AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Idræt, Bachelor

Idræt

Idræt

Skab forandring med idræt

Vil du arbejde med fysisk aktivitet i teori og praksis? Idrætsuddannelsen på AAU Skaber forandring i menneskers fysiske og mentale sundhed – og i samfundet.

På Idræt arbejder du med bevægelse, sundhed og præstation. Du får teoretisk undervisning, som afprøves i praksis via projekter om fx motorisk indlæring, træning for ældre eller talentudvikling for elitesportsudøvere. Du bliver skarp til at undervise, planlægge, måle og analysere idrætsaktiviteter for alle – på alle niveauer. Med en bacheloruddannelse i idræt får du et stærkt fundament til din videre uddannelse, hvor du kan skabe din profil inden for forskellige sundhedsvidenskabelige retninger. Bredden i bacheloruddannelsen giver dig mulighed for at vælge dybde i kandidatuddannelsen.

Bacheloruddannelsen giver adgang til fire kandidatuddannelser på AAU. Du kan også læse Idræt som centralt fag eller sidefag i en tofags-uddannelse.

”Måden idrætsuddannelsen er bygget op på er hel genial. Teori og praksis bliver hele tiden koblet sammen. Det giver mig et større læringsudbytte og en bedre forståelse for teorien.”

Morten Ib Juul Madsen, studerende på Idræt

Hør en studerende fortælle om idræt

 

Gymnasielærer (tofags-uddannelse)

Du kan også læse idræt som centralt fag eller sidefag i en tofags-uddannelse (gymnasielærer). Kombiner idræt med f.eks. biologi, engelsk, historie, psykologi, kemi, fysik, matematik eller et andet spændende fag, så du får kompetence til at undervise i flere fag i gymnasiet. Hvis du vælger idræt som centralt fag, begynder din uddannelse med idræt. Det sidste år af bacheloruddannelsen fortsætter du med moduler fra det andet fagområde, som du kombinerer idræt med.

Din kandidatuddannelse tager 2 til 2½ år, alt efter hvilket fag, du kombinerer idræt med. Den første halvdel af studietiden på din kandidatuddannelse begynder med fagmoduler fra det andet fag. På den sidste halvdel af kandidatuddannelsen kommer du tilbage til idrætsuddannelsen. Det er også her, du afslutter uddannelsen med dit speciale. 

Man kan gøre en forskel

Allerede i studietiden kan du være med til at påvirke sundhed i samfundet. Laura og fire medstuderende har udviklet et danseprogram, der reducerer risikoen for at falde. Der bliver flere og flere ældre borgere i Danmark, og hver gang en af dem falder, kan det både hæmme livskvaliteten for den ældre og være dyrt for samfundet. Netop det problem blev omdrejningspunkt i et studieprojekt for fem studerende på idrætsuddannelsen.  Læs om Laura og hendes projektgruppe, der har udviklet et danseprogram, som kan reducere ældres risiko for at falde.  

Uddannelses-match

Er du klar til at læse idræt på AAU?

Svar på spørgsmål om bl.a. motivation, faglige krav, forventninger og få feedback undervejs.

Resultaterne fra Uddannelses-Match er vejledende – der er ingen rigtige eller forkerte svar. Spørgsmålene skal hjælpe dig til at blive lidt klogere på, om Idrætsuddannelsen er noget for dig.

Når du er færdig, får du  mulighed for at få en mail med en oversigt over dine svar og den feedback du får under besvarelsen. 

Du får viden om

  • Boldspil - musik og bevægelse
  • Svømning og livredning
  • Anatomi og fysiologi
  • Biomekanik - sundhedsstatistik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Studiepraktik 2020
Tilmeld dig Studiepraktik på AAU inden 15.september 2020.
Læs om Studiepraktik 2020