Forskning
Samarbejde

Datalogi, Bachelor

Studerende arbejder ved computeren

Datalogi

Når vi designer IT-systemer til for eksempel mediebranchen, sundhedssektoren eller produktionsvirksomheder, eller når vi udvikler software til sikker nethandel, smartphones eller spilkonsoller, så bruger vi datalogien. Datalogien bruger blandt andet programmering til at skabe alle de spændende løsninger, som fremtiden kalder på.

 

DU DESIGNER FREMTIDEN MED DATALOGI

På uddannelsen i Datalogi kommer du til at fordybe dig i spændende emner, som for eksempel internet og web-programmering, design af brugergrænseflader, systemudvikling, algoritmer, sandsynlighedsteori, database-systemer, kunstig intelligens og metoder til udvikling af software.

Du vil på uddannelsen lære at programmere i forskellige computersprog og i det hele taget komme til at beskæftige dig meget med programmering, som er det helt centrale redskab til at få de kreative idéer til at leve.

Produkter og programmer er som regel udarbejdet med henblik på at løse udfordringer for mennesker, virksomheder eller det omgivende samfund, og derfor bliver du trænet i at arbejde kreativt og løsningsorienteret.

Du lærer også metoder og teknikker til at arbejde sammen med mange og forskellige typer af mennesker, hvilket er nødvendigt at kunne, når man for eksempel udvikler store systemer, der skal løse mange forskellige brugeres problemer.

Du vil komme til at lære forskellige typer af programmering, for eksempel:

  • Imperativ programmering, hvor det er dig, der fortæller computeren, hvad den skal foretage sig – trin for trin. Her vil du typisk stifte bekendtskab med programmeringssproget C.
     
  • Objektorienteret programmering, som har fokus på vedligehold og genbrug. Hvis du for eksempel har en app med et betalingsmodul, som har et objektorienteret interface, så kan du nemt skifte Dankort-betalingsmetoden ud med en anden metode, fx MobilePay, i stedet for at skulle programmere en helt ny app. Eksempler på programmeringssprog der bruger objektorienteret programmering er bl.a. Java, Python, C++ og C#.

Når du er færdig med din uddannelse, er der mange jobmuligheder. Datalogikandidater fra Aalborg Universitet er eftertragtede og bruges i næsten alle brancher. Jobtitlerne kan f.eks. være: Systemudvikler, Programmør, IT-arkitekt, Udviklingskonsulent, Projektleder og Systemadministrator.

DATALOGI og SOFTWARE

Uddannelserne Datalogi og Software minder på bachelordelen om hinanden og har derfor også en del fælles kurser til og med 4. semester. Det betyder, at muligheden for at skifte uddannelse undervejs uden at forlænge din studietid er go. Betingelserne for at kunne vælge om er, at du har bestået hele 1. studieår og at der er plads på den uddannelse, du vil skifte til. For at få en god forståelse på forskellen på de to uddannelser anbefaler vi, at du tager kontakt til vores studievejledere.

UNIKT FOR STUDERENDE VED AAU

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Projekterne udarbejdes ofte i samarbejde med eksterne partnere og adresserer samfundsrelevante problemstillinger.

Da projektarbejdet foregår i grupper, skal du forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende det meste af tiden. Gruppearbejdsformen giver gennem samarbejde og arbejdsdeling bl.a. mulighed for at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet.
 

Studerende: Anne arbejder med supercomputere

Anne har udviklet et distribueret system, der hurtigere kan foretage simuleringer og hjælpe med at forudsige jordskælv, orkaner og klimaforandringer. Systemet kan også kortlægge sygdomsudbrud, så man hurtigere kan behandle dem med færre smittede til følge.  

 

 

Matchtjekker: Er du klar til datalogistudiet?

Du får viden om

  • Programmering
  • Algoritmer
  • Databaser
  • Softwaresystemer
  • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU