AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Software, Bachelor

Softwarestuderende arbejder ved computeren

Software

Er du fascineret af computerens muligheder og udfordringer, og vil du være med til at udvikle fremtidens software? Som studerende i Software på Aalborg Universitet er du med til at skabe fremtiden og designe de ting, som andre i første omgang ikke forstår, men hvor det efter nogle år bliver noget, alle bruger. Tænk bare på fx homebanking, 4G telefoni, GPS og meget mere.

Studiepraktik 2019

Spekulerer du på, om Software kunne være noget for dig? Kom på Studiepraktik i uge 43 og hør om uddannelsen, se faciliteterne og snak med studerende. Vi er her for at hjælpe dig!

studiepraktik på aau

 

skab fremtidens software

På uddannelsen til Softwareingeniør lærer du at udvikle software med fokus på forretningsmæssige og tekniske forhold. Det betyder, at du kommer til at arbejde med alle typer af softwareløsninger, fx til mobiltelefoner, spil, forretnings- eller netværksapplikationer. Som softwareingeniør kommer du til at beherske alle programmeringssprog, databaseteknologi, netværksteknologi, adaptiv teknologi og teknologi til understøttelse af menneske-maskine interaktion.

"Jeg vil udvikle software til
mekaniske proteser til folk,
som har mistet en arm eller et ben."

                                                  LÆRKE, tidl. SOFTWARESTUDERENDE
 

Der er rift om softwareingeniører, så du får mange spændende jobmuligheder, når du er færdig med at læse. Med uddannelsen får du en professionel profil, rettet mod både det danske og det internationale arbejdsmarked. Når du er færdig med din bacheloruddannelse, har du mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse og blive civilingeniør i Software.

Som softwareingeniør kan du arbejde med alle typer software, udviklingsopgaver og IT, og du bliver i stand til at skabe helhedsorienterede løsninger og arbejde tværfagligt.

”Jeg altid interesseret mig for teknologisk udvikling,
og derfor var mit uddannelsesvalg enkelt.”

                                             Kristian tidl. softwarestuderende


SOFTWARE eller datalogi?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du mest er til Software eller Datalogi, så skal du ikke fortvivle. Det kan være svært at overskue, når man står og skal vælge, og heldigvis er der så megen samlæsning på første del af de to uddannelser, at du helt til og med 4. semester (altså de første to år på uddannelsen) kan vælge om uden af den grund af forlænge din studietid. Betingelserne for at kunne vælge om er, at du har bestået hele 1. studieår og at der er plads på den uddannelse, du vil skifte til.

AT LÆSE PÅ AAU 

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Besøg os på Facebook og se hvad de studerende laver på uddannelsen. Du kan også læse sjove og spændende historier om alt hvad der rører sig inden for IT.

Er du interesseret i Software, kan uddannelsen i Datalogi måske også være noget for dig.
 

læs mere om fagligt indhold på software

Se brochure om uddannelsen i Software (pdf):

Brochure om uddannelsen i Software


er dit matematikniveau tilstrækkeligt?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.


SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.
 

søg optagelse på software

Film om at læse på AAU

 

En af de bedste ingeniøruddannelser i verdenAAU bedst i Europa på ingerniørvidenskab

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

 

 

 

 

Du får viden om

  • Programmering
  • Indlejret software
  • Databaser
  • Systemudvikling
  • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Studiepraktik på AAU
Kom i studiepraktik og oplev livet på AAU på nærmeste hold. Studiepraktik 2019