ForsideUddannelseKandidatuddannelser

Politik og administration

Kandidat

Politik og administration

På uddannelsen kan du specialisere dig i politik og institutionel forandring, ledelse og forvaltning eller Social Data Science. Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde i organisationer, kommuner, regioner, stat, EU og andre internationale organisationer, konsulentvirksomheder og forskningsinstitutioner.

Få kendskab til

Politologi - National og international politik
Organisation, ledelse og forvaltning – Innovation og digitalisering
Social Data Science

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Kandidat

Politik og administration

På uddannelsen kan du specialisere dig i politik og institutionel forandring, ledelse og forvaltning eller Social Data Science. Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde i organisationer, kommuner, regioner, stat, EU og andre internationale organisationer, konsulentvirksomheder og forskningsinstitutioner.

Få kendskab til

Politologi - National og international politik
Organisation, ledelse og forvaltning – Innovation og digitalisering
Social Data Science

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Vi har gentænkt en klassiker! Fra efteråret 2020 tilbyder vi en ny udgave af kandidatuddannelsen i Politik og Administration - både i form og indhold. Det bliver godt. Og, fra efteråret 2022 tilbyder vi flere specialiseringsmuligheder, sådan at du kan skabe din egen faglige profil og selv sætte retning for din fremtid.

SOLID VIDEN OM SAMFUNDET

Du får en uddannelse, der giver dig kompetencer til at arbejde i organisationer, kommuner, regioner, stat, EU og andre internationale organisationer, konsulentvirksomheder og forskningsinstitutioner. Og så får du mulighed for at vælge én af tre specialiseringer, som giver dig endnu større mulighed for at skabe din egen profil og sætte retning for din fremtid: Du kan vælge at specialisere dig i Politik og institutionel forandring, Ledelse og forvaltning eller Social Data Science.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

DU SKAL KUNNE LØSE PROBLEMER

Som kandidat i Politik og Administration skal du på højt fagligt niveau kunne kombinere kritisk refleksionsevne, problemanalyse og udvikling af viden, så du kan samarbejde med andre om både at afdække problemer og vise vejen til at løse dem. Derfor får du: 

Værktøjer i form af teorier og metoder

Træning i at arbejde sammen med andre i tværfaglige projektmiljøer

Erfaring i at formidle viden og resultater til beslutningstagere og andre interessenter i forbindelse med konkrete problemstillinger 

PROJEKTARBEJDE GIVER UNIKKE KOMPETENCER

Vi uddanner kandidater til virkeligheden. Projektarbejde i teams er en integreret del af uddannelsen. Projekterne skrives ofte i samarbejde med en organisation eller virksomhed, hvor du og dit team løser en konkret problemstilling. Du bliver super skarp til hurtigt at skabe dig et overblik, analysere en situation og komme med løsningsforslag. Og det er der stort behov for i erhvervslivet. Aftagere af uddannelsens kandidater fremhæver netop samarbejdsevner og konkret opgaveløsning som en stor styrke ved vores kandidater.

Fagligt indhold

Projektorienteret forløb og udlandsophold

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Job og karriere

Optagelse og adgangskrav

AKADEMISK BLÆKSPRUTTE

"Mit job er enormt spændende og afvekslende. Det indeholder både en del, hvor jeg begraver mig i tal og fx laver de budgetter, som skal fremstilles for de forskellige udvalg og byrådet. Samtidig leverer jeg argumenterne for, hvorfor min forvaltning skal have den andel af bloktilskuddet, som vi mener, er nødvendigt. Den anden del af mit job er af mere strategisk karakter, hvor jeg leverer ledelsesinformation. Her skal jeg ind og vurdere, hvad der er strategisk vigtig information for ledelsen og udvalg. Hvad er det, de skal styre efter? Det kræver, at man kender sin organisation, og at man følger med landspolitisk. Når man har den funktion, som jeg har, er det vigtigt, at man hurtigt kan sætte sig ind i et nyt område og vurdere, om det er væsentligt for den problemstilling, man arbejder med.

Min baggrund som pol/adm'er gør, at jeg både forstår den økonomiske og sociologiske vinkel. Det betyder, at jeg relativt hurtigt kan danne mig et overblik og håndtere en bred række problemstillinger. Jeg har samtidig fået nogle solide kompetencer, når det handler om at behandle data, så jeg er vel nærmest det, man kalder en akademisk blæksprutte."

Thomas Engel Dejgaard, Økonomi- og analysekonsulent Sundhed og Bæredygtig Udvikling, Aalborg Kommune Kandidat i Politik & Administration

KLÆDT PÅ TIL AT DREJE EN SUPERTANKER

"Politik & Administration er nok et af de mest tilfældige valg, jeg har taget til dato. Men jeg har aldrig fortrudt det. Fag som kvalitativ metode, makroøkonomi og organisationsteori var vildt spændende, og muligheden for at skrive opgaver for "virkelige" organisationer gjorde, at teorierne røg direkte ind på lystavlen.

I dag er jeg ansat som forretningsudvikler i Danske Bank, Group IT, og arbejder med organisationsforandringer og procesoptimering gennem IT. Det er kanon spændende!

Du tænker måske, at jeg skulle have læst cand.merc. eller sådan noget i stedet for pol. adm. – der er jo ikke meget offentlig institution og politisk spil i erhvervslivet? Men der tager du fejl. Store organisationer er supertankere, og i min optik er der ikke stor forskel på en offentlig eller privat organisation, når den skal drejes 30 grader. Næsten alle mennesketyper er pr. definition modstandere af forandringer, det er lige meget, om det er i en kommune eller en bank. Og der er rigtigt meget politik i private organisationer. Det foregår måske bare under overfladen.

En kandidatuddannelse i politik & administration giver en enorm fordel i forhold til at kunne læse det politiske spil og dirigere sig hensigtsmæssigt igennem feltet.”

Camilla Mie Christensen Forretningsudvikler, Danske Bank, Group IT Kandidat i Politik & Administration

Det er en stor kvalitet ved jeres kandidater, at de ikke er bange for at søge sparring og feedback.
Kendetegnende for jeres kandidater er, at de er gode til at samarbejde med andre fagligheder.

Kontakt

Som studerende på AAU møder du...