Forskning
Samarbejde

Kemi, Bachelor

Kemi

Kemi

Vil du forstå, hvordan verden er sat sammen? Helt ned i de mindste dele til at favne bredt lige fra menneskets kemiske biologi til fysikkens sammenhæng? Eller vil du bidrage til at løse de store globale udfordringer, vi står overfor i verden? Kemi har betydning for alt, vi er i kontakt med i vores hverdag: Det vand vi drikker, den luft vi indånder, det tøj vi klæder os og selv i den mobiltelefon, du har i lommen.

FORSTÅ LIVETS BYGGESTEN

Fagligt indhold på kemiuddannelsen

Kemi er en 3-årig bacheloruddannelse, der læses i Aalborg. På uddannelsen fordyber du dig i kemiens grundlæggende discipliner. Du får grundlæggende viden om molekyler, deres egenskaber og deres indbyrdes virkninger. Uddannelsen giver dig redskaber til at kunne designe nye molekyler og materialer samt anvende og videreudvikle eksisterende.

Kemi er noget for dig, hvis du gerne vil være med til at forbedre verden, blandt andet ved at målrette virkningen af medicinske præparater eller designe nye keramiske materialer, der bl.a. kan bidrage til energibesparelser og CO2-reduktion. Du skal desuden læse Kemi, hvis du ønsker at forstå, hvordan verden omkring os er bygget op og fordybe dig i kemiens eksperimentelle og teoretiske discipliner.

Uddannelsen i Kemi har fokus på at forstå molekyler og materialer, og hvordan de kan anvendes til at løse fremtidens problemstillinger inden for klima, energi og medicin. Du får viden, som du kan bruge til at designe nye stoffer og videreudvikle gamle. 

”Kemi er en uddannelse, hvor man arbejder i super fede laboratoriefaciliteter - alt er lidt federe, når man går rundt i kittel. Der er en god dynamik mellem de studerende, og man bliver taget imod med åbne arme både af nuværende studerende, forelæsere og personale”

SØG OPTAGELSE PÅ KEMI

Hverdagen som studerende på kemi


Uddannelsen giver dig et stærkt fundament til at løse en bred vifte af industrirelevante problemstillinger, fra udvikling af nye polymerer og uorganiske materialer, til kontrolleret frigivelse af medikamenter.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Som studerende skal du forvente at arbejde tæt sammen med dine medstuderende hovedparten af tiden. Vi forventer at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet sammen med dine studiekammerater.

”Aalborg Universitets model med projektbaseret læring giver virkelig mulighed for at fordybe sig i et emne. Man er ligesom med i hele processen fra at undersøge et problem fra virkelighedens verden, opstille et eller flere forsøg, til at fortolke resultater, som måske i sidste ende kan være med til at løse problemet.”

lunA gade sørensen, STUDERENDE

Læs mere om det faglige indhold på kemi

Find Kemi og BIOVIDENSKAB PÅ SOCIALE MEDIER

ER DIT MATEMATIKNIVEAU TILSTRÆKKELIGT?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart: Optagelse og adgangskrav.
 

Karrieremuligheder

Med en bacheloruddannelse i Kemi kan du læse videre på cand.scient.-uddannelsen i Kemi.  Som færdiguddannet kandidat inden for dette fagområde har du en bred vifte af jobmuligheder.

Med en bachelor- og kandidatuddannelse inden for kemi kan du blandt andet arbejde med:

  • Udvikling og produktion af forskellige nye kemiske produkter til industrien - Fx fødevarer, tekstilfibre, medicin, kosmetik, vaskemidler og sprøjtemidler
  • Undervisning på de gymnasiale uddannelser
  • Forskning (ph.d. studerende)
  • Kemisk analyse
  • Konsulentarbejde
  • Analyse af forskellige materialers egenskaber


Studieliv på aalborg universitet

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for den unikke undervisningsform - Problembaseret Læring (PBL). Kort fortalt går det ud på, at du kommer til at arbejde i grupper sammen med dine studiekammerater, hvor du identificerer, analyserer, formulerer og løser problemstillinger fra det virkelige liv. Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende, da du i høj grad selv har mulighed for at definere de problemstillinger, du arbejder med, du udvikler dine evner inden for teamwork, og du bliver klædt godt på til det arbejdsmarked, der venter dig efter endt studie. 
 

Har du set vores kemishow? Se indslag fra TV2 nyhederne

GRUPPEARBEJDE

På Aalborg Universitet kommer du i høj grad til at arbejde i grupper med dine studiekammerater. Det betyder, at du gennem samarbejde og arbejdsdeling, får mulighed for at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene, og at du altid har andre at sparre og drøfte faglige udfordringer med. Desuden betyder gruppearbejdet, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og får en stor omgangskreds på dit studie.

Læs mere om gruppearbejde på Aalborg Universitet

Hvad siger de studerende om uddannelsen?​

STUDIEBYEN AALBORG

Aalborg er Danmarks fjerde største by, og hver 5. indbygger er studerende - Det er derfor en by med mange andre unge mennesker og tilbud, der er målrettet dig som studerende. Når du skal starte på studie i Aalborg, behøver du ikke bekymre dig om at stå uden tag over hovedet. Der er nemlig boliggaranti for nye studerende, der vil flytte til byen, og det er muligt at finde lækre studieboliger centralt placeret, der er til at betale på en SU.

Studerende i Aalborg? Alt du har brug for at vide

TÆT SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet, hvilket betyder, at du allerede som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at gøre dig praktiske erfaringer med det teori, du lærer på universitetet.

FORSKENDE OG ENGAGEREDE UNDERVISERE

På Aalborg Universitet har vi forskningsbaseret undervisning, hvilket kort fortalt betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun bøger, men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste state-of-the-art teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

Brochure

Se brochuren for bacheloruddannelsen i Kemi og kandidatmulighederne

Matchtjekker: Er du klar til kemistudiet?

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

  • Kemiens grundelementer
  • Kemisk analyse i laboratoriet
  • Fysik, organisk og uorganisk kemi

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU