkrete løsninger og samtidig arbejder på en måde, der gør dig klar til arbejdsmarkedet.

Læs mere om Problembaseret læring (PBL).

Læs videre på en kandidatuddannelse

Med en bachelorgrad i Interaktionsdesign kan du søge om optagelse på kandidatuddannelsen i Interaktionsdesign eller følgende uddannelser i København: Service Systems Design (cand.scient.) eller Sustainable Design (cand.polyt.).

Læs mere under ”Kandidatmuligheder”.

Hvilke typer af jobs kan du få?

Med en uddannelse inden for interaktionsdesign, vil du kunne varetage jobs som interaktionsdesigner, usability-ekspert, user experience designer, systemudvikler og projektleder.

Vidste du at ...

  • Interaktionsdesign på Aalborg Universitet er unik i Danmark, da vi fokuserer både datalogi og industriel design 
  • I udlandet er interaktionsdesign i fokus, og uddannelser i interaktionsdesign findes på universiteter som MIT, Stanford og University College London.
  • Interaktionsdesign er tæt beslægtet med forskning og undervisning indenfor human-computer interaction (HCI).

Besøg os på Facebook og læs spændende nyheder om alt hvad der rører sig inden for interaktionsdesign.

Du får viden om

  • Interaktive produkter og systemer
  • Brugercentreret design
  • Industriel design
  • Datalogi

Mød Aalborg Universitet
Kom og mød Aalborg Universitet og oplev livet på AAU på nærmeste hold. Kom og mød aAu

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen