Service Systems Design

Kandidat

Service Systems Design

Uddannelsen lærer dig at skabe gode brugeroplevelser, hvad end de foregår i en lufthavn, en cafe, en forlystelsespark, et hospital, derhjemme eller på en digital platform. Du får en solid forståelse, handlingsrettet viden og praktisk erfaring med at designe gode serviceoplevelser.

Få kendskab til

Brugerdeltagelse og social innovation
Strategi og forretning
Produkt service værktøjer og metoder

København

2-årig uddannelseEngelsk

Kandidat

Service Systems Design

Uddannelsen lærer dig at skabe gode brugeroplevelser, hvad end de foregår i en lufthavn, en cafe, en forlystelsespark, et hospital, derhjemme eller på en digital platform. Du får en solid forståelse, handlingsrettet viden og praktisk erfaring med at designe gode serviceoplevelser.

Få kendskab til

Brugerdeltagelse og social innovation
Strategi og forretning
Produkt service værktøjer og metoder

København

2-årig uddannelseEngelsk

Læs Service Systems Design efter sommerferien. Du kan nå det endnu.

Søg optagelse her

Der er ledige pladser på uddannelsen i Service Systems Design.

Du kan søge, så længe der er ledige pladser.

Har du nogensinde stået i en lang kø i en bank? Hvor megen ventetid har du tilbragt i en lufthavn? Hvor mange gange har du været på restaurant eller café og tænkt, at oplevelsen kunne være langt bedre? Eller at et hospital kunne gøre mere for patienterne?

Det går i stigende grad op for virksomheder, offentlige institutioner og andre organisationer, at kvaliteten af den serviceoplevelse de tilbyder skal prioriteres, og at denne kan optimeres gennem mere gennemtænkt design. Derfor er der stigende efterspørgsel på Service Designere.

Service Design er en disciplin, der omhandler måder, hvorpå man kan finde kreative løsninger på uhåndgribelige problematikker. Med en menneskecentreret og samskabende tilgang har Service Design udviklet sig til en progressiv design disciplin med sin egen værktøjskasse, færdigheder og tankegang. På vores kandidat i Service Systems Design opnår studerende en solid forståelse, handlingsrettet viden og praktisk erfaring i denne voksende disciplin.

HVORFOR SERVICE 'SYSTEMS' DESIGN?

Når vi kigger mod fremtiden ser vi, at byer, regeringer og virksomheder bliver konfronteret med nye udfordringer, såsom store sociale og kulturelle forandringer og at deres arbejde i stigende grad vil omhandle cirkulær økonomi, bæredygtig livsstil og datahåndtering.

Derfor får vi i fremtiden brug for flere kreative mennesker, som tænker og arbejder tværfagligt ved at forene tekniske og kreative færdigheder og som kan navigere i fremtidens uvisse udfordringer.

Services bliver i stigende grad digitale, sammenkoblede og mere komplekse, både at designe og at navigere i. Det er det, vi forbereder dig til.

Vores kandidatuddannelse er unikt formet for at give dig redskaberne til at analysere mangefacetterede udfordringer og designe services som komplekse systemer, som giver de optimale serviceoplevelser.

Du vil ikke bare få en solid brugsforståelse for design redskaber og metoder, men også en række supplerende færdigheder i strategi, iværksætteri, innovation og i de teknologiske aspekter af nutidens og fremtidens services.

Disse færdigheder vil støtte dig i at gennemtænke udfordringer og skabe services, der har reel værdi.

Vores kandidatuddannelse er unikt forankret i et dynamisk fællesskab bestående af iværksættere og sociale innovatører både i og udenfor Danmark og du vil blive undervist af nogle af de mennesker, der pionerede service design.

Jeg har oplevet, at mange services er ikke optimale, og jeg ville gerne lære, hvorfor det er sådan, og hvad jeg måske kunne gøre ved det. På Service Systems Design har jeg fået mulighed for at arbejde med at forbedre ting og lære om processen med at udvikle nye og bedre services.

ESBEN GRØNDAL, STUD.SCIENT. I SERVICE SYSTEMS DESIGN

Semesteroversigt

Job & karriere

Servicedesign-konsulenter er efterspurgte i rejse-, sundheds-, bank-, finans- og detailsektoren samt inden for informationsservice generelt.

Nogle af de afgørende grunde til, at flere og flere ansætter servicedesignere, er deres metoder og praktiske erfaring med at designe og organisere services, ligesom de kan højne kvaliteten af brugeroplevelsen og interaktionen mellem brugeren og servicen.

Du har derfor særdeles gode jobmuligheder, når du er færdig med din uddannelse i Service Systems Design.

Virksomheds- og udlandsophold

Du har flere muligheder for at berige din uddannelse i Service Systems Design på Aalborg Universitet med ophold på andre universiteter eller virksomheder, både i Danmark og andre steder i verden.

Kandidatuddannelsens 3. semester er et godt tidspunkt at afprøve dine færdigheder via et projektsamarbejde med en ekstern partner eller et semester på et de mange universiteter rundt om i verden, som vi samarbejder med.

Studerende fra Service Systems Design har fx samarbejdet med:

 • Robert Bosch Gmbh C/UX, Leonberg, Tyskland
 • VihTek, Glostrup Hospital, Glostrup
 • RE:Public, København
 • Green Tech Challenge IVS, København
 • Namahn, Bruxelles
 • Zenit Design, Malmö
 • Yellow Window n.v. Belgien
 • Living IT Lab, København
 • Kirt Thomsen aps, København
 • Essense, Holland
 • Roche Diabetes Care, Tyskland
 • Kontrapunkt Group A/S, København
 • KPH Projects, København
 • Foopla, København
 • Tenco AB, Mälmö
 • Green Tech Challenge IVS, København
 • City of Turku: Welfare Division, Finland
 • Wolkswagen AG, Estland

Erfaringer fra udlandet er med til at give job

Hvis du tager til udlandet under din uddannelse, får du en stor fordel, når du skal søge job senere. Erhvervslivet efterlyser folk med internationale erfaringer, og derfor sætter vi på AAU fokus på netop udlandsophold.

Vi vil gerne være med til at give dig den bedst mulige ballast, når du skal søge job som færdiguddannet, og undersøgelser viser, at med et udlandsophold i bagagen, kommer man foran i køen til de bedste jobs.

Vi står parat til at hjælpe dig, så du finder det bedst mulige sted for dig og dine karrieredrømme. Aalborg Universitet samarbejder med en række universiteter rundt omkring i hele verden, og vi har særdeles gode kontakter til erhvervslivet, både hvad angår studenterprojekter og praktik.

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

AAU Studie- og trivselsvejledning

I Aalborg Universitets Studie- og Trivselsvejledning kan vi hjælpe med blandt andet valg undervejs i studiet, studietvivl, studieteknik, trivsel, orlov og udmeldelse, eller måske bare en snak om dine tanker om studiet. Vi snakker gerne med dig om stort som småt.

Åbningstider og kontaktoplysninger

Generel studievejledning om AAU's uddannelser i København

Optagelse og adgangskrav

Mere om adgangskrav

Særligt for engelsksprogede uddannelser

Som studerende på AAU møder du...