Master i Læreprocesser

Master i Læreprocesser - en to årig efter-/videreuddannelse på Aalborg Universitet

Master i Læreprocesser

Læring kræves i mange sammenhænge. Når arbejdspladser og medarbejdere skal omstille sig, når elever og studerende skal tilegne sig viden, færdigheder og kompetencer, når nye projekter og produkter skal udvikles og iværksættes. Master i Læreprocesser ruster dig til at forstå og tilrettelægge mange slags læreprocesser. Det er en alsidig forskningsbaseret uddannelse, som kombinerer formidling og diskussion af den nyeste faglige viden med de studerendes selvstændige arbejde i projekter. Uddannelsen er tværfaglig, og de studerende kommer fra forskellige professions- og erhvervsområder som fx undervisning, sundhed, konsulentbranchen og HR.

Evaluering af læreprocesser udbydes i EFTERÅRet 2021

Enkeltfaget Evaluering af læreprocesser udbydes med start 27. august 2021. Selve hoveduddannelsen, Master i Læreprocesser, har først studiestart i februar 2022. Her finder du information om Evaluering af læreprocesser.

om masteruddannelsen

Masteruddannelsen i Læreprocesser giver en bred indsigt i viden, teorier og redskaber om læring og læreprocesser. Uddannelsen giver kompetencer til at iværksætte, udvikle og vurdere læreprocesser i erhverv, uddannelse og samfund. Uddannelsen kobler de nyeste teorier med din egen praksis, og du vil opleve, at du hurtigt efter studiestart kan bruge din nye viden i din hverdag. 

EN BRED MÅLGRUPPE  

Uddannelsen henvender sig til en bred gruppe af fag og professioner. Den er relevant for dig, der til daglig arbejder med undervisning, ledelse og vejledning i fx folkeskolen, gymnasieskolen og på professionshøjskoler. Den er også relevant, hvis du arbejder med organisationsudvikling og HR i offentlige og private virksomheder. Hvis du er sygeplejerske og arbejder med undervisning eller vejledning tilhører du også kernemålgruppen. 

sygeplejerske Vibeke Vestergaard, fortæller om sit udbytte af uddannelsen 

 

MERE INDHOLD OG BEDRE KVALITET I DIT ARBEJDe

Masteruddannelsen vil give dit arbejde mere indhold og bedre kvalitet. Du vil få styrket din teoretiske ballast inden for læring, organisationsudvikling, evaluering og procesledelse. Og du vil opnå kompetencer til at iværksætte, udvikle og vurdere læreprocesser i erhverv, uddannelse og samfund. I tilrettelæggelsen har vi taget hensyn til, at du arbejder ved siden af studierne. Som udgangspunkt er der tale om en toårig deltidsuddannelse, der er delt op på fire semestre. Det er dog også den mulighed, du kan vælge at læse enkeltfag eller at tage alle fire semestre i løbet af kun et år (fuld tid).

udbytte

Du vil opnå:

 • kompetencer til selvstændigt at igangsætte og gennemføre fagligt og tværfagligt samarbejde inden for læring og læreprocesser samt at påtage dig et professionelt ansvar.
 • kompetencer til at styre og udvikle komplekse og uforudsigelige arbejdssituationer og udvikle nye løsningsmodeller til de aktuelle problemstillinger.
 • kompetencer til at varetage egen faglige udvikling.

hør Underviser Lars Bang Jensen fortælle om masteruddannelsen

 

SPECIALISERINGSLINJER

Det første år (fællesdelen) rummer hovedsageligt stof, som er fælles for alle studerende. På andet år vælger man en af følgende tre linjer:

 1. Evaluering og kvalitetsudvikling
 2. Forandringsledelse og arbejdsmiljø
 3. Didaktik og professionsudvikling.

Der udbydes ENKELTFAG hvert semester

Enkeltfag - forår

Enkeltfag - EFTERÅR

Undervisning i en coronatid

Vi holder os ajour med udmeldingerne fra myndighederne og tilpasser undervisningen efter de gældende retningslinjer. Vi aflyser ikke undervisningen, men fortsætter – om nødvendigt – på de digitale platforme.

testimonials

læs mere

Fakta

Master i Læreprocesser

Varighed

 • Februar 2021 - januar 2023

Sted

 • Aalborg

ECTS

 • 60

Pris

Ansøgningsfrist

 • Forlænget til d. 1. juli 2021 for enkeltfag i efteråret 2021

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.