Forskning
Samarbejde

Sprog, Kultur og Historie

Her kan du finde korte videoforelæsninger, som relaterer sig til "Sprog, Kultur og Historie". Forelæsningerne er præsenteret af forskere fra AAU.
​Til hver video findes et opgavesæt, som kan downloades og bruges i undervisningen.

Det gode gruppesamarbejde - en udfordring eller en game changer?


På Aalborg Universitet er der fokus på gruppesamarbejde. Men hvad vil det egentligt sige at arbejde i grupper? Hør Maiken Winther fortælle om hvordan man organiserer et godt gruppearbejde og hvordan gruppearbejdet spiller sammen med studieformen – problembaseret læring - på Aalborg Universitet.

opgaver: 

Hent opgavesæt
 

Den voldelige organisering af politiske unge


Medierne beskæftiger sig meget med vold og bander mv. I denne video dykker Steffen Jensen ned i mobiliseringsbegrebet. Ved at studere narkonetværk, oprørssoldater i Uganda, lejesoldater i Vestafrika, voldelige studenterbevægelser, religiøse militser og broderskaber gennemgår Steffen, hvad det er, der får unge til at slutte sig til voldelige fællesskaber.

Har relevans for fagene:

Dansk, Historie, International Teknologi og Kultur, Kulturforståelse, Religion, Retorik, Psykologi, Samfundsfag

Opgaver:

Hent opgavesæt

 

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)


Studieformen på Aalborg Universitet hedder ”problembaseret læring”, men hvad betyder det egentligt? Hør Mette Møller Jeppesen fortælle om, hvad der er karakteristisk ved problembaseret læring og hvilken indvirkning det har på undervisningen.

opgaver: 

Hent opgavesæt
 

Nabolagseffekter – hvorfor taler vi om udsatte områder, ghettoer og rigmandskvarterer?


Hvorfor og hvordan ender du i de grupperinger, som du hører til? Rolf Lyneborg Lund kigger på, hvordan sprogbrug og livsbetingelser kan diktere, hvor du kommer til at høre til og fortæller bl.a. om ’nabolagseffekter’. Samtidig giver Rolf også en kort introduktion til, hvordan vi arbejder indenfor sociologiens verden, hvor det bl.a. handler om at studere samfundets indvirkning på os som mennesker.

Har relevans for Fagene:

Kulturforståelse, Psykologi, Samfundsfag

Opgaver:

Hent opgavesæt

 

Centrallyrik og interaktionslyrik. To poetiske traditioner


Hør eksempler på centrallyrik og interaktionslyrik, lær hvad der kendetegner og adskiller de to forskellige typer. Peter Stein Larsen viser også, hvordan Google har gjort sit indtog i lyrikkens verden.

Har relevans for fagene:

Dansk, Kulturforståelse, Retorik

opgaver: 

Hent opgavesæt