AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Robotteknologi, Bachelor

Thomas og Karl arbejder i laboratoriet

Robotteknologi

Hvis du interesserer dig for robotter, programmering, reguleringssystemer og software, kan bacheloruddannelsen i Robotteknologi være noget for dig. På Aalborg Universitet kan du blive robotingeniør.

Find os på Facebook
Hvordan er det at være studerende på Robotteknologi? Det vil vi studerende gerne dele med dig. Du får et kig ind bag kulisserne, når vi deler op- og nedture i projektarbejdet, eksamener, der gik godt, og dem hvor vi lige holdt skindet på næsen, vores fritid - både arbejde og interesser, gruppearbejdet - stort set alt, der er værd at vide om, hvordan det er at være studerende på Robotteknologi.

Matchtjekkeren - er denne uddannelse noget for dig?

søg om optagelse på robotteknologi - optagelse.dk

 


 

de studerende arbejder med selvkørende køretøjer

Bliv ingeniør inden for
en industri i hastig udvikling

Aalborg Universitets ingeniøruddannelse i Robotteknologi forbinder forskellige fagligheder fra en række forskningsområder: mekanik og produktion, elektronik og it, computer vision og sundhedsteknologi. Hermed får du en unik profil, som robotingeniør, der ikke findes på jobmarkedet i dag, og som der er stor efterspørgsel på i industrien.

Bacheloruddannelsen i Robotteknologier en tværfaglig uddannelse tilknyttet Aalborg Universitets robotforskningsprogram (robotics.aau.dk), som samler robotforskere, laboratorier og de nyeste teknologier på tværs af hele universitetet.

Lær at automatisere og
udvikle fremtidens robotter

Gennem uddannelsen vil du lære om de udfordringer, som virksomheder, rådgivende ingeniører, serviceinstitutter og forskningsinstitutioner møder i forbindelse med anvendelse af robotter i fremtiden samt automation, og det er dig, der bliver i stand til at omsætte denne viden i professionel praksis.

Du lærer selvstændigt at varetage udviklings-, analyse-, og serviceopgaver i både teknologitunge virksomheder. Som tværfaglig får du også en særlig kompetence, som mange virksomheder efterspørger, nemlig evnen til at bygge bro og samarbejde med folk fra flere forskellige fagområder.  
 

se mere om fagligt indhold på robotteknologi


Udbyg uddannelsen, og bliv civilingeniør

Når du er færdig med din bacheloruddannelse, har du mulighed for at læse videre på kandidatuddannelsen og blive civilingeniør i Robotteknologi. Du kan også vælge at specialisere dig i andre fagområder, hvor robotter anvendes, fx inden for Biomedical Engineering and Informatics, Control and Automation eller Manufacturing Technology.

Se mere om mulighederne under kandidatmuligheder.

Hvor kan du få arbejde efter uddannelsen?

Efter din bachelor eller kandidat vil du være i stand til at varetage funktioner som udviklings- og serviceingeniører, blive specialist eller projektleder i både private og offentlige virksomheder, hvor et kendskab til robotter og/eller automation udgør en central del af jobbet. 

Der er flere og flere firmaer, hvor automatisering og robotteknologi spiller en væsentlig rolle. Eksempler er Nilfisk Advance, Blue Workforce, Grundfos, ABB, Universal Robots, Mobile Industrial Robots, LH Automation, Teknologisk institut, og Blue Ocean Robotics.


man lærer det hele fra bunden

Simone Langdal Jensen, studerende"Jeg er ikke sikker på, hvad jeg præcis forventede af studiet, men jeg var virkelig bange for, at jeg ikke ville være i stand til at følge med, fordi jeg ikke havde nogen som helst viden om robotter bortset fra matematik. Heldigvis lærer man det hele fra bunden.

Uddannelsen gør dig til en tusindkunstner inden for ingeniørvidenskaben. Du ender med at have viden om programmering, mekanik og elektronik, så du har et overblik over, hvordan et system skal arbejde sammen.

Jeg kunne ærlig talt ikke være mere tilfreds med mit studievalg og vil bestemt anbefale det til enhver, der godt kan lide at arbejde med tekniske, praktiske og matematiske opgaver."

Simone Langdal Jensen, studerende

 


hvordan ER DIT MATEMATIKNIVEAU?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.


Se brochure om uddannelsen (pdf)

Brochure om uddannelsen i Robotteknologi på Aalborg Universitet

 

Partner i Engineer the Future

En af de bedste ingeniøruddannelser i verdenAAU bedst i Europa på ingeniørvidenskab

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

 

 

 


 

Matchtjekker: Er du klar til studiet i Robotteknologi?

Du får viden om

  • Robotprogrammering
  • Automation
  • Mekanik og elektronik
  • Software og computer vision
  • Biomekanik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Kom og mød Aalborg Universitet. Mød Aalborg Universitet