Spring til indhold

Kandidat

Idræt

Er du optaget af idrætsrelaterede problemstillinger: menneskets fysiske og mentale sundhed – og idræt i samfundet?

Derfor skal du læse uddannelsen

Træning for sundhed og præstation
Anvendt idrætspsykologi og organisering af idræt
Udvikling, testning og evaluering af idrætsprojekter

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

Kandidat

Idræt

Er du optaget af idrætsrelaterede problemstillinger: menneskets fysiske og mentale sundhed – og idræt i samfundet?

Derfor skal du læse uddannelsen

Træning for sundhed og præstation
Anvendt idrætspsykologi og organisering af idræt
Udvikling, testning og evaluering af idrætsprojekter

Aalborg

2-årig uddannelseDansk

I projekterne kan du f. eks. arbejde med "Træning for sundhed og præstation og udvikling", "Testning og evaluering af idrætsprojekter" og "Anvendelse af instrumentering i idrætsaktiviteter".  Du bliver også undervist i innovation og iværksætteri, og du har mulighed for at tilrettelægge et udlandsophold eller et forløb hos en virksomhed eller anden ekstern partner på 3. semester. Her kan du arbejde dybere med et emne eller en praksis, som du synes er interessant, inden det afsluttende speciale. 

 

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Fagligt indhold

Du kan på kandidatuddannelsen i idræt tone din uddannelse efter dine interesser. Det sker blandt andet gennem de projekter, du arbejder med i løbet af uddannelsen. Har du en særlig interesse indenfor det naturvidenskabelige, samfunds-videnskabelige eller humanistiske område, kan du tone uddannelsen yderligere, med et bredt udvalg af valgfag.

På idrætsuddannelsen får du faglig sparring af eksperter, indenfor det fagområde, du arbejder med. Som en del af uddannelsen, vil du arbejde sammen med eksterne samarbejdspartnere og få mulighed for at anvende din teori til at afhjælpe specifikke problemstillinger.

Faglig toning af uddannelsen

Er du optaget af idrætspsykologi, præstationsoptimering, idrætsfremme og formidling eller idrætsteknologi, kan du på AAU vælge fagligt specifikke valgfag med enten en humanistisk, en naturvidenskabelig eller en samfundsvidenskabelig toning af kandidatuddannelsen.

Udlandsophold

Du har mulighed for at tilrettelægge et udlandsophold på 3. semester inden det afsluttende projektarbejde.

I forskningsmiljøet på uddannelsen findes kontakter til adskillige universiteter i Europa, USA og Australien. Du kan også selv skabe kontakten til et universitet, som har forskning inden for netop dit interessefelt. 

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Job og karriere

Optagelse og adgangskrav

Mød AAU Idræt på Idrætsmødet

Idrætsmødet er idrættens årlige nationale folkemøde. Gennem fire dage omdannes Aalborg til et samlingssted for dansk idrætsdebat og idrætsoplevelser. I samarbejde med nationale og nordiske partnere kridtes banen hvert år op til vidensdeling, erfaringsudveksling, inspiration og masser af aktiviteter. Sammen skaber vi en unik oplevelse af idrættens store værdi, mangfoldighed, fremtidige rolle og muligheder. 

Følg med i Idrætsmødet her

Kontakt

Som studerende på AAU møder du...