
Fakta
(OBS: Ændret pris pr. 1/1-23: 8.000 kr.)
Den interne og eksterne kommunikation i forhold til forretningen og andre samarbejdspartnere udnævnes ofte som en af de største udfordringer, som it-lederen står overfor. Lederen skal have styr på kommunikationen sideløbende med, at vedkommende ofte står i spidsen for igangværende projekter og tiltag - aktiviteter, der ofte er forbundet med organisatoriske forandringer, som det kan være udfordrende at lede.
Faget 'Kommunikation og forandringsledelse' er enkeltfag nr. 2 på fagpakken It-lederen, som hører under Master i It, linjen i Organisation. Enkeltfaget kan læses som led i hele fagpakken, eller det kan læses selvstændigt.
Gennem faget får du en teoretisk forståelse samt en række værktøjer inden for intern og ekstern kommunikation, som kan forbedre It-lederens praksis. Fokus vil være rettet mod at få opbygget forståelse for It-ledelsespraksis. Der vil i særlig grad være fokus på it-lederens evner til at kommunikere om it-relaterede forhold og forstå de organisatoriske forandringer, der er forbundet med implementering og ledelse af it. Der vil desuden være fokus på kommunikationens indhold samt på it-lederens evner til at lede organisatoriske forandringer.
Indholdet I faget er:
- Generel kommunikationsteori
- Forretningsrelateret it-kommunikation
- Coaching og ledelseskommunikation
- Forståelse for samspillet mellem it og organisation
- Forandring og forankring af digitale transformationer
- Forandringsledelse og Forandringsstrategier.
Undervisningsform
Weekendseminarer med teoretiske indlæg og gruppediskussioner, gruppedialog, aflevering af opgaver.
Der er tæt integration mellem teori og praksis i undervisningen, hvor relevante metoder og teorier bringes i spil og diskuteres i forhold til deltagernes roller som ledere af it.
Eksamensform
Faget afsluttes med en individuel intern skriftlig opgave.
Opgaven udleveres i forlængelse af modulets undervisning og med en nærmere fastsat afleveringsfrist. Den udarbejdes hjemmefra, og der gives karakter efter 7-trins skalaen. Den samlede opgave har et omfang af min. 8 og max. 10 sider.
Deltageren skal i opgaven besvare en række spørgsmål, som er formuleret af den fagpakkeansvarlige. Derudover vil der være en mindre refleksionsopgave.
Seminardatoer, undervisningssted og øvrige udgifter
Kontakt og studievejledning
Udbytte
Undervisere
Jan Rosenmeier
Jan har arbejdet som forandringsagent, konsulent og leder i mange år, og han har derfor god erfaring med at formidle forskningsbaseret teori med tydelig kobling til praksis.
Primær underviser, cand.oecon. med it-specialisering og Master i Organisationspsykologi
Dorina Gnauer
Dorinas forskning omfatter IT-pædagogiske og designmæssige overvejelser med henblik på at fremme læringens kvalitet, herunder fremme evnen til kreativ problemløsning og integration af ny viden og kvalifikationer i arbejdet.
Underviser og fagansvarlig, mastergrad i IT og læring samt en ErhvervsPh.D i organisatoriske læreprocesser
Birgitte Henningsen
Birgitte underviser på kandidat- og masteruddannelser med fokus på læring, teknologi og organisationsudvikling.
Ph.d-stipendiat og undervisningsassistent. Tilknyttet ILD-lab og Forskningscenter for Video
Muligheder for enkeltfag
Enkeltfag er en mulighed for dig, der ikke nødvendigvis ønsker at afslutte en fuld deltidsuddannelse.