AAU logo

Master i IT, Organisation

IT-forandringsagenten - Håndtering af den menneskelige faktor

IT-forandringsagenten - Håndtering af den menneskelige faktor

 

Ledige pladser på fagpakken

Man er velkommen til fortsat at indsende ansøgning om optagelse på fagpakken med opstart til september 2020, da der er ledige pladser. Men skynd dig at indsende, hvis du gerne vil med! Hvis du indsender din ansøgning nu, kan vi sikre, at du får en god studiestart med god mulighed for at kunne nå diverse forberedelser inden studiestart.

information om fagpakken

For at et IT-forandringsprojekt skal lykkes, er det nødvendigt at have fokus på ikke bare det tekniske og det forretningsmæssige, men også på den menneskelige side af projektet. Som ansvarlig for implementering af IT-forandringer skal du kunne engagere og motivere de personer, der bliver berørt.

Du kan høste store gevinster ved at angribe opgaven ud fra både et organisatorisk niveau, et gruppeniveau og et individuelt niveau. Dette masterfag 'IT-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor' vil give dig et markant kompetenceløft som IT- forandringsagent.

MÅLGRUPPE

Faget er et oplagt valg, hvis du arbejder som IT-medarbejder, IT-projektleder eller IT-konsulent. Din titel er ikke afgørende - det vigtigste er, at du arbejder med it-baserede forandringer samt ændring af arbejdsvaner hos de ansatte i din organisation. 

"IT-forandringsagenten" tager nemlig sit udgangspunkt i de udfordringer, som IT-medarbejdere møder, når de skal iværksætte og implementere IT-forandringer, som er besluttet på ledelsesplan.

Den levende organisation

Organisationen er et arbejdsfællesskab, hvor mennesker spiller sammen med strukturer og teknologier. Den er levende og bevægelig og følger ikke altid en lineær eller teknisk rationalitet. Forandringer skal med andre ord håndteres med sans for både den tekniske, den forretningsmæssige og den menneskelige side af organisationen. Derfor er der mange gevinster i at anskue forandringen på et organisatorisk niveau, et gruppeniveau og et individuelt niveau. 
 

Undervisning i en coronatid

I løbet af foråret 2020 har underviserne på masteruddannelsen høstet erfaringer med afholdelse af virtuelle seminar- og vejledningsrum. De nuværende studerende har bidraget til kvalificering af de nye digitale læringsformer. Vi glæder os naturligvis til igen at kunne afvikle fysiske seminarer, men skulle corona-situationen imod forventning føre til en ny periode med nedlukning af fysisk uddannelse, så er vi klar til at stille op med et gennemprøvet digitalt uddannelsestilbud, der understøtter, at du som studerende kommer til at opleve et nærvær med uddannelsens vejledere, undervisere, koordinatorer - og med netværket af medstuderende. 
 

 

Fagpakken består af tre enkeltfag:

  1. Forandring af arbejdsfællesskaber - IT-medarbejderens håndtering af læring og forandring i organisationen
  2. Forandring af medarbejdere - den menneskelige faktor i arbejdet med IT-projekter
  3. IT-forandringsagenten - den integrerede, personlige stil.

I fagpakkens to første enkeltfag tilegner du dig en række relevante teorier om og metoder til kompetent forandringshåndtering af den menneskelige faktor relateret til IT-projekter.

I det tredje enkelfag skal du anvende og udfordre teorierne i praksis i forhold til din egen rolle i projekter i egen organisation eller interesseområde for hermed at udvikle din egen tilgang som forandringsagent.

En fagpakke under Master i it

Fagpakken "IT-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor"  er en fagpakke fra linjen "Organisation" under Master i IT, som udbydes i samarbejde med It-vest. Fagpakken kan læses selvstændigt, eller den kan indgå i en Master i IT.

læs mere

Fakta

IT-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor, fagpakke fra Master i IT, linjen Organisation

Varighed

  • September 2020 - januar 2021

Sted

  • Aalborg

ECTS

  • 15

Pris

Ansøgningsfrist

  • Forlænget til d. 1. juli 2020

    (Holdet igangsættes i efteråret 2020, og det er muligt at søge om plads på venteliste)

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.