Service Systems Design

Kandidat

Service Systems Design

På Service Systems Design uddannelsen vil du lære at planlægge og organisere personer, infrastruktur, kommunikation, medier og dele af en service, så du kan forbedre kvaliteten, interaktionen mellem udbyder og bruger, samt brugeroplevelsen.

Få kendskab til

Brugerdeltagelse og social innovation
Strategi, forretning og fremtidstænkning
Redskaber og metoder til product service systems, UX-design for services, prototyping og visuel tænkning

København

2-årig uddannelseEngelsk

Kandidat

Service Systems Design

På Service Systems Design uddannelsen vil du lære at planlægge og organisere personer, infrastruktur, kommunikation, medier og dele af en service, så du kan forbedre kvaliteten, interaktionen mellem udbyder og bruger, samt brugeroplevelsen.

Få kendskab til

Brugerdeltagelse og social innovation
Strategi, forretning og fremtidstænkning
Redskaber og metoder til product service systems, UX-design for services, prototyping og visuel tænkning

København

2-årig uddannelseEngelsk

På Service Systems Design lærer du at koordinere processer, teknologier og interaktioner inden for komplekse systemer med det formål at skabe værdi for brugerne og forbedre brugeroplevelsen.

Fra vores campus i smukke København tilbyder vi en spændende, praktisk orienteret Service Design-uddannelse. Vores to-årige program giver dig et solidt fundament inden for designmetoder, baseret på praktisk erfaring og løsning af opgaver i den virkelige verden.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Hvorfor har vi brug for service systems designere?

Har du nogensinde stået i en lang kø i en bank? Hvor megen ventetid har du tilbragt i en lufthavn? Eller hvordan tænker du, et hospital kunne gøre mere for patienterne?

Services såsom Spotify, Too Good To Go eller Airbnb er nogle af de services lige nu, der direkte eller indirekte påvirker livet for rigtig mange mennesker over hele verden.

Det går i stigende grad op for virksomheder, offentlige institutioner og andre organisationer, at kvaliteten af den serviceoplevelse de tilbyder skal prioriteres, og at denne kan optimeres gennem mere gennemtænkt design.

Derfor er der stigende efterspørgsel på Service Designere.

Service Design er en disciplin, der omhandler måder, hvorpå man kan finde kreative løsninger på uhåndgribelige problematikker. Med en menneskecentreret og samskabende tilgang har Service Design udviklet sig til en progressiv design disciplin med sin egen værktøjskasse, færdigheder og tankegang.

På vores kandidat i Service Systems Design opnår studerende en solid forståelse, handlingsrettet viden og praktisk erfaring i denne voksende disciplin.

Hvorfor Service 'Systems' Design?

Når vi kigger mod fremtiden ser vi, at byer, regeringer og virksomheder bliver konfronteret med nye udfordringer, såsom store sociale og kulturelle forandringer og at deres arbejde i stigende grad vil omhandle cirkulær økonomi, bæredygtig livsstil og datahåndtering.

Derfor får vi i fremtiden brug for flere kreative mennesker, som tænker og arbejder tværfagligt ved at forene tekniske og kreative færdigheder og som kan navigere i fremtidens uvisse udfordringer.

Services bliver i stigende grad digitale, sammenkoblede og mere komplekse, både at designe og at navigere i. Det er det, vi forbereder dig til.

Vores kandidatuddannelse er unikt formet for at give dig redskaberne til at analysere mangefacetterede udfordringer og designe services som komplekse systemer, som giver de optimale serviceoplevelser.

Disse færdigheder vil støtte dig i at gennemtænke udfordringer og skabe services, der har reel værdi.

Hvis du gerne vil skabe noget, der sætter et positivt mærke på fremtidens samfund, bør du komme med på kandidatuddannelsen i Service Systems Design.

Kamila Dzierzak - Alumnus from SSD

10

års aktivitet og hundredvis af projekter skabt af vores studerende, der har haft høj social, økonomisk, kulturel og miljømæssig effekt

100+

aktive samarbejder med førende virksomheder og offentlige institutioner

300+

færdiguddannede service systems designere fra vores uddannelse

En karriere-orienteret uddannelse

Kandidatuddannelsen i Service Systems Design balancerer teoretisk og praktisk indhold. I løbet af uddannelsen vil du løbende omsætte din viden om Service Design teorier og metoder til virkelige løsninger.

Professionel praktisk erfaring er en essentiel del af studiets indhold. Fra første semesterprojekt vil du komme i kontakt med danske virksomheder, og på andet år får du mulighed for at blive en del af engagerede fællesskaber blandt entreprenører og sociale innovatorer under et praktikophold i Danmark eller i udlandet, og når du skriver dit speciale. 

Derudover har du mulighed for at deltage i aktiviteter uden for studiet, som fx SDTalks eller internationale konferencer. Dette giver dig rigtig gode muligheder for at få indblik i det allernyeste inden for Service Design, ligesom du kan udvide dit netværk af pionerer og sociale innovatorer.

Vi er stolte over at se vores færdiguddannede Service Designere, Design Researchere, UX Designere, System Designere og konsulenter skabe effektfulde og meningsfulde forandringer for virksomheder som Designit, Roche, Bosch, Lego, Volkswagen, IBM, og for offentlige institutioner såsom Copenhagen Healthtech Cluster og Københavns Politi.

København som studieby - en by fuld af design

Deltagende Design, Co-Design og samskabelse er dybt indlejret i den skandinaviske kultur. Det at designe med mennesker - og ikke bare for dem - er en tilbagevendende værdi i de nordiske lande, og det har stor indflydelse på, hvordan design bliver optaget og studeret.

København står som et af flagskibene for byer, hvis udvikling hviler på denne tilgang. Kandidatuddannelsen i Service Systems Design - og de relaterede arrangementer såsom Open Talks, workshops og hackathons - vil placere dig i hjertet af dette levende Service Design-fællesskab, så du kan opleve, hvordan disse værdier bliver omfavnet i hverdagslivet og arbejdskulturen.

Fagligt indhold

Kandidatuddannelsen i Service Systems Design på AAU i København består af fire semestre, i alt to år.

Semester 1-3 består af en række kurser og et semesterprojekt, som laves i grupper. På 3. semester har du mulighed for udlandsophold eller projektsamarbejde med en ekstern partner.

På 4. semester er der ingen kurser, da du skal bruge din tid på at skrive speciale.

Der er både valgfri og obligatoriske kurser. På den måde har du mulighed for at skræddersy din profil efter dine egne ønsker og karrieredrømme.

Semesteroversigt

Optagelse og adgangskrav

Job og karriere

Servicedesign-konsulenter er efterspurgte i rejse-, sundheds-, bank-, finans- og detailsektoren samt inden for informationsservice generelt.

Nogle af de afgørende grunde til, at flere og flere ansætter servicedesignere, er deres metoder og praktiske erfaring med at designe og organisere services, ligesom de kan højne kvaliteten af brugeroplevelsen og interaktionen mellem brugeren og servicen.

Du har derfor særdeles gode jobmuligheder, når du er færdig med din uddannelse i Service Systems Design.

Virksomheds- og udlandsophold

Du har flere muligheder for at berige din uddannelse i Service Systems Design på Aalborg Universitet med ophold på andre universiteter eller virksomheder, både i Danmark og andre steder i verden.

Kandidatuddannelsens 3. semester er et godt tidspunkt at afprøve dine færdigheder via et projektsamarbejde med en ekstern partner eller et semester på et de mange universiteter rundt om i verden, som vi samarbejder med.

Erfaringer fra udlandet er med til at give job

Hvis du tager til udlandet under din uddannelse, får du en stor fordel, når du skal søge job senere. Erhvervslivet efterlyser folk med internationale erfaringer, og derfor sætter vi på AAU fokus på netop udlandsophold.

Vi vil gerne være med til at give dig den bedst mulige ballast, når du skal søge job som færdiguddannet, og undersøgelser viser, at med et udlandsophold i bagagen, kommer man foran i køen til de bedste jobs.

Vi står parat til at hjælpe dig, så du finder det bedst mulige sted for dig og dine karrieredrømme. Aalborg Universitet samarbejder med en række universiteter rundt omkring i hele verden, og vi har særdeles gode kontakter til erhvervslivet, både hvad angår studenterprojekter og praktik.

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Hvem står bag Service Systems Design-uddannelsen?

Service Design Lab er en forskningsgruppe, der består af forskere, professorer, PhD-studerende og  post-docs. Besøg Service Design Labs hjemmeside for at finde mere information om folkene bag kandidatuddannelsen såvel som de projekter, de er involverede i uden for uddannelsen.

Kontakt

Som studerende på AAU møder du...