Spring til indhold

Fagpakke - Master i it, Organisation

It-lederen

Som it-leder bliver du mødt med krav om, at organisationens it-investeringer skal levere tydelig forretningsmæssig værdi og bidrage til innovation og udvikling i virksomheden. Samtidig bliver opgaven stadig mere kompleks i takt med et øget fokus på at skabe resultater i en digital tidsalder.

Søg optagelse

Fagpakke - Master i it, Organisation

It-lederen

Som it-leder bliver du mødt med krav om, at organisationens it-investeringer skal levere tydelig forretningsmæssig værdi og bidrage til innovation og udvikling i virksomheden. Samtidig bliver opgaven stadig mere kompleks i takt med et øget fokus på at skabe resultater i en digital tidsalder.

Søg optagelse

Fakta

IT-lederen, fagpakke fra Master i IT, linjen Organisation
Sted
Aalborg
Pris
24.000 kr.
En del af Master i IT, linjen Organisation
Læs om masteruddannelsen
Varighed
September 2023 – januar 2024
ECTS
15
Ansøgningsfrist
Fagpakken igangsættes i efteråret 2023, og der modtages fortsat ansøgninger

Som it-leder bliver du mødt med krav om, at organisationens it-investeringer skal levere tydelig forretningsmæssig værdi og bidrage til innovation og udvikling i virksomheden. Det stiller høje krav til ledelse af medarbejdere med forskellige faglige baggrunde, fordi opgaven bliver stadig mere kompleks i takt med et øget fokus på at skabe resultater i en digital tidsalder.

Med udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra din virksomhed, får du igennem fagpakken viden om:

  • hvordan du kan lede individer og grupper, så de skaber bedre resultater med it
  • hvordan du kommunikerer horisontalt og vertikalt i organisationen og med samarbejdspartnere
  • hvordan du kan udarbejde analyser af it-initierede forandringer
  • hvordan du kan opgradere dine generelle ledelsesmæssige kompetencer

Udvikling af egne personlige ledelsesmæssige kompetencer

Igennem hele fagpakken skal du som deltager præsentere og redegøre for egne ledelsesmæssige overvejelser og egen praksis. Du skal pege på forhold i din egen praksis, som du specifikt ønsker en opkvalificering indenfor.

Du vil modtage såvel faglig vejledning som personlig coaching i relation hertil. Du vil desuden deltage i gruppearbejde med henblik på udvikling af egne personlige ledelsesmæssige kompetencer.

Omkostninger i forbindelse med uddannelsen

Kontakt og studievejledning

IT-lederen har bidraget til, at mit bagkatalog er opdateret og udvidet med spændende læring om ledelse og organisation. Det har givet mig en større ro i min egen ledelse, fordi jeg både står endnu stærkere rent fagligt, men også fordi jeg gennem input og sparring har fået udfordret og udviklet min nuværende måde at agere på som leder i en kompleks organisation.

Stine Willemoes Kondrup, IT-projektleder på Aarhus Universitet

Du kan læse enkeltfag fra fagpakken

Fagpakken består af tre enkeltfag. Fagene tager sit afsæt i de udfordringer, som moderne it-organisationer, og dermed også it-ledere, står overfor i dag. Som deltager på fagpakken opnår du indsigt i de kompetencer, som moderne it-ledelse kræver. Fagpakken består af følgende tre enkeltfag:

Fagpakken kan læses i sin helhed og derved fungere som byggesten til en hel masteruddannelse i it.

Du kan også læse de tre fag som enkeltfag. Det tredje enkeltfag 'It-lederen i praksis'  forudsætter dog deltagelse i de to øvrige enkeltfag.

Målgruppe og udbytte

Fagligt indhold

Fagpakken It-lederen har givet mig et godt begrebsapparat og en teoretisk ballast inden for it-ledelse, som er let at overføre på praksis. Fra fagpakken har jeg både kunnet bruge elementer omkring ledelsesteori, forandringsledelse og systematisk ledelse. I undervisningen var vi også helt nede på det praktiske plan og arbejde med coaching og afprøve spørgemodeller – det var også meget brugbart. Et stort plus ved fagpakken, og ved masteruddannelsen i it generelt, er den tætte sammenhæng mellem teori og praksis, det gør det faglige indhold meget brugbart her og nu”.

Ann Christine List, Teamchef for IT og digitalisering ved Bygningsstyrelsen og tidligere studerende på fagpakken It-lederen

Undervisningens tilrettelæggelse

Adgangskrav og optagelse