Spring til indhold

Projektsamarbejde med studerende

Hvert semester samarbejder flere tusinde studerende på Aalborg Universitet med virksomheder om projekter. De arbejder med en udfordring for jeres virksomhed, og som projektsamarbejdspartner får I et bud på en løsning på en problemstilling.

På denne side kan I finde:
- En tidslinje for projektsamarbejdet
- Tips til et godt forløb
- Skabeloner til samarbejdsaftaler
- En guide til at skrive et projektforslag
- Info om AAU Jobbank, hvor I gratis kan opslå projektforslag

Fordele ved projektsamarbejde med AAU's studerende

På AAU laver de studerende projektarbejde – ofte i grupper. Som projektsamarbejdspartner vil I derfor samarbejde med en eller flere studerende om et projekt, I mangler et blik på.

Projektet behøver ikke være skarpt defineret, før samarbejdet indledes. Det er nemlig en vigtig del af en AAU-studerendes kompetencer at være med til både at definere og arbejde med problemet, I står over for.

De studerende besidder et højt fagligt niveau, og et projektsamarbejde giver dig:

  • Nye øjne på aktuelle udfordringer eller skuffeprojekter
  • Adgang til den nyeste specialiserede viden
  • Mulighed for at indgå i dit første samarbejde med en akademiker
  • Mulighed for at få afprøvet en case eller analyseret en problemstilling af studerende med særlige faglige kvalifikationer
  • Et internationalt perspektiv, fx nye markeder, sproglig og kulturel forståelse, hvis I samarbejder med en international studerende
Vær opmærksom på, at et projektsamarbejde er et læringsforløb, ikke et ansættelsesforhold.

Vejledende tidslinje for et typisk projektsamarbejde på AAU:

Tips til et godt projektsamarbejde

Sådan skriver I

Et godt projektforslag

Når I søger et projektsamarbejde, er der større chance for succes, hvis opslaget er konkret, så det er nemt for de studerende at gennemskue. Vi anbefaler derfor, at I inkluderer information om alle 6 punkter herunder.

For at øge læsevenligheden i opslaget er det desuden en god idé at inddele teksten i afsnit med luft imellem og indsætte underoverskrifter til hvert afsnit.

Mere information om projektsamarbejde med studerende

Projektbørs

På en projektbørs har I mulighed for at møde studerende fra et specifikt studie og måske finde en projektgruppe at samarbejde med. Vi tilrettelægger projektbørserne, så der er størst mulig succesrate på matches mellem jer og de studerende.

Tilmeld jer AAU’s interesseliste for studentersamarbejde

Vil I gerne samarbejde med AAU’s studerende, men har måske ikke et aktuelt behov, så skriv jer op på vores interesseliste for studentersamarbejde. Så vil vi række ud når vi har relevante muligheder for samarbejde.

Tilmeld AAU's interesseliste for samarbejde med studerende.

Tlf. 9940 8090

Vil I have hjælp til at starte et samarbejde med AAU-studerende i Aalborg, Esbjerg og/eller København? Ring til os, eller udfyld formularen ved at klikke herunder.

Kontakt os