Spring til indhold
ForsideUddannelseKandidatuddannelser

Interaktions­design

Kandidat

Interaktions­design

Uddannelsen sætter fokus på design af interaktion og samspillet mellem design og interaktive egenskaber.
Du lærer at arbejde professionelt med design, konstruktion og evaluering af interaktive produkter, og du får kompetencer inden for både design- og brugerorienteret innovation.

Derfor skal du læse uddannelsen

Interaktive produkter og systemer
Design studio
Menneske-maskine-interaktion

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Kandidat

Interaktions­design

Uddannelsen sætter fokus på design af interaktion og samspillet mellem design og interaktive egenskaber.
Du lærer at arbejde professionelt med design, konstruktion og evaluering af interaktive produkter, og du får kompetencer inden for både design- og brugerorienteret innovation.

Derfor skal du læse uddannelsen

Interaktive produkter og systemer
Design studio
Menneske-maskine-interaktion

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Med en kandidatuddannelse i Interaktionsdesign bliver du i stand til at arbejde professionelt med design, konstruktion og evaluering af interaktive produkter. Du får kompetencer inden for både design- og brugerorienteret innovation, og du kommer til at arbejde med og ikke mindst bidrage til den nyeste teknologiske og designmæssige udvikling.

Der er ansøgningsfrist den 1. marts med studiestart den 1. september.

Vidste du at...

  • Interaktionsdesign på Aalborg Universitet er unik i Danmark, da vi fokuserer både datalogi og industriel design
  • I udlandet er interaktionsdesign i fokus, og uddannelser i interaktionsdesign findes på universiteter som MIT, Stanford og University College London
  • Interaktionsdesign er tæt beslægtet med forskning og undervisning indenfor human-computer interaction (HCI)

Læs mere om uddannelsen i studieordningen for kandidatuddannelsen i Interaktionsdesign.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Jeg har altid interesseret mig for både det designmæssige og det teknologiske aspekt

Tobias Jørgensen, cand.scient. i Interaktionsdesign

Fagligt indhold

Aalborg Universitets kandidatuddannelse i Interaktionsdesign er stærkt designorienteret, og den knytter sig til internationalt anerkendt forskning i industriel design og interaktionsdesign ved AAU. Som kandidat i Interaktionsdesign er man i stand til at vurdere kvaliteten af et avanceret interaktionsdesign og at analysere et kompliceret interaktionsdesignproblem. Desuden lægger uddannelsen op til, at du selv udforsker og søger at anvende de nyeste teknologier fra forskningen i interaktionsdesign. Endelig lærer du at konstruere avancerede prototyper og at arbejde med systemudviklingsprocesser fra a-z, og du får erfaring med avancerede interaktive teknologier som pervasive computing, surface-computing, multi-touch, tangible UIs og 3D.

Kandidatuddannelsen i Interaktionsdesign indeholder, ligesom bacheloruddannelsen, elementer fra fagområderne interaktionsdesign, datalogi og industriel design. 

studieordningen for kandidatuddannelsen i Interaktionsdesign kan du finde detaljer om kurser og projekter samt information om uddannelsens lovhjemmel mm.

Obligatorisk for alle ikke-AAU bachelorer

Alle bachelorer, som ikke har deres bachelorgrad fra Aalborg Universitet, skal deltage i et kursus om problembaseret læring (PBL) som en del af deres 1. semesterprojekt. Bachelorer, som har fået merit for 1. semester, skal deltage i kurset, så det sikres, at de lærer at arbejde efter PBL-modellen. Læs mere om PBL.

Semesteroversigt

Job og karriere

Som kandidat i Interaktionsdesign fra Aalborg Universitet vil du være klædt på til ansættelse i en videnstung privat virksomhed som interaktionsdesigner, designer, systemudvikler, projektleder, metodemedarbejder eller konsulent.

Der er stor efterspørgsel på professionelle interaktionsdesignere, ikke mindst fordi brugernes forventninger til moderne it-systemer i stigende grad involverer høj kvalitet på parametre som brugeroplevelse, anvendelseskvalitet og æstetik.

Flere kandidater har allerede et job på hånden, inden de er færdige med at læse. Aftagere er fx Netcompany, HelloRasmus, Accenture og LEGO Group. Jobtitlerne er fx Interface Consultant, UI/UX Designer og Technology Consulting Analyst. En af vores kandidater er selvstændig og har kunder som DR og Humac Danmark.

Læs om tidligere studerende og hvad de arbejder med nu

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Optagelse og adgangskrav

Kontakt

Christian

Melanie

Kira

Til dig, som overvejer at læse til kandidat i Interaktionsdesign

Det er vigtigt for os, at du føler dig godt klædt på til at vælge det studie, som passer til dig. Hvis du overvejer at søge ind på kandidatuddannelsen i Interaktionsdesign og for eksempel gerne vil snakke om dine overvejelser ansigt til ansigt med en studerende, så kan du booke et online møde med vores vejledere. På mødet kan du spørge om alt fra studiets indhold over valg af computerudstyr til menuen i kantinen. Intet er for stort eller for småt. Det kan være, at du har spørgsmål som fx

  • Hvad for nogle specialiseringer er der på uddannelsen?
  • Hvilket IT-udstyr skal jeg bruge?
  • Kan jeg komme ind med en anden bachelor end interaktionsdesign?
  • Kan man have enmandsgrupper?
  • Kan jeg studere på AAU og bo i fx Aarhus?
  • Hvad er jobmulighederne?
  • Hvad findes der af sociale arrangementer?

Melanie, Christian og Kira sidder klar til at hjælpe dig

Kontakt dem på mail studievejl@cs.aau.dk eller telefon 93 56 22 58. Telefonen er åben onsdag og fredag imellem 14.00 og 16.00. 

Du kan også booke et møde

Skriv på mailen og få en aftale. Du kan booke enten et online eller et fysisk møde - det er op til dig.

Kontakt studiet

Hvis du har spørgsmål til de enkelte semestre på uddannelsen, er du velkommen til at kontakte studiesekretæren:

7.-8. semester

Lone Vriborg, lea@cs.aau.dk

9.-10. semester

Lene Even, even@cs.aau.dk 

Som studerende på AAU møder du...