Spring til indhold

Få en AAU-studerende i praktik (projektorienteret forløb)

At praktisere fagligheden er en del af AAU-studerendes kerne-DNA. I kan få gavn af fagligheden og kompetencerne ved at indgå i et praktiksamarbejde med en eller flere af vores studerende.

På denne side kan I finde:
- Viden om rammerne for praktikken
- En tidslinje for forløbet
- Tips til et godt praktikforløb
- En guide til at skrive praktikopslag
- Info om AAU Jobbank, hvor I gratis kan opslå praktikopslag

Fordele ved at få en AAU-studerende i praktik

På AAU ligger praktikperioden forholdsvis sent i de studerendes uddannelsesforløb. Det er derfor en faglig kompetent samarbejdspartner, jeres virksomhed får tilført i en periode på 3-6 måneder.

Som praktikant i din virksomhed bliver den studerende både en del af dagligdagen og udviklingen.

Det starter med et problem

AAU's studerende besidder et højt fagligt niveau, og stort set kun fantasien sætter grænser for, hvilke opgaver de vil kunne løse i din virksomhed.

Fælles for alle AAU-studerende er, at de er vant til at løse opgaver, de selv er med til at gennemskue. Det betyder, at I ikke nødvendigvis behøver andet end et problem eller en udfordring, der skal løses, før en AAU-praktikant kunne være relevant for din virksomhed. 

Facts om praktik (projektorienteret forløb)

  • Praktikken ligger typisk på 9. semester - dvs. i efteråret.
  • Et praktikforløb varer typisk 3 - 6 måneder.
  • Praktikanten arbejder typisk 37 timer om ugen, men det kan også være relevant med fx en ugentlig fridag til at skrive praktikopgave.
  • Det fokus, den studerende skal have i praktikforløbet, skal hænge sammen med deres uddannelse.
  • På de fleste AAU-uddannelser er der praktik - vi kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke studier der er relevante for dig.
  • Det er ikke muligt at give den studerende løn, men det er god skik at dække evt. udgifter ifm. praktikken - fx transport eller husleje. Det er muligt efterfølgende at give en erkendtlighed - læs mere hos SKAT.
  • Vi anbefaler at slå praktikopslag op på AAU Jobbank i tidligt i foråret.

Vejledende tidslinje for praktik (projektorienteret forløb) med AAU-studerende:

Tips til et godt projektorienteret forløb (praktik)

Sådan skriver I

et godt praktikopslag

Når I søger en praktikant, er der større chance for succes, hvis opslaget er konkret, så det er nemt for den studerende at gennemskue. Vi anbefaler derfor, at I inkluderer information om alle 6 punkter herunder.

For at øge læsevenligheden i opslaget er det desuden en god idé at inddele teksten i afsnit med luft imellem og indsætte underoverskrifter til hvert afsnit.

Mere information om at have studerende i projektorienteret forløb

Tilmeld jer AAU’s interesseliste for studentersamarbejde

Vil I gerne samarbejde med AAU’s studerende, men har måske ikke et aktuelt behov, så skriv jer op på vores interesseliste for studentersamarbejde. Så vil vi række ud når vi har relevante muligheder for samarbejde.

Tilmeld AAU's interesseliste for samarbejde med studerende.

Tlf. 9940 8090

Vil I have hjælp til at starte et samarbejde med AAU-studerende i Aalborg, Esbjerg og/eller København? Ring til os, eller udfyld formularen ved at klikke herunder.

Kontakt os