Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Globale Forretningssystemer, Bachelor

Globale Forretningssystemer

Globale Forretningssystemer

Har du et ønske om at udvikle nye virksomhedsmodeller og -systemer til virksomheder, der arbejder globalt? Og motiverer det dig at skabe nye og utraditionelle løsninger, som kan optimere globale virksomheders konkurrencedygtighed? Så er den 3-årige bacheloruddannelse i Globale Forretningssystemer måske noget for dig.

Mød Jesper fra Globale forretningssystemer

Jesper har arbejdet med at optimere forsyningskæden hos en stor producent af sportstøj. Han har reduceret den månedlige afrapportering fra 14 til 5 arbejdsdage.

GIV VIRKSOMHEDER EN INTERNATIONAL FREMTID

Der er brug for kreative ingeniører til at udnytte den moderne verdens muligheder optimalt. Gennem viden om samspillet mellem mennesker, markeder, teknologier, netværk og virksomhedskompetencer lærer du at tænke utraditionelt på tværs af faggrænser. Du lærer at designe nye globale virksomhedsmodeller og -systemer, som matcher fremtidens krav til virksomheder, der opererer globalt, og du bliver en del af denne udfordring, hvor indsigt i tværkulturelle miljøer er en del af hverdagen.

Ved bacheloruddannelsens afslutning står du med solid og grundlæggende viden om virksomheders samlede leverance- og forsyningsnetværk i det globale forretningssystem.

Igennem hele uddannelsen opfordres du til tæt kontakt til erhvervslivet som en del af projektarbejdet, hvor du og din gruppe arbejder med globale forretningssystemer. Alle projekterne tager udgangspunkt i problemstillinger fra det virkelige liv og er tilrettelagt sådan, at du hele tiden bliver fagligt udfordret.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

”Generelt set arbejder vi meget sammen med virksomheder i projekterne. Det er en kæmpe udfordring, at få koblet teorien på det man ser i virkeligheden”

Louise Jensen, tidligere studerende
 

Brochure

Se brochure om uddannelserne inden for Globale Forretningssystemer (pdf): 

”AAU’s problembaserede læringsmodel har betydet, at jeg har haft mulighed for at arbejde sammen med flere mellemstore virksomheder i form af længerevarende projekter”

Hasse Andreas Gerlich, studerende

Med en bacheloruddannelse i Globale Forretningssystemer kan du læse videre på en kandidatuddannelse som civilingeniør (cand.polyt.). Som færdiguddannet civilingeniør inden for dette fagområde har du gode jobmuligheder.

Med en bachelor- og kandidatuddannelse inden for globale forretningssystemer kan du arbejde hos fx:

 • Lego
 • Grundfos
 • Vestas
 • Danfoss
 • B&O
 • Et konsulentfirma som Implement, Accenture eller McKinsey.
   

Det siger de studerende om uddannelsen

Mød en studerende

 

”MAN OPNÅR IGENNEM GRUPPEARBEJDET EN MASSE BRUGBARE KOMPETENCER INDEN FOR SAMARBEJDE, VIDENSSØGNING OG VIDENSFORMIDLING”

MILAN VESTERGAARD, STUDERENDE

 

Læs mere om det faglige indhold på globale forretningssystemer


ER DIT MATEMATIKNIVEAU TILSTRÆKKELIGT?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart: Optagelse og adgangskrav.


SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.


 

SØG OPTAGELSE PÅ GLOBALE FORRETNINGSSYSTEMER

En af de bedste ingeniøruddannelser i verden

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

 • Organisation - marketing
 • Planlægning og udvikling - produktion
 • Ledelse af komplekse globale forretningssystemer

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Aalborg Universitet afholder løbende arrangementer for studiesøgende, hvor du kan opleve livet på AAU på nærmeste hold.

Mød AALBORG UNIVERSITET