Bachelor

Musik

Studerende fra Musik på aau

Uddannelsen består af to studieretninger. Du kan beskæftige dig med enten almen musikvidenskab eller med populærmusik og lydproduktion.

Få kendskab til

Arrangement og sammenspil
Kultur og teknologi
Færdighed og performance (almen)

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Bachelor

Musik

Studerende fra Musik på aau

Uddannelsen består af to studieretninger. Du kan beskæftige dig med enten almen musikvidenskab eller med populærmusik og lydproduktion.

Få kendskab til

Arrangement og sammenspil
Kultur og teknologi
Færdighed og performance (almen)

Aalborg

3-årig uddannelseDansk

Der er brug for folk der forholder sig til musik og som kan vise vej ind i og udforske musikkens væsen og historie; og der er brug for folk der kan arrangere, lede et ensemble, indspille og producere, lære andre at synge og spille, indstudere korværker, sætte en musical op osv. Musikuddannelsen er opbygget så du både sikres en solid akademisk baggrund, gode og relevante kompetencer og færdigheder og samtidig har du mulighed for at præge uddannelsen i den retning, du selv vil.

Adele, Beethoven, Pythagoras, The Beatles, Medina, C.E.F. Weyse, Pink Panther, MTV, Elvis, Friends, Ringenes Herre, Miles Davis, DSB, Kim Larsen, Matador, Luciano Pavarotti, Magtens Korridorer, X-factor - listen kan forlænges i det uendelige!

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Radio, Tv, computerspil, film, iPods, internet - musik er overalt på tværs af kulturer, generationer, landegrænser, tidsaldre osv.

Der er musik i supermarkedet, på gaden, på turen, over opvasken, når vi går i seng og når vi står op igen. Nutidens musik – rock, pop, electronica, musicals, jazz, cross-over, musik fra andre verdensdele osv. – føjer sig til den gamle, og musikkens verden fremstår på denne måde rig, uudtømmelig og ikke mindst gådefuld. Musikvidenskaben beskæftiger sig med disse gåder, den spørger ind til musikken og dens omgivelser og søger svar både i musikkens klingende form, dens struktur og i de funktioner, den varetager.

Musikuddannelsen holder til i det nyopførte Musikkens hus på havnefronten i Aalborg sammen med Jysk Musikkonservatorium og Aalborg Symfoniorkester.

Der er adgangsprøve til musikuddannelsen.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

To linier: 'Almen musik' og 'Populærmusik & lydproduktion'

Du kan vælge mellem to linjer på musikuddannelsen: 'Almen musik' eller 'Populærmusik og lydproduktion':

Den tofaglige bacheloruddannelse er først og fremmest adgangsgivende til studier på kandidatniveau, men den giver også kompetence til undervisning i musik og et andet fag samt til at formidle musik inden for fx biblioteker og kulturinstitutioner.

Kandidatmuligheder

Har du valgt den almene bacheloruddannelse i musik, kan du fra uddannelsens 5. semester vælge at kombinere med et andet fag til en tofaglig bacheloruddannelse.

Har du valgt studieretningen Populærmusik og Lydproduktion, vil du kunne læse dit andet fag over to semestre, hvorefter du vender tilbage til den enkeltfaglige kandidatuddannelse i musik. Studerende på Populærmusik og Lydproduktion kombinerer ofte med Mediefag, men der er mange andre mulige fag at kombinere med.

Læs uddannelsen som

 • Vil du være gymnasielærer?

  Har du lyst til at arbejde med undervisning og formidling af viden på gymnasie-, hf- eller handelskoleniveau? Det får du kompetence til ved at kombinere et centralt fag med et sidefag.

 • To-faglig uddannelse med et centralt fag og et sidefag

  Den to-faglige uddannelse er for dig, der gerne vil kombinere et centralt fag med et sidefag, fx Idræt, Samfundsfag eller Engelsk.

Læs mere om kandidatuddannelsen i Musik

  Kontakt studievejledning og studiet

  Musik
  Studievejledning for Musik
  Det er vigtig, at du føler dig klædt på til at træffe det rigtige studievalg. Studiets vejledere er selv studerende på uddannelsen, og de kan bl.a. vejlede dig om indholdet i det enkelte studium, studiemiljø, eksamensregler, dispensationer m.v.
  Adresse
  Musikkens Plads 1, lokale 469. Postadresse: Rendsburggade 14, 9000 Aalborg
  Træffetid
  Mandage kl. 12.00-13.00 og torsdage kl. 12.30-13.30
  Book et møde med os
  Hvis du er interesseret i at møde os, så tilbyder vi online møder, hvor vi tager en snak om livet som studerende på AAU. Du er velkommen til at spørge om alt. Intet spørgsmål er for stort eller småt, og vi svarer gerne på alt lige fra studiets indhold til studiejobs og AAUs kantine.
  Rent praktisk gør vi det sådan, at du skriver til os, og så kontakter vi dig for at aftale nærmere.
  Kontakt studiet
  Har du spørgsmål angående bacheloruddannelsen kan du kontakte studiet.
  Faglig studievejledning
  Mads Walther Hansen
  mwh@hum.aau.dk
  studiesekretær
  Connie Rørbæk Christophersen
  crc@ikp.aau.dk
  Studienævnsforperson
  Stine Lindahl Jacobsen
  slj@ikp.aau.dk
  Studieleder
  Tom Nyvang
  nyvang@ikp.aau.dk

  Optagelse og adgangskrav

  Adgangsbegrænsning

  Kvote 2

  Mere om adgangskrav

  Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

  Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

  Nyhedsbrev