ForsideUddannelseBacheloruddannelser

Landinspektør­videnskab

Bachelor

Landinspektør­videnskab

En uddannelse for dig, der brænder for at forme fremtidens byrum og naturområder, interesserer dig for naturbeskyttelse og ejendomsdannelse eller fascineres af flyfotos og kortlægning i én skøn blanding.

Få kendskab til

Fysik planlægning og arealforvaltning
Opmåling og kortlægning
Ejendomsdannelse og ejendomsret

København

3-årig uddannelseDansk

Bachelor

Landinspektør­videnskab

En uddannelse for dig, der brænder for at forme fremtidens byrum og naturområder, interesserer dig for naturbeskyttelse og ejendomsdannelse eller fascineres af flyfotos og kortlægning i én skøn blanding.

Få kendskab til

Fysik planlægning og arealforvaltning
Opmåling og kortlægning
Ejendomsdannelse og ejendomsret

København

3-årig uddannelseDansk

Du har også mulighed for at vælge Landinspektøruddannelsen på vores campus i Aalborg.

 • Vil du være med til at udforme fremtidens byer i Danmark?
 • Synes du, det kunne være spændende at arbejde med GPS, 3D-modeller og højteknologi?
 • Brænder du efter at udvikle nye, grønne løsninger inden for naturgenopretning og klimatilpasning?

Landinspektøruddannelsen på Aalborg Universitet er for dig, der ønsker at stå stærkt med en bred uddannelse inden for design, matematik, teknologi og jura. Du får mulighed for at kombinere teori og praksis og arbejde inde og ude. Og så er der næsten jobgaranti.

Ingeniør, arkitekt, jurist - i en og samme person

På uddannelsen til Landinspektør arbejder du med design, matematik, teknologi og jura. Du får mulighed for at kombinere teori og praksis og arbejde inde og ude.

Det gælder fx, når du som landinspektør skal være med til at udvikle nye by- og boligområder og samtidig tage højde for stigende vandstandsniveauer. Eller det gælder når du skal arbejde med kystsikring, landskabsudvikling og naturforvaltning. Her kommer du til at arbejde med den nyeste it- og satellitbaserede teknologi; design og anvendelse af geografiske informationssystemer, der indgår ved planlægning og arealforvaltning; samt arbejde med lovgivning og afklaring af private rettigheder.

Alle ved, hvad arkitekter, ingeniører, byplanlæggere og entreprenører laver. De færreste er klar over, at deres projekter bygger på landinspektørernes opmålinger, kortlægninger, analyser og anbefalinger. Det er landinspektørernes arbejde, der baner vejen for de arkitektoniske og ingeniørmæssige bedrifter, man kan se og nyde godt af overalt i Danmark. I dag, i morgen og for fremtiden. 

Jeg fik tilbudt job, inden jeg var færdig med mit speciale. Jeg har været en central figur i arbejdet med at starte en ny landinspektørafdeling op i Norge – så jeg har hurtigt fået meget ansvar. Det kan jeg godt lide.

Jens, landinspektør hos COWI

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske

Hvorfor læse til landinspektør?

 • Lav ledighed
 • Høj løn
 • Rig mulighed for ansvar og variation i arbejdslivet
 • Små årgange med stærkt studiemiljø

Fagligt indhold

Her finder du en oversigt over uddannelsens faglige indhold.

Den første måned afholder Landinspektøruddannelsen et introforløb. Introforløbet betyder, at du hurtigt får skabt et netværk og lærer, hvordan universitetet fungerer. Der afholdes også en hyttetur med ældre studerende, og du skal sammen med 6-7 andre studerende danne en projektgruppe og lave dit første miniprojekt.

Semesteroversigt

Kandidatmuligheder på AAU

Med en bacheloruddannelse i Landinspektørvidenskab har du adgang til at tage den 2-årige kandidatuddannelse i Landinspektørvidenskab (Surveying, Planning and Land Management) Aalborg eller Landinspektørvidenskab (Surveying, Planning and Land Management) København. ​

  Karriere som Landinspektør

  Job og karriere

  Studieture

  Der er flere studieture på Landinspektørstudiet.

  På 1. semester tager studerende fra uddannelsen i København på besøg i Aalborg. Under temaet 'Hvad er en Landinspektør?' besøger vi både private landinspektørfirmaer og offentlige virksomheder.

  På 2. semester er temaet 'Fast ejendom og udvikling af det bebyggede miljø.' Her går turen til København. Vi besøger flere forskellige boligtyper, f.eks. 8-tallet i Ørestaden og Bakkehusene i København NV. 

  På 6. semester besøger vi Geodatastyrelsen, der varetager kontrollen med de privatpraktiserende landinspektørers matrikulære arbejde.

  De fleste studieture er fælles for studerende i både Aalborg og København. På den måde møder man som studerende hinanden og der bliver skabt en god kontakt på trods af afstanden mellem de to byer.

  På bachelordelen arrangeres flere studieture i Danmark og på kandidatuddannelsen er der mulighed for studietur samt studie-og praktikophold i udlandet.

  Kontakt studiet

  Vi er her for at hjælpe dig!
  Er du nysgerrig på uddannelsen? I tvivl? Eller har du bare spørgsmål til uddannelsens indhold, studielivet eller eksamen? Landinspektørvidenskab har to studievejledere, som selv er studerende på uddannelsen. Vejlederne rådgiver både interesserede, potentielt kommende og nuværende studerende.
  Studenterstudievejleder, Aalborg
  Marko Birk Nielsen
  Adresse
  Aalborg Universitet
  Rendsburggade 14
  9000 Aalborg
  Træffetid
  Ingen fast træffetid. Send en mail for at aftale tid til et møde.
  E-mail
  vejledning-aal@land.aau.dk
  Studenterstudievejleder, København
  Alexander Adiyasa
  Adresse
  Aalborg Universitet København
  A. C. Meyers Vænge 15
  2450 København SV
  Træffetid
  Torsdag kl 11.00 - 12.00 i vejledningscenteret - lokale 2, 1. sal, Frederikskaj 12.

  Send gerne en mail for at aftale tid til et møde.
  E-mail
  vejledning-cph@land.aau.dk

  Optagelse og adgangskrav

  Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

  Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  Nyhedsbrev