Spring til indhold
ForsideUddannelseBacheloruddannelser

Landinspektør­videnskab

Bachelor

Landinspektør­videnskab

En uddannelse for dig, der brænder for at forme fremtidens byrum og naturområder, interesserer dig for naturbeskyttelse og ejendomsdannelse eller fascineres af flyfotos og kortlægning i én skøn blanding.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du tegner fremtidens Danmarkskort
Du sikrer vores natur og klima
Du arbejder med jura, planlægning og teknologi

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Bachelor

Landinspektør­videnskab

En uddannelse for dig, der brænder for at forme fremtidens byrum og naturområder, interesserer dig for naturbeskyttelse og ejendomsdannelse eller fascineres af flyfotos og kortlægning i én skøn blanding.

Derfor skal du læse uddannelsen

Du tegner fremtidens Danmarkskort
Du sikrer vores natur og klima
Du arbejder med jura, planlægning og teknologi

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Vi tegner fremtidens Danmarkskort

Og du kan være med. Til at udforme fremtidens byer. Til at tegne et nyt og grønnere Danmarkskort, der tager højde for mennesker, miljø og klima. Et Danmarkskort med byer, man gerne vil bo. Skov og grønne områder, der er lettilgængelig. Med plads til mennesker, vedvarende energi og natur.

Som landinspektør arbejder du nemlig med både planlægning af by og land, inddragelse af borgere og bæredygtig omstilling af vores samfund. Du lærer bl.a., hvordan geografiske informationsssystemer (GIS) og analyser af data kan bidrage til bedre planer og beslutninger. Både i byplanlægningen og hvor der kan opføres vindmøller, solcelleparker og hvor der kan lagres CO2.

Du kan også være med til at sikre ejendomsretten for mennesker i verden, der ikke er sikret den ret, som vi er i Danmark. For landinspektører er specialister i ejendomsret.

Som landinspektør får du et arbejdsliv, du i høj grad selv styrer. God jobsikkerhed. Og mulighed for at præge dine opgaver efter din interesse.

Ingeniør, arkitekt, jurist - i en og samme person

Som landinspektør arbejder du både med design, matematik, teknologi og jura. Mange kalder derfor landinspektører for en slags ingeniør, arkitekt og jurist i én og samme person.

Mange ved, hvad arkitekter, ingeniører, byplanlæggere og entreprenører laver. De færreste er klar over, at deres projekter bygger på landinspektørernes opmålinger, kortlægninger, analyser og anbefalinger. Det er landinspektørernes arbejde, der baner vejen for de arkitektoniske og ingeniørmæssige bedrifter, man kan se og nyde godt af overalt i Danmark. I dag, i morgen og for fremtiden. 

Det gælder fx i arbejdet med

 • udvikling af nye byer og boligområder
 • klimatilpasning af vores byer
 • kystsikring der tager højde for stigende vandstandsniveauer
Jeg bliver færdig med uddannelsen til sommer, men fik job allerede ved årets begyndelse. Jeg har fået job hos Geopartner Landinspektører, hvor jeg har været på virksomhedsophold og haft studiejob.

Signe, landinspektørstuderende

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske

Hvorfor læse til landinspektør?

 • Lav ledighed
 • Høj løn
 • Rig mulighed for ansvar og variation i arbejdslivet
 • Små årgange med stærkt studiemiljø

Fagligt indhold

Her finder du en oversigt over uddannelsens faglige indhold.

Semesteroversigt

Kandidatmuligheder på AAU

Med en bacheloruddannelse i Landinspektørvidenskab har du adgang til at tage den 2-årige kandidatuddannelse i Landinspektørvidenskab (Surveying, Planning and Land Management) Aalborg eller Landinspektørvidenskab (Surveying, Planning and Land Management) København. ​

  Job og karriere

  Studieture

  Der er flere studieture på Landinspektørstudiet.

  På 1. semester tager studerende fra uddannelsen i København på besøg i Aalborg. Under temaet 'Hvad er en Landinspektør?' besøger vi både private landinspektørfirmaer og offentlige virksomheder.

  På 2. semester er temaet 'Fast ejendom og udvikling af det bebyggede miljø.' Her går turen til København. Vi besøger flere forskellige boligtyper, f.eks. 8-tallet i Ørestaden og Bakkehusene i København NV. 

  På 6. semester besøger vi Geodatastyrelsen, der varetager kontrollen med de privatpraktiserende landinspektørers matrikulære arbejde.

  De fleste studieture er fælles for studerende i både Aalborg og København. På den måde møder man som studerende hinanden og der bliver skabt en god kontakt på trods af afstanden mellem de to byer.

  På bachelordelen arrangeres flere studieture i Danmark og på kandidatuddannelsen er der mulighed for studietur samt studie-og praktikophold i udlandet.

  Kontakt

  Optagelse og adgangskrav

  Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

  Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  Nyhedsbrev