Forskning
Samarbejde

Ledige studiepladser på AAU

 • +

  Ansøgningsfrister og udvælgelse

  28. juli - 3. august kl. 23:59

  Alle ansøgninger modtaget på Optagelseskontoret senest den 3. august kl. 23:59 betragtes som samtidigt indkomne.

  Hvis antallet af ansøgninger fra kvalificerede ansøgere modtaget den 3. august kl. 23:59 overstiger antallet af ledige studiepladser, tildeles de ledige studiepladser efter faldende kvotient. Det betyder, at ansøgere med de højeste eksamensgennemsnit får tildelt de ledige studiepladser.

  Du kan forvente svar på din ansøgning i løbet af uge 33-34.

  4. august - 14. august 2021

  "Først til mølle"-princippet for kvalificerede ansøgere, hvis der fortsat udbydes ledige pladser. Vi udsender i denne periode løbende svar til alle ansøgere.

  Efter 14. august 2021

  Såfremt det stadig er muligt at søge om optagelse på ledige pladser, fortsætter vi med dagligt at opdatere oversigten forneden, indtil alle uddannelser er lukkede. Vi udsender i denne periode løbende svar til alle ansøgere.

   

 • +

  Sådan gør du

  Aalborg Universitet udbyder fra den 28. juli ledige studiepladser på mange af universitetets bachelor- og professionsbacheloruddannelser i Aalborg, Esbjerg og København - oversigten over de ledige studiepladser bliver offentliggjort længere nede på siden, efter d. 28. juli.

  Hvem kan søge?

  De ledige studiepladser kan søges af alle, der opfylder adgangskravene til de pågældende bacheloruddannelser.

  Dog er det ikke muligt at søge om genoptagelse eller genindskrivning.

  Hvordan søger jeg?

  For at søge optagelse på en ledig studieplads skal du sende os to eller tre PDF-filer - se nedenfor.

  1. Dokumentation for dit adgangsgrundlag.
   Dette vil for de flestes vedkommende være eksamensbevis fra en gymnasial uddannelse, men kan også være beviser for gymnasiale suppleringskurser eller enkeltfag. Du skal dokumentere, at du opfylder adgangskravene til den uddannelse, du søger ind på - også selvom du tidligere har søgt ind på en bacheloruddannelse hos os (dokumentationen for dit adgangsgrundlag samt eventuel yderligere dokumentation samles i én PDF.)

  2. Har du allerede været i gang med en videregående uddannelse, har du pligt til at oplyse os om det, så vi kan vurdere, om du kan opnå fritagelse fra eksaminer (merit), hvis du tilbydes optagelse. Du skal samle studiejournaler/eksamensbeviserne samt studieordningen for din tidligere uddannelse i én pdf-fil.

  Vær sikker på, at du på ansøgningsskemaet oplyser din email korrekt. Når vi har modtaget din ansøgning, foregår al kommunikation omkring ansøgningen nemlig gennem email og it-selvbetjeningssystemet UniStart. Det er dit eget ansvar at oplyse din email korrekt.

  Søger du om optagelse på mere end en ledig uddannelse, skal du skal ikke udfylde et prioriteringsskema, men du skal i felt "8. Prioriteringsliste" på ansøgningsskemaet angive alle de søgte uddannelser i prioriteret rækkefølge. Selvom du søger ind på flere uddannelser, kan du nøjes med at udfylde ét ansøgningsskema med ét sæt tilhørende bilag, så længe du husker at udfylde prioriteringslisten i ansøgningsskemaets punkt 8. Bemærk at du du ikke kommer i betragtning til uddannelser, som du har prioriteret lavere, hvis du kan optages på en uddannelse som du har prioriteret højere. Du får således kun ét optagelsestilbud, som vil være på den højest mulige prioritet.

   

  ANSØGNINGSFORMULAR

   

   

  hvornår får jeg svar?

  Hvis du har søgt en ledig studieplads i perioden 28. juli - 3. august kan du forvente at få svar på din ansøgning fra sidst i uge 33 til og med uge 34.

  Har du søgt efter den 5. august, får du svar hurtigst muligt. Efter denne dato udsender Studiekontoret løbende svar til alle ansøgere. Her kan vi altså ikke sige præcist, hvornår du kan forvente svar.  

Hvilke uddannelser er der ledige studiepladser på?

 

Aalborg

Technology

Engineering

      KOT-nr.: 25042

Sundhedsvidenskab

Humaniora

Samfundsvidenskab

københavn

Esbjerg

Generel studievejledning

Generel studievejledning

Har du brug for generel studievejledning om Aalborg Universitets uddannelser, så kontakt AAU's studievejledning. Du kan ringe og skrive til vejlederne.
 

Kontakt AAU studie- og trivselsvejledning