Forskning
Samarbejde

Maskinteknik, diplomingeniør

Maskinteknik, diplomingeniør

Maskinteknik, diplomingeniør

Vil du skabe kreative tekniske løsninger, med tydelige resultater? Vil du have en uddannelse, der åbner døre til mange forskellige brancher? Vil du have en uddannelse, hvor der er bud efter dine kompetencer - ikke kun i fremtiden, men også nu? Så er diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik måske noget for dig.

SKAB FREMTIDENS INDUSTRI

I løbet af uddannelsen til maskiningeniør lærer du at fremstille, konstruere og styre maskiner og produktionssystemer på en kreativ og systematisk måde. Du kommer også til at arbejde med konstruktion og beregning, innovation og udvikling. Du får bl.a. undervisning i matematik, fysik og mekanik, og du bliver trænet i at bruge avancerede, computerbaserede beregningsværktøjer og metoder.

Vælger du at tage en ingeniøruddannelse inden for maskinområdet, bliver du uddannet som teknisk problemløser. Du lærer lige fra starten af studiet, at ingeniører omsætter idé til handling, og at problemstillinger bedst løses ved at kombinere teori og praksis. Du får mulighed for selv at optimere eksisterende systemer og processer og tilpasse nye opfindelser til andre anvendelser.

EN DIPLOMINGENIØRUDDANNELSE ER FOR DIG,
DER ER KLAR TIL AT KOMME DIREKTE UD PÅ ARBEJDSMARKEDET EFTER 3½ ÅR

På diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik lærer du at løse industrielle problemstillinger, og du får grundlæggende viden om konstruktion og produktdesign, materialer og fremstillingsprocesser, styring og automatisering samt produktion og produktionssystemer.

Maskinteknik er en 3½-årig diplomingeniøruddannelse, der læses i Aalborg. En diplomingeniøruddannelse består af syv semestre, hvoraf et semester er sat af til virksomhedspraktik, hvorimod en bacheloruddannelse har seks semestre og ikke inkluderer en praktikperiode.

De første fem semestre af diplomingeniøruddannelsen foregår på universitetet som en kombination af kurser og projektarbejde, mens 6.-7. semester foregår som en kombination af kurser, et praktikophold i en virksomhed og et afgangsprojekt.
 

PROJEKTARBEJDET GIVER MULIGHED FOR AT LØSE VIRKELIGE PROBLEMSTILLINGER I TÆT SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER

Igennem hele uddannelsen opfordres du til tæt kontakt til erhvervslivet gennem projektarbejdet, hvor du og din projektgruppe finder løsninger på udfordringer i relation til maskinteknik. Alle projekterne tager udgangspunkt i problemstillinger fra det virkelige liv og er tilrettelagt sådan, at du hele tiden udfordres til at tænke både kreativt, systematisk og teoretisk for at finde løsninger på virksomhedernes problemer.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Kombinationen af projektarbejde, kurser og virksomhedspraktik sikrer, at du allerede efter 3½ år er en attraktiv medarbejder, så du kan tage direkte ud på arbejdsmarkedet. En anden mulighed er, at du kan læse videre på en 2-årig kandidatuddannelse og blive civilingeniør.

Som færdiguddannet diplomingeniør eller civilingeniør inden for maskinteknik har du en bred vifte af muligheder for at finde beskæftigelse i ind- og udland. Du kan fx komme til at arbejde med design eller procesudvikling. Nogle maskiningeniører vælger også at beskæftige sig med konstruktion, styring og regulering.

Med en diplomingeniør- og evt. kandidatuddannelse inden for maskinteknik kan du arbejde med fx:

  • Afprøvning af vinger til vindmøller
  • Vedligehold af offshore platforme
  • Konsulentarbejde
  • Salg
  • Produktion
  • Produktudvikling og –design
  • R&D (Research and Development)
  • Rådgivning

 

DU KAN OGSÅ LÆSE I ESBJERG

Du kan også læse til diplomingeniør i Maskinteknik i Esbjerg på en lignende uddannelse - klik ind på Maskinteknik, Esbjerg for nærmere information.
 

Matchtjekker: Er du klar til Maskinteknik-studiet?

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU