AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Robotteknologi, Bachelor

Thomas og Karl arbejder i laboratoriet

Robotteknologi

Hvis du interesserer dig for robotter, programmering, reguleringssystemer og software, kan bacheloruddannelsen i Robotteknologi være noget for dig. På Aalborg Universitet kan du blive robotingeniør.

de studerende arbejder med selvkørende køretøjer

Bliv ingeniør inden for
en industri i hastig udvikling

Aalborg Universitets ingeniøruddannelse i Robotteknologi forbinder forskellige fagligheder fra en række forskningsområder: mekanik og produktion, elektronik og it, computer vision og sundhedsteknologi. Hermed får du en unik profil, som robotingeniør, der ikke findes på jobmarkedet i dag, og som der er stor efterspørgsel på i industrien.

Bacheloruddannelsen i Robotteknologier en tværfaglig uddannelse tilknyttet Aalborg Universitets robotforskningsprogram (robotics.aau.dk), som samler robotforskere, laboratorier og de nyeste teknologier på tværs af hele universitetet.

Lær at automatisere og
udvikle fremtidens robotter

Gennem uddannelsen vil du lære om de udfordringer, som virksomheder, rådgivende ingeniører, serviceinstitutter og forskningsinstitutioner møder i forbindelse med anvendelse af robotter i fremtiden samt automation, og det er dig, der bliver i stand til at omsætte denne viden i professionel praksis.

Du lærer selvstændigt at varetage udviklings-, analyse-, og serviceopgaver i både teknologitunge virksomheder. Som tværfaglig får du også en særlig kompetence, som mange virksomheder efterspørger, nemlig evnen til at bygge bro og samarbejde med folk fra flere forskellige fagområder.  

se mere om fagligt indhold på robotteknologi

Udbyg uddannelsen, og bliv civilingeniør

Når du er færdig med din bacheloruddannelse, har du mulighed for at læse videre på kandidatuddannelsen og blive civilingeniør i Robotteknologi. Du kan også vælge at specialisere dig i andre fagområder, hvor robotter anvendes, fx inden for Biomedical Engineering and Informatics, Control and Automation eller Manufacturing Technology.

Se mere om mulighederne under ”Kandidatmuligheder”.

Hvor kan du få arbejde efter uddannelsen?

Efter din bachelor eller kandidat vil du være i stand til at varetage funktioner som udviklings- og serviceingeniører, blive specialist eller projektleder i både private og offentlige virksomheder, hvor et kendskab til robotter og/eller automation udgør en central del af jobbet. 

Der er flere og flere firmaer, hvor automatisering og robotteknologi spiller en væsentlig rolle. Eksempler er Nilfisk Advance, Blue Workforce, Grundfos, ABB, Universal Robots, Mobile Industrial Robots, LH Automation, Teknologisk institut, og Blue Ocean Robotics.

man lærer det hele fra bunden

Simone Langdal Jensen, studerende"Jeg er ikke sikker på, hvad jeg præcis forventede af studiet, men jeg var virkelig bange for, at jeg ikke ville være i stand til at følge med, fordi jeg ikke havde nogen som helst viden om robotter bortset fra matematik. Heldigvis lærer man det hele fra bunden.

Uddannelsen gør dig til en tusindkunstner inden for ingeniørvidenskaben. Du ender med at have viden om programmering, mekanik og elektronik, så du har et overblik over, hvordan et system skal arbejde sammen.

Jeg kunne ærlig talt ikke være mere tilfreds med mit studievalg og vil bestemt anbefale det til enhver, der godt kan lide at arbejde med tekniske, praktiske og matematiske opgaver."

Simone Langdal Jensen, studerende

 

ER DIT MATEMATIKNIVEAU TILSTRÆKKELIGT?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.

 

Se brochure om uddannelsen (pdf):

Brochure om uddannelsen i Robotteknologi

 

SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.

 

Søg optagelse på robotteknologi

Film om at læse på AAU

 

 

Partner i Engineer the Future

En af de bedste ingeniøruddannelser i verdenAAU bedst i Europa på ingeniørvidenskab

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

 

 

 

 

Du får viden om

  • Robotprogrammering
  • Automation
  • Mekanik og elektronik
  • Software og computer vision
  • Biomekanik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Kom og mød Aalborg Universitet. Mød Aalborg Universitet