Få en AAU-studerende i praktik

Få en AAU-studerende i praktik

For dig og din virksomhed er der mange gode grunde til at få en studerende fra Aalborg Universitet i praktik. Den studerende er et frisk pust udefra og kan se på din virksomhed med nye og fagligt kompetente øjne.

Fordele ved at få en AAU-studerende i praktik

På Aalborg Universitet ligger praktikperioden forholdsvis sent i de studerendes uddannelsesforløb. Det er derfor en faglig kompetent medarbejder, du og din virksomhed får tilført i en periode på tre til seks måneder. Som praktikant i din virksomhed kan den AAU-studerende:

  • være en ekstra ressource, som kan løse arbejdsopgaver, der måske ikke er tid til i det daglige
  • assistere ved planlægning og implementering af større eller mindre projekter
  • foretage evalueringer og analyser
  • arbejde selvstændigt og indgå i teamwork
  • analysere og arbejde med problemstillinger i lokale, nationale og internationale sammenhænge

Eksempler på en praktikants arbejdsopgaver

Aalborg Universitets studerende besidder et højt fagligt niveau, og stort set kun fantasien sætter grænser for, hvilke opgaver de vil kunne løse i din virksomhed. Opgaverne kunne eksempelvis være: 

  • udarbejdelse af markedsføringsplaner
  • fremstilling af multimedieproduktioner
  • udførelse af researchopgaver

International AAU-studerende i praktik

Du og din virksomhed har også mulighed for at få en international AAU-studerende i praktik. En international studerende kan være et yderligere friskt pust, da han/hun kan tilføre din virksomhed viden fra både Aalborg Universitet og vedkommendes universitetet i hjemlandet. Desuden kan den internationale studerendes unikke sprogkundskaber og kulturforståelse bruges positivt i forbindelse med kontakt til forretningspartnere og samarbejdsorganisationer i udlandet. 

Sådan gør du...

Hvis du ønsker at få en AAU-studerende i praktik i din virksomhed, kan du gratis lægge et opslag i AAU Jobbank, hvor det vil være synligt for alle AAU's studerende. Du udfylder opslaget i fem trin.

I AAU Jobbank kan du også søge efter AAU-studerende til projektsamarbejde og fuldtids- eller studiejob. 

Se også...

Virksomhed fortæller...

”Det er udfordrende at samarbejde med en praktikant fra AAU, som nysgerrigt og kompetent indgår i løsning af nye opgaver, og som i processen tænker både kreativt og innovativt. 

De ressourcer, der investeres i at have en praktikant, får man mindst dobbelt tilbage, og det giver et frisk pust til arbejdspladsen. 

Derudover kan det at have en praktikant åbne for muligheden for et specialesamarbejde, hvor løsninger på problemstillinger kan ses i et nyt perspektiv, og organisationen har mulighed for at få løst opgaver, som ellers ville have været svære at nå.” 

- Nina Bengtsen, International koordinator på University College Nordjylland, det sundhedsfaglige hovedområde

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om mulighederne for at samarbejde med studerende på AAU?

Kontakt AAU Match