AAU logo

Master i IT, Organisation

IT-forandringsagenten - Håndtering af den menneskelige faktor

IT-forandringsagenten - Håndtering af den menneskelige faktor

 

For at et IT-forandringsprojekt skal lykkes, er det nødvendigt at have fokus på ikke bare det tekniske og det forretningsmæssige, men også på den menneskelige side af projektet. Som ansvarlig for implementering af IT-forandringer skal du kunne engagere og motivere de personer, der bliver berørt.

Du kan høste store gevinster ved at angribe opgaven ud fra både et organisatorisk niveau, et gruppeniveau og et individuelt niveau. Dette masterfag 'IT-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor' vil give dig et markant kompetenceløft som IT- forandringsagent.
 

MÅLGRUPPE

Faget er et oplagt valg, hvis du arbejder som IT-medarbejder, IT-projektleder eller IT-konsulent. Din titel er ikke afgørende - det vigtigste er, at du arbejder med it-baserede forandringer samt ændring af arbejdsvaner hos de ansatte i din organisation. 

"IT-forandringsagenten" tager nemlig sit udgangspunkt i de udfordringer, som IT-medarbejdere møder, når de skal iværksætte og implementere IT-forandringer, som er besluttet på ledelsesplan.
 

Den levende organisation

Organisationen er et arbejdsfællesskab, hvor mennesker spiller sammen med strukturer og teknologier. Den er levende og bevægelig og følger ikke altid en lineær eller teknisk rationalitet. Forandringer skal med andre ord håndteres med sans for både den tekniske, den forretningsmæssige og den menneskelige side af organisationen. Derfor er der mange gevinster i at anskue forandringen på et organisatorisk niveau, et gruppeniveau og et individuelt niveau. 
 


 

Fagpakken består af tre enkeltfag:

  1. Forandring af arbejdsfællesskaber - IT-medarbejderens håndtering af læring og forandring i organisationen
  2. Forandring af medarbejdere - den menneskelige faktor i arbejdet med IT-projekter
  3. IT-forandringsagenten - den integrerede, personlige stil.

I fagpakkens to første enkeltfag tilegner du dig en række relevante teorier om og metoder til kompetent forandringshåndtering af den menneskelige faktor relateret til IT-projekter.

I det tredje enkelfag skal du anvende og udfordre teorierne i praksis i forhold til din egen rolle i projekter i egen organisation eller interesseområde for hermed at udvikle din egen tilgang som forandringsagent.

økonomi - ny mulighed for tilskud til første fag via FINANSKOMPETENCEPULJEN

Personer, der tilhører jobkategorier under overenskomsten mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening, kan søge om at få økonomisk støtte til udvalgte enkeltfag på Master i it. 

Hvis du opfylder betingelserne, kan du få betalt det første fag på denne fagpakke, nemlig faget Forandring af arbejdsfællesskaber - it-medarbejderens håndtering af læring og forandring i organisationer (5 ECTS-point).

Det er It-vest, der står bag masteruddannelsen i it, der har indgået dette samarbejde med Finansforbundet.

En fagpakke under Master i it

Fagpakken "IT-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor"  er en fagpakke fra linjen "Organisation" under Master i IT, som udbydes i samarbejde med It-vest. Fagpakken kan læses selvstændigt, eller den kan indgå i en Master i IT.

læs mere

Fakta

IT-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor, fagpakke fra Master i IT, linjen Organisation

Varighed

  • September 2020 - januar 2021

Sted

  • Aalborg

ECTS

  • 15

Pris

Ansøgningsfrist

  • 1. juni 2020

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.