Forskning
Samarbejde

Robotteknologi, Bachelor

Thomas og Karl arbejder i laboratoriet

Robotteknologi

Hvis du interesserer dig for robotter, programmering, reguleringssystemer og software, kan bacheloruddannelsen i Robotteknologi være noget for dig. På Aalborg Universitet kan du blive robotingeniør.

Aalborg Universitets ingeniøruddannelse i Robotteknologi forbinder forskellige fagligheder fra en række forskningsområder: mekanik og produktion, elektronik og it, computer vision og sundhedsteknologi. Hermed får du en unik profil, som robotingeniør, der ikke findes på jobmarkedet i dag, og som der er stor efterspørgsel på i industrien.

Bacheloruddannelsen i Robotteknologier en tværfaglig uddannelse tilknyttet Aalborg Universitets robotforskningsprogram (robotics.aau.dk), som samler robotforskere, laboratorier og de nyeste teknologier på tværs af hele universitetet.

LÆR AT AUTOMATISERE OG UDVIKLE FREMTIDENS ROBOTTER

Gennem uddannelsen vil du lære om de udfordringer, som virksomheder, rådgivende ingeniører, serviceinstitutter og forskningsinstitutioner møder i forbindelse med anvendelse af robotter i fremtiden samt automation, og det er dig, der bliver i stand til at omsætte denne viden i professionel praksis.

Du lærer selvstændigt at varetage udviklings-, analyse-, og serviceopgaver i både teknologitunge virksomheder. Som tværfaglig får du også en særlig kompetence, som mange virksomheder efterspørger, nemlig evnen til at bygge bro og samarbejde med folk fra flere forskellige fagområder.  

BLIV KLOGERE PÅ OM robotteknologi ER NOGET FOR DIG

Prøv vores Matchtjekkerrobotstuderende udvikler eget firma

De to studerende Jevgenijs Galaktionovs og Hugo Markoff har grundlagt deres eget firma Really a Robot. Her har de udviklet en robot, som kan bl.a. kan måle, om man har feber - et værdifuldt værktøj til virksomheder i kampen mod covid-19.

Se i videoen hvad Jevgenijs og Hugos robot kan.

 man lærer det hele fra bunden

Simone Langdal Jensen, studerende"Jeg er ikke sikker på, hvad jeg præcis forventede af studiet, men jeg var virkelig bange for, at jeg ikke ville være i stand til at følge med, fordi jeg ikke havde nogen som helst viden om robotter bortset fra matematik. Heldigvis lærer man det hele fra bunden.

Uddannelsen gør dig til en tusindkunstner inden for ingeniørvidenskaben. Du ender med at have viden om programmering, mekanik og elektronik, så du har et overblik over, hvordan et system skal arbejde sammen.

Jeg kunne ærlig talt ikke være mere tilfreds med mit studievalg og vil bestemt anbefale det til enhver, der godt kan lide at arbejde med tekniske, praktiske og matematiske opgaver."

Simone Langdal Jensen, studerende

 


Se brochure om uddannelsen (pdf)

Brochure om uddannelsen i Robotteknologi på Aalborg Universitet

HVORDAN ER DIT MATEMATIKNIVEAU?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.

 

Søg om optagelse på robotteknologi - optagelse.dk
Hvordan er det at være studerende på Robotteknologi? Det vil vi studerende gerne dele med dig. Du får et kig ind bag kulisserne, når vi deler op- og nedture i projektarbejdet, eksamener, der gik godt, og dem hvor vi lige holdt skindet på næsen, vores fritid - både arbejde og interesser, gruppearbejdet - stort set alt, der er værd at vide om, hvordan det er at være studerende på Robotteknologi.
 En af de bedste ingeniøruddannelser i verden

AAU bedst i Europa på ingeniørvidenskab         

 


 

Prøv Matchtjekkeren

Du får viden om

  • Robotprogrammering
  • Automation
  • Mekanik og elektronik
  • Software og computer vision
  • Biomekanik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU