Spring til indhold

Studieliv

På Aalborg Universitet har vi mange tilbud til dit studieliv. Vi har et levende studiemiljø og et rigt foreningsliv og tilbyder mange forskellige faciliteter - alt fra fitness til fredagsbar. Vi har også en lang liste af studenterorganisationer, som du kan engagere dig i, hvor du kan møde andre studerende fra forskellige uddannelser og semestre.

Liste over AAU's bacheloruddannelser

Funfacts om AAU-studerende

91 % af de studerende griner hver dag

88 % er glade for gruppearbejde

Selvom 51 % var i tvivl på forhånd.

50 % var bekymrede for, om de ville få venner på studiet

93 % har fået mindst én ven undervejs i studiet.

57 % var i tvivl om, hvad de skulle læse

90 % føler at de har valgt rigtigt.

51 % ringer til deres mor eller far efter eksamen

Studieliv på AAU

Hver dag møder du en masse forskellige studerende fra forskellige uddannelser. Det kan eksempelvis være i de fælles opholdsområder på campus, som fx kantinerne, læsekrogene, på biblioteket AUB, ved grupperummene eller på udendørsarealerne, hvor der også er hyggelige opholdssteder. 

Hvordan ser der ud på AAU?

Er du nysgerrig efter at se, hvordan der ser ud på Aalborg Universitet i Aalborg, Esbjerg og København? Her kan du se billeder og gå en virtuel tur på de fælles opholdsarealer på campus og se hvordan studiemiljøet ser ud på AAU.

Studiebyerne

Du kan studere på Aalborg Universitet i både Aalborg, Esbjerg og København. Læs mere om studiebyerne og studielivet, sport, kultur og boligmuligheder i hver by. 

Fitnessfaciliteter på AAU

Som AAU-studerende kan du træne i Aalborg Universitets fitnesscenter. Der findes fitness faciliteter på hvert campus

AalborgKøbenhavn

Gruppearbejde og studieliv på AAU

Der er masser af gruppearbejde på AAU. Det skal man ikke lade sig skræmme af. Studiegruppen kan blive dine bedste venner og en faglig støtte, som man altid kan gå til. Gennem gruppe- og projektarbejdet får du et tæt forhold til dine studiekammerater både fagligt og socialt.

"Det, at vi med det samme blev placeret i grupper, var virkelig mit held. For det gjorde jo, at jeg allerede fra første dag havde nogle, jeg kunne snakke og sparre med. Jeg følte lidt, at jeg havde fået nogle venner indenfor den første uge."

Line, studerende på Bioengineering

Studiestart: Følg Alex' studiestart på AAU

I serien 'Studiestart' kan du gennem 5 afsnit følge den studerende, Alex, i studiestartsperioden på Aalborg Universitet. Alex har selv dokumenteret sin studiestart, og gennem denne serie kan du få et indblik i hans tanker om og erfaringer med at starte på Aalborg Universitet.

Studietanker: Johannes valg af uddannelse

I serien 'Studietanker' kan du gennem 6 afsnit møde Johanne, som vil søge ind på Biologi på Aalborg Universitet. Johanne optager sine tanker, sin ansøgningsproces og sin første tid som studerende. Der er seks afsnit i serien 'Studietanker'.