Master i IT

Master i IT

Master i IT

Uddannelsen henvender sig til dig, der arbejder professionelt med enten forretnings-, produkt- eller serviceudvikling med IT, ledelse af IT, undervisning inden for IT eller softwareudvikling.

Masteruddannelsen i IT giver kendskab til de nyeste teorier og principper bag udvikling og udnyttelse af IT og tilbyder dig metoder og teknikker, du kan bruge i aktuelle og fremtidige arbejdsopgaver.

Master i IT er bygget op af fagpakker på hver 15 ECTS, der kan gennemføres som enkeltstående forløb eller kombineres til en hel masteruddannelse på 60 ECTS point, hvilket svarer til et års fuldtidsstudium. En fagpakke varer 5-9 måneder. Uddannelsen svarer niveaumæssigt til universiteternes kandidatgrad.

Masteruddannelsen udbydes af de tre vestdanske universiteter -  Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet - i samarbejde med It-vest. Hvert universitet udbyder hvert semester et antal fagpakker. Du kan evt. bygge din masteruddannelse op af fagpakker fra de forskellige universiteter, eller du kan tage alle fagpakker og det afsluttende masterprojekt på det samme universitet.


Mød Pia, der fortæller, at Masteruddannelsen i it har givet hende et karriereløft

 

Tre forskellige linjer struktureret i fagpakker og enkeltfag

Uddannelsen er fleksibel og modulopbygget inden for tre linjer:

  • Interaktionsdesign og multimedier
  • Organisation
  • Softwarekonstruktion

En hel masteruddannelse i IT består af tre fagpakker, som hver især består af 1-3 enkeltfag. Du sammensætter uddannelsen individuelt, dog således at mindst to fagpakker og det efterfølgende masterprojekt hører til samme linje:

  • Fagpakke inden for din valgte linje, 15 ECTS
  • Fagpakke inden for din valgte linje, 15 ECTS
  • Fagpakke inden for din valgte linje (eller en fagpakke fra en anden linje), 15 ECTS
  • Masterprojekt inden for din valgte linje, 15 ECTS.

Fagpakker og enkeltfag kan gennemføres enkeltvis, hvis du ikke ønsker en hel masteruddannelse.

Læs om linjerne og de fagpakker, som udbydes af Aalborg Universitet, via links i menuen til højre.

Se oversigt over alle de fagpakker, der hører under Master i IT på de samarbejdende universiteter, og læs mere om Master i IT på It-vests hjemmeside.

Samarbejdspartnere

De samarbejdende uddannelsesinstitutioner:
 

            

 

I samarbejde med:
 

Linjer

Master i IT modtager europæisk uddannelsespris

Masteruddannelsen i IT har i oktober 2020 modtaget den europæiske pris "Best Practices in Education Award" for 2020. Prisen gives til et fremragende europæisk uddannelsesinitiativ, som styrker kvalitet og attraktionsværdi af IT-uddannelse og undervisning.

Best Practices in Education Award uddeles af Informatics Europe en gang om året og blev 27. oktober 2020 overrakt til repræsentanter for Master i IT uddannelsen og samarbejdsorganisationen It-vest.

Læs mere om prisen på hjemmesiden for It-vest.

Økonomisk støtte til enkeltfag fra Master i IT

Er du ansat inden for finanssektoren og dækket af overenskomsten mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening, kan du søge om økonomisk støtte til en række udvalgte enkeltfag på Master i IT.

Læs mere på IT-vests hjemmeside