søg optagelse på bæredygtig energiteknik
FIND FREMTIDENS ENERGISYSTEMER
Energistuderende er med til at opdage og definere fremtidens energikilder som fx vindmøller, solceller, brændselsceller og biobrændsler. Du opnår viden om de nyeste energiteknologier og er med til at optimere eksisterende apparater og systemer, så energiforbruget mindskes.
En diplomingeniøruddannelse består af syv semestre, hvoraf ét semester er sat af til virksomhedspraktik, hvorimod en ordinær bacheloruddannelse har seks semestre og ikke inkluderer en praktikperiode.
Uddannelsen er forskningsbaseret og giver dig derfor et brugbart, ingeniørmæssigt grundlag med stærke kompetencer inden for elektrisk energiteknik, termisk energiteknik og mekatronik. Energi er et fundament for menneskers livsvilkår og et vigtigt punkt på både den danske og internationale dagsorden. Som studerende på Bæredygtig Energiteknik er du med til at holde samfundet kørende, flyvende og i bevægelse og er med til at løse fundamentale energitekniske problemstillinger, der påvirker mennesker på tværs af landegrænser og kontinenter.
EN DIPLOMINGENIØRUDDANNELSE ER FOR DIG,
DER ER KLAR TIL AT KOMME DIREKTE UD PÅ ARBEJDSMARKEDET EFTER 3½ ÅR
Energistuderende er med til at opdage og definere fremtidens energikilder som fx vindmøller, solceller, brændselsceller og biobrændsler. Du opnår viden om de nyeste energiteknologier og er med til at optimere eksisterende apparater og systemer, så energiforbruget mindskes.
Du arbejder desuden meget med matematik og fysik igennem hele uddannelsen, fordi det hjælper dig til at beskrive og forstå den verden, der omgiver os.
Uddannelsen lægger op til kontakt til erhvervslivet gennem projektarbejdet, hvor du og din projektgruppe finder løsninger på virksomhedernes udfordringer. Alle projekterne tager udgangspunkt i problemstillinger fra det virkelige liv og er tilrettelagt sådan, at I hele tiden udfordres til at tænke både kreativt og systematisk.
“Udfordringen og spændingen ved at finde nye og mere effektive energikilder eller bare det at optimere de eksisterende, det er den bedste motivation for at blive energiingeniør!”
Martin Bouvin Kynde, studerende
Bæredygtig Energiteknik er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.
Uddannelsens kombination af projektarbejde, kurser og virksomhedspraktik giver dig kompetencer til at kunne arbejde med fx udvikling og forskning i erhvervslivet eller på forskningsinstitutioner i ind- og udland. Med en diplomingeniøruddannelse kan du komme direkte ud på arbejdsmarkedet efter 3½ år.
En anden mulighed er, at du kan supplere din diplomingeniøruddannelse i Bæredygtig Energiteknik med en kandidatuddannelse og blive civilingeniør. Som færdiguddannet civilingeniør/energiingeniør har du gode muligheder for at finde et job, der passer til netop dine evner og interesseområder i alle former for virksomheder og erhverv, der vedrører energi – lige fra planlægning til projektering, udvikling, ledelse, produktion og forbrug. Energisektoren er i konstant udvikling, og der er brug for endnu flere energiingeniører i fremtiden.
“På Aalborg Universitet arbejder vi med virkelige problemstillinger og ofte i samarbejde med erhvervslivet.”
Morten Pedersen, studerende
Det er muligt at søge støtte til fx studieture, gæsteforelæsninger og udlandsophold hos et energisponsorprogram.
Som studerende på Energistudiet er der desuden sommetider mulighed for at deltage på sommerskoler inden for energiområdet - kontakt din studiesekretær for at høre om mulighederne.
“Undervisningsformen, hvor man arbejder i grupper, er helt unik, og det gør, at hjælpen altid er lige ved hånden til opgaverne og man er bedre rustet til erhvervslivet.”
Juliane Bech Sørensen, studerende
Se mere om Energi-uddannelsen i brochuren (pdf):
FAGLIGT INDHOLD PÅ BÆREDYGTIG ENERGITEKNIK
ER DIT MATEMATIKNIVEAU TILSTRÆKKELIGT?
Læs om kravene til dit matematikniveau og eventuelt behov for at genopfriske matematikken inden studiestart: Optagelse og adgangskrav.
SØG OPTAGELSE PÅ BÆREDYGTIG ENERGITEKNIK