Forskning
Samarbejde

Musik, Bachelor

Musik

Musik

Der er brug for folk der forholder sig til musik og som kan vise vej ind i og udforske musikkens væsen og historie; og der er brug for folk der kan arrangere, lede et ensemble, indspille og producere, lære andre at synge og spille, indstudere korværker, sætte en musical op osv. Musikuddannelsen er opbygget så du både sikres en solid akademisk baggrund, gode og relevante kompetencer og færdigheder og samtidig har du mulighed for at præge uddannelsen i den retning, du selv vil.

Adele, Beethoven, Pythagoras, The Beatles, Medina, C.E.F. Weyse, Pink Panther, MTV, Elvis, Friends, Ringenes Herre, Miles Davis, DSB, Kim Larsen, Matador, Luciano Pavarotti, Magtens Korridorer, X-Factor - listen kan forlænges i det uendelige!

 

Radio, Tv, computerspil, film, iPods, internet - musik er overalt på tværs af kulturer, generationer, landegrænser, tidsaldre osv. Der er musik i supermarkedet, på gaden, på turen, over opvasken, når vi går i seng og når vi står op igen. Nutidens musik – rock, pop, electronica, musicals, jazz, cross-over, musik fra andre verdensdele osv. – føjer sig til den gamle, og musikkens verden fremstår på denne måde rig, uudtømmelig og ikke mindst gådefuld. Musikvidenskaben beskæftiger sig med disse gåder, den spørger ind til musikken og dens omgivelser og søger svar både i musikkens klingende form, dens struktur og i de funktioner, den varetager. 

To linier: 'Almen musik' og 'Populærmusik & lydproduktion'

Du kan vælge mellem to linjer på musikuddannelsen: 'Almen musik' eller 'Populærmusik og lydproduktion'. Læs mere under Fagligt indhold.

Musikuddannelsen holder til i det nyopførte Musikkens hus på havnefronten i Aalborg sammen med Jysk Musikkonservatorium og Aalborg Symfoniorkester.

Der er adgangsprøve til musikuddannelsen.

Herunder kan du høre Alexander fortælle om et af de projekter, han og hans gruppe har lavet på musikuddannelsen:

 

Du får viden om

  • Arrangement og sammenspil
  • Kultur og teknologi
  • Færdighed og performance (almen)
  • Komposition og lydproduktion (poplyd)

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU