AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Datalogi, Bachelor

Datalogi

Datalogi

Datalogi er design af it-systemer til sundhedsvæsnet, udvikling af sikker nethandel og mobiltelefoner, optimering af spilkonsoller og elektroniske spil. Datalogi handler desuden om design og udvikling af dele til proceskontrol, robotter, fly, biler og meget mere.

it er i alt

Bacheloruddannelsen i Datalogi på Aalborg Universitet er meget mere end programmering. Programmering er snarere et redskab, som vi bruger til at løse opgaver og problemer med. Derfor handler uddannelsen i høj grad om mennesker, virksomheder og hele det omgivende samfund, og om at kombinere teoretiske og praktiske problemstillinger i mødet mellem design og implementering af nye løsninger. Kun fantasien sætter grænser for konstruktion af IT-systemer og deres anvendelse i vores hverdag.

Du skal ikke på forhånd kunne fx programmere - det er nemlig en del af det, du skal lære på uddannelsen. Derfor forventer vi ikke, at du møder op med alle programmeringssprog på rygraden - tværtimod.

”Jeg læser datalogi, fordi jeg finder uddannelsen spændende, aktuel og ikke mindst udfordrende”

                                         ISABELLA KAUFMANN, STUDERENDE

Med Datalogi vil du arbejde med computerens muligheder og udfordringer og du kommer til at bruge din matematiske viden i praksis. Du bliver klædt på til at designe og udvikle fremtidens IT og at udvikle brugervenlige løsninger. Det kan være inden for fx digital forretningsudvikling, banker (tænk på fx NemID og Mobile Pay), udvikling af IT-systemer til hospitaler både i forskning og behandling og tusind andre ting. Som datalog arbejder man med systemer – men de systemer kan findes alle vegne og handle om hvad som helst.

Der er således mange spændende jobmuligheder for en datalog. Mange virksomheder står og tripper efter nyuddannede kandidater, og 95 % af dem, som er uddannet i Datalogi fra AAU har job umiddelbart efter deres dimission. Du får en professionel profil rettet mod både det danske og det internationale arbejdsmarked, så dine jobmuligheder er ikke begrænset til Danmark.

”Overgangen fra studiet til arbejdet foregik overraskende let. Mange af arbejdsformerne gik igen og jeg følte mig hurtigt hjemme.”

                         DANIEL EJSING-DUUN, CAND.SCIENT. I DATALOGI, ANSAT HOS NNIT

På uddannelsen kombineres projektarbejde og kurser for at give dig bedst mulige kompetencer til at kunne arbejde med såvel gymnasieundervisning som udvikling og forskning i erhvervslivet eller på forskningsinstitutioner i ind- og udland.

Datalogi eller software?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du mest er til Datalogi eller Software, så skal du ikke fortvivle. Det kan være svært at overskue, når man står og skal vælge, og heldivis er der så megen samlæsning på første del af de to uddannelser, at du helt til og med 4. semester (altså de første to år på uddannelsen) kan vælge om uden af den grund af forlænge din studiertid.

At læse på AAU 

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Besøg os på Facebook og se hvad de studerende laver på uddannelsen. Du kan også læse sjove og spændende historier om alt hvad der rører sig inden for IT.

Er du interesseret i Datalogi, kan Softwareingeniør også være noget for dig.

DATALOGI SOM SIDEFAG

Du kan vælge at læse Datalogi som sidefag. Læs mere om sidefag i Datalogi.
 

LÆS MERE OM FAGLIGT INDHOLD PÅ DATALOGI

Se brochure om uddannelsen i Datalogi (pdf):

 
er dit matematikniveau tilstrækkeligt?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.

 
SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.
 

søg optagelse på datalogi

Film om at læse på aau

 

Du får viden om

  • Programmering
  • Algoritmer
  • Databaser
  • Softwaresystemer
  • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød Aalborg Universitet
Kom og mød Aalborg Universitet og oplev livet på AAU på nærmeste hold. Kom og mød aAu