Kandidat
Robotics

Få kendskab til
Aalborg
2-årig uddannelseEngelsk
Kandidat
Robotics

Få kendskab til
Aalborg
2-årig uddannelseEngelsk
Aalborg Universitets kandidatuddannelse i Robotics er en civilingeniøruddannelse rettet mod bachelorer, som er interesseret i robotprogrammering, reguleringssystemer og software.
Om uddannelsen
Robotics er en tværfaglig kandidatuddannelse, som er baseret på en række forskningsmiljøer samlet i robotforskningsprogrammet robotics.aau.dk. De studerende har adgang til avancerede teknologier og veludstyrede laboratorier, og de undervises af højt kvalificerede og engagerede undervisere fra flere forskellige forskningsmiljøer på universitetet.
Uddannelsen i Robotics giver dig kompetencerne til at håndtere de udfordringer, som virksomheder, ingeniørkonsulenter og service- og forskningsinstitutioner møder i forbindelse med brugen af robotter og automation.
Du vil fx lære om
- mobile robotter - selvkørende biler, droner osv.
- robotter, der samarbejder med andre robotter og med mennesker
- robotteknologi helt tæt på mennesker, fx aktive proteser
- udvikling og test af hardware og software til robotter og integration af disse i en større og systemorienteret kontekst.
På studiet bruges halvdelen af tiden på projektarbejde i grupper, som tilrettelægges efter AAU’s læringsmodel, som hedder Problembaseret læring (PBL). Ud over gode samarbejdsevner bliver du herigennem skarp på at løse tekniske problemer på et højt niveau og du bliver i stand til at arbejde med og styre alle faser i et projekt. Gennem projektarbejdet får du også opøvet kompetencerne til at beherske udviklings-, analyse- og vedligeholdelsesopgaver på individuelt niveau.
Fordi din profil er tværfaglig, bliver du desuden i stand til at arbejde på tværs af faggrænser, hvilket er en meget efterspurgt kompetence blandt arbejdsgivere.
Fagligt indhold
Job & karriere
Din profil inden for robotteknologi kvalificerer dig til jobs inden for udviklings- og service engineering, specialist og projektleder i private virksomheder og offentlige organisationer, hvor viden om robotter og/eller automation er en central del af arbejdet.
Robotstuderende udvikler eget firma
En karrierevej kan også være at blive selvstændig. Markedet for robotteknologi er meget bredt og ikke mindst både stort og voksende, så hvis du har lyst til og mulighed for at lægge et stort ekstra stykke arbejde, kan du starte dit eget firma.
Ligesom Jevgenijs og Hugo. De har udviklet firmaet Really a Robot. Her har de bl.a. udviklet en robot, som kan måle, om man har feber - et værdifuldt redskab til virksomheder i kampen mod covid-19.
Se præsentationen af robotten #Nofever her.
Optagelse og adgangskrav
Nedenfor er listet de bacheloruddannelser, som er adgangsgivende til kandidatuddannelsen i Robotics. Bemærk, at kun bachelorer i Robotteknologi har retskrav på at blive optaget. De to øvrige bacheloruddannelser er adgangsgivende, men ansøgere herfra har ikke retskrav på at blive optaget.
Alle ansøgere uden en retskrav skal bevise, at deres engelsksprogede kvalifikationer svarer til niveau B (dansk niveau) på engelsk.
Ansøgere med andre baggrunde vil blive vurderet individuelt af studienævnet.
Fri adgang for kvalificerede ansøgere
Alle ansøgere, der søger rettidigt og opfylder adgangskravene, er garanteret en studieplads.
Særligt for engelsksprogede uddannelser
Mere om adgangskrav
Har du brug for hjælp til at komme videre?
Hvis du har spørgsmål om kandidatuddannelsen i Robotics på Aalborg Universitet, så er du velkommen til at kontakte vores studievejledere, som selv er studerende. De kan bl.a. vejlede om indholdet på uddannelsen, adgangskrav, retskrav, dispensationer, mulighed for supplering m.v.
Skriv til Gustav og Jonathan
De sidder klar til at hjælpe dig videre - e-sv@es.aau.dk eller tlf. 99 40 86 14.
AAU Studie- og trivselsvejledning
I Aalborg Universitets Studie- og Trivselsvejledning kan vi hjælpe med blandt andet valg undervejs i studiet, studietvivl, studieteknik, trivsel, orlov og udmeldelse, eller måske bare en snak om dine tanker om studiet. Vi snakker gerne med dig om stort som småt.
Vil du på udlandsophold?
Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.