Spring til indhold

Fra jakkesæt til gummistøvler

Fra jakkesæt til gummistøvler

”Jeg hedder Jonas, og jeg er landinspektør hos Landinspektørkontoret, der har hovedkontor i Helsingør. Jeg blev færdiguddannet i 2017 fra AAU-CPH.

Jeg elsker at være ansat i en lille virksomhed, fordi de færreste dage er ens. I en lille virksomhed er der stort ansvar og bred variation i opgaverne. Jeg er med, når der købes grunde, når der skal optimeres ejendomme i byen, eller når forsyningsselskaber skal lave ledningsarbejde. Jeg er også med til netværksarrangementer og konferencer. Når jeg er ude hos kunder kan det være alle fra Hr. Jensen, der ikke kan finde sine skelpæle til en mangemillionær, der ejer en hel portefølje af ejendomme. Det gør, at min hverdag spænder utrolig bredt.

Jeg er drevet af at finde løsninger for vores kunder. Løsninger, der fungerer for folk i virkeligheden. Det kan fx handle om to naboer, der er uenige om skel. Her kommer vi ind i billedet og kan hjælpe med at facilitere en løsning i stedet for at optrappe en konflikt. For ofte kan det netop handle om, at naboerne i virkeligheden er uenige om noget andet. For mig skaber det stor tilfredsstillelse, når vi kommer i mål med løsning, som fungerer.

Man skal vælge uddannelsen som landinspektør, fordi der er så mange spændende og varierede jobmuligheder bagefter. Der er rift om os, og man kan arbejde med alt landmåling til naturopretning eller projektledelse. Opgaverne spænder bredt, ligesom kunderne også gør det, og hos en mindre virksomhed som Landinspektørkontoret får man mulighed for at prøve kræfter med det hele.

Aalborg-modellen med problembaseret læring giver især mening for mig, efter jeg er blevet færdiguddannet. Den har givet mig redskaber til teamwork og værktøjer til at løse konflikter. Man bliver udfordret på sine synspunkter, og det er sundt.”

Jonas, færdiguddannet landinspektør