Masteruddannelsen i Læreprocesser giver en bred indsigt i viden, teorier og redskaber om læring og læreprocesser. Uddannelsen giver kompetencer til at iværksætte, udvikle og vurdere læreprocesser i erhverv, uddannelse og samfund. Uddannelsen kobler de nyeste teorier med din egen praksis, og du vil opleve, at du hurtigt efter studiestart kan bruge din nye viden i din hverdag.
EN BRED MÅLGRUPPE
Uddannelsen henvender sig til en bred gruppe af fag og professioner. Den er relevant for dig, der til daglig arbejder med undervisning, ledelse og vejledning i fx folkeskolen, gymnasieskolen og på professionshøjskoler. Den er også relevant, hvis du arbejder med organisationsudvikling og HR i offentlige og private virksomheder. Hvis du er sygeplejerske og arbejder med undervisning eller vejledning tilhører du også kernemålgruppen.
sygeplejerske Vibeke Vestergaard, fortæller om sit udbytte af uddannelsen
MERE INDHOLD OG BEDRE KVALITET I DIT ARBEJDe
Masteruddannelsen vil give dit arbejde mere indhold og bedre kvalitet. Du vil få styrket din teoretiske ballast inden for læring, organisationsudvikling, evaluering og procesledelse. Og du vil opnå kompetencer til at iværksætte, udvikle og vurdere læreprocesser i erhverv, uddannelse og samfund. I tilrettelæggelsen har vi taget hensyn til, at du arbejder ved siden af studierne. Som udgangspunkt er der tale om en toårig deltidsuddannelse, der er delt op på fire semestre. Det er dog også den mulighed, du kan vælge at læse enkeltfag eller at tage alle fire semestre i løbet af kun et år (fuld tid).
udbytte
Du vil opnå:
- kompetencer til selvstændigt at igangsætte og gennemføre fagligt og tværfagligt samarbejde inden for læring og læreprocesser samt at påtage dig et professionelt ansvar.
- kompetencer til at styre og udvikle komplekse og uforudsigelige arbejdssituationer og udvikle nye løsningsmodeller til de aktuelle problemstillinger.
- kompetencer til at varetage egen faglige udvikling.
hør Underviser Lars Bang Jensen fortælle om masteruddannelsen
SPECIALISERINGSLINJER
Det første år (fællesdelen) rummer hovedsageligt stof, som er fælles for alle studerende. På andet år vælger man en af følgende tre linjer:
- Evaluering og kvalitetsudvikling
- Forandringsledelse og arbejdsmiljø
- Didaktik og professionsudvikling.
Der udbydes ENKELTFAG hvert semester
Enkeltfag - forår
- Læringsteori, videnskabsteori og metode I, 10 ECTS (1. sem.)
- Organisatorisk læring, 5 ECTS (1. sem.)
- Evaluering og kvalitetsudvikling, 10 ECTS (3. sem.)
- Forandringsledelse og arbejdsmiljø, 10 ECTS (3. sem.)
- Didaktik og professionsudvikling, 10 ECTS (3. sem.)
- Videnskabsteori og metode II, 5 ECTS (3. sem.)
Enkeltfag - EFTERÅR
- Evaluering af læreprocesser, 5 ECTS (2. sem.)
Undervisning i en coronatid
Vi holder os ajour med udmeldingerne fra myndighederne og tilpasser undervisningen efter de gældende retningslinjer. Vi aflyser ikke undervisningen, men fortsætter – om nødvendigt – på de digitale platforme.