AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Service Systems Design, Kandidat

Service Systems Design

Service Systems Design

På Service Systems Design (Service systemdesign) på Aalborg Universitet København lærer du om planlægning og organisering af mennesker, infrastruktur, kommunikation, medier, hvad en tjenesteydelse består af, for at kunne forbedre dens kvalitet, samspillet mellem udbyder og kunder og kundernes oplevelse.

Har du nogensinde stået i en lang kø i en bank eller et posthus? Hvor megen ventetid har du tilbragt i en lufthavn? Hvor mange gange har du været på restaurant eller cafe og tænkt, at det kunne være langt bedre? Eller at et hospital kunne gøre mere for patienterne? Flere og flere mennesker, virksomheder og organisationer mener i stigende grad, at dette er vigtigt, og at services kunne designes bedre. Derfor bliver der i fremtiden stor efterspørgsel på folk med kompetencer, der kan imødekomme disse krav. Service Systems Design er en af de få uddannelser i Europa, som gør dig klar til at bygge bro mellem systemer og forbrugere.

Hvad er servicedesign?

Servicedesign handler om planlægning og organisering af mennesker, infrastruktur, kommunikation, medier og dele af services, hvor formålet er at forbedre kvaliteten samt interaktionen mellem serviceudbyder og kunde.

Ud over at udgøre en del af vores hverdag, udgør services i stigende grad en stor del af vores økonomi. Informationsteknologi gør services endnu mere vedkommende for os; i dag behøver du ikke at have egen bil, hvis du bruger en car-sharing service, du behøver ikke at bekymre dig om, hvor din frokost skal komme fra, når du kan bestille den online, og online kan du også booke flybillet og betale en regning når som helst, du ønsker. Nye koncepter såsom social networking, crowd sourcing og open platforms inspirerer også til nye, innovative løsninger og nye former for livsstil.

Til trods for den stigende efterspørgsel har der indtil nu ikke været udbudt nogle specifikke uddannelser for denne faglige profil. Kandidatuddannelsen i Service Systems Design er den første kandidat, der imødekommer efterspørgslen efter denne faglige kompetence, og derfor har en række virksomheder og offentlige organisationer vist interesse for den nye kandidatuddannelse.

For at kunne spille en afgørende rolle som servicedesigner, skal man derfor have kompetencer inden for:

  • Informationsteknologi; indsigt i programmering samt organisering af komplekse it-systemer
  • Sociale og brugerrelaterede kompetencer; forståelse af brugernes behov og evnen til at identificere dem korrekt, men også at kunne involvere dem i designet
  • Design; evnen til at foreslå innovative kombinationer og løsninger
  • Organisation og strategi; at kunne forstå hvilken rolle, servicedesign spiller samt de muligheder, som det giver.

Kandidatuddannelsen i Service Systems Design på AAU-Cph giver dig de tekniske, konceptuelle og metodologiske redskaber, du skal bruge for at arbejde med fremtidens servicedesign.

Der er ansøgningsfrist den 1. marts med studiestart den 1. september. Find optagelsesprocedurer her.

bag kulisserne

Se nyheder inden for service design, tag et kig ind bag kulisserne og få nyheder og updates om uddannelsen. Service Systems Design på Facebook.

Du kan også besøge uddannelsens egen hjemmeside (på engelsk).

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Brugeroplevelse og involvering
  • Serviceydelser
  • Social innovation
  • Strategi og forretning

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for