ForsideUddannelseKandidatuddannelser

Mechanical Engineering

Kandidat

Mechanical Engineering, Civilingeniør

På uddannelsen lærer du at designe, udvikle og realisere nye produkter og produktionssystemer. Du kan vælge mellem tre specialiseringer: Design af mekaniske systemer, Elektro-mekanisk systemdesign og Virksomhedsteknologi.

Få kendskab til

Design af mekaniske systemer
Elektro-mekanisk systemdesign
Virksomhedsteknologi

Aalborg

2-årig uddannelseEngelsk

Kandidat

Mechanical Engineering, Civilingeniør

På uddannelsen lærer du at designe, udvikle og realisere nye produkter og produktionssystemer. Du kan vælge mellem tre specialiseringer: Design af mekaniske systemer, Elektro-mekanisk systemdesign og Virksomhedsteknologi.

Få kendskab til

Design af mekaniske systemer
Elektro-mekanisk systemdesign
Virksomhedsteknologi

Aalborg

2-årig uddannelseEngelsk

Igennem hele uddannelsen bliver du opfordret til at arbejde sammen med erhvervslivet gennem projektarbejde, hvor du og din projektgruppe finder løsninger på aktuelle udfordringer inden for branchen eller forskningsbaserede problemstillinger. Alle projekterne er tilrettelagt sådan, at I hele tiden bliver fagligt udfordret både teoretisk og praktisk.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

På uddannelsen kan du vælge mellem tre speialiseringer:

Jeg valgte på mit 9. semester at udforske de perspektiver, som findes i Sverige, og valgte derfor et universitetsophold ved Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. semesteret på Chalmers sammen med kandidaten i Virksomhedsteknologi har givet mig en stærk profil som aktivt bidrager til mit daglige virke

Kelvin Koldsø Nygaard, tidligere studerende

Virksomheds- og udlandsophold

På kandidatuddannelsens 3. semester har du en række forskellige muligheder. Du kan vælge imellem:

  • Et virksomhedsophold (projektorienteret forløb), hvor du er med til at løse virkelige problemer for organisationen og ikke kun deltage i den daglige drift af virksomheden. I løbet af opholdet udarbejder du et projekt, som tager udgangspunkt i en eller flere af de arbejdsopgaver, du tager del i. Virksomhedsopholdet kan være i en virksomhed i enten Danmark eller udlandet
  • Et studieophold, hvor du tager et semester på et andet dansk eller et udenlandsk universitet
  • Et sædvanligt semesterforløb med projekt og kurser på AAU
  • Et projektarbejde, som udarbejdes på AAU, og som strækker sig over to semestre, så det bliver dit speciale (lang afgang)

AAU har samarbejdsaftaler med universiteter over hele verden, ligesom fagmiljøet bag uddannelserne også har en lang række internationale kontakter i forbindelse med virksomhedsaftaler.

Læs mere om hvordan du planlægger et ophold på et andet universitet her.

Jeg havde mit 9. semester i Arla Foods. her havde jeg til opgave at undersøge hvordan Arla kunne udnytte mulighederne i simulering og emulering som et led i optimering og indkøring af nyt produktionsudstyr. jeg fik lov til at prøve både selv at indsamle data, lave en simulering, og fremlægge resultaterne for ledelsen

Sofie Bech, tidligere studerende

Eksempler på virksomheds- og udlandsophold

I forbindelse med mit 3. semester var jeg på et virksomhedsophold i Novo Nordisk, hvor jeg arbejdede med kvalitetssikring af insulinprodukter, hvilket krævede en grundig procesforståelse af insulinproduktionen samt indsigt i at udvikle eksperimentelle valideringsprocesser af produktkvaliteten

Souleyman Al-Hage

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Optagelse og adgangskrav

Mere info

Kontakt

Som studerende på AAU møder du...