Bachelor
Elektronik og systemdesign
Elektronik og Systemdesign er en ingeniøruddannelse for dig, der drømmer om at designe og konstruere hardware og software til avancerede elektroniske systemer i fx selvkørende biler, rumfartsteknologi, medicinsk udstyr, audio-systemer og droner. Lær at bygge og teste moderne elektroniske systemer.
Derfor skal du læse uddannelsen
- Du interesserer dig for ny teknologi og softwaren bag
- Du synes, programmering er spændende
- Du drømmer om at udvikle eller optimere it-løsninger bag fx netbanker eller sundhedsapps
Bachelor
Elektronik og systemdesign
Elektronik og Systemdesign er en ingeniøruddannelse for dig, der drømmer om at designe og konstruere hardware og software til avancerede elektroniske systemer i fx selvkørende biler, rumfartsteknologi, medicinsk udstyr, audio-systemer og droner. Lær at bygge og teste moderne elektroniske systemer.
Derfor skal du læse uddannelsen
- Du interesserer dig for ny teknologi og softwaren bag
- Du synes, programmering er spændende
- Du drømmer om at udvikle eller optimere it-løsninger bag fx netbanker eller sundhedsapps
Det lærer du
På Elektronik og Systemdesign lærer du at analysere problemstillinger inden for store samfundsmæssige udfordringer, hvor intelligent og integreret elektronik er en del af løsningen. Du arbejder fx med elektronik og software til sikker og pålidelig kommunikation mellem autonome transport- og produktionsenheder, satellit-baseret overvågning samt optimering af husstandes energiforbrug.
Det kan du blive
Elektronik og Systemdesign giver dig en stærk ingeniørmæssig basis. Du vil med sikkerhed få en både dyb og bred indsigt i moderne elektroniske systemer, og dermed vil du kunne arbejde både i laboratoriet, på kontoret og i felten. Du har mulighed for at arbejde i udviklingsafdelinger, rådgivende ingeniørfirmaer eller i den offentlige sektor.
Om uddannelsen
Uddannelsens opbygning
Fagligt indhold
Elektronik og Systemdesign er en bacheloruddannelse, som vil give dig en stærk ingeniørmæssig basis - og du vil med sikkerhed blive en eftertragtet civilingeniør.
Uddannelsen varer 3 år og er fordelt på i alt 6 semestre. Du vil få undervisning i problemløsning og samfundsmæssige forhold set fra et teknologisk perspektiv, og du lærer, hvordan man bedst muligt arbejder sammen i grupper.
Efter de 3 år er du bachelor i teknisk videnskab, Elektronik og Systemdesign, og kan læse videre på en række civilingeniøruddannelser.
Jeg stræber efter at skabe og opnå det, de fleste ville anse for umuligt, og jeg ønsker at skabe løsninger, der gør hverdagen lettere. Valget faldt på Elektronik og systemdesign, fordi der er elektronik i næsten alt. Det giver mulighed for, at man som ingeniør kan arbejde med de områder, der interesserer en allermest. Og teknologiernes fremskridt går så hurtigt, at der altid er mere at lære, mere at udvikle og mere at opnå.
Semesteroversigt
Udlandsophold
Når du er studerende på Elektronik og systemdesign har du mulighed for at tage et udlandsophold. Mange studerende vælger at placere deres udlandsophold på 4. eller 5. semester af bacheloruddannelsen, men i princippet kan du selv vælge, hvilket semester, det skal være på.
Du kan også selv vælge, hvor du gerne vil hen, og hvilke kurser du ønsker at følge, mens du er i udlandet. Det vigtigste er, at dit udlandsophold har relevans for netop dit studieforløb, og derfor skal du have det godkendt af Studienævnet for Elektronik og IT.
Adgangskrav og optagelse
Studiestartsprøve
Der er studiestartsprøve på denne uddannelse. De første uger på 1. semester skal alle studerende på uddannelsen derfor deltage i og bestå en studiestartsprøve. Formålet med prøven er at fastslå, om de nye studerende har påbegyndt uddannelsen. Nye studerende på uddannelsen skal derfor deltage i og bestå studiestartsprøven for at fortsætte på uddannelsen. Studiestartsprøven er baseret på introduktionsforløbet samt de studerendes forventninger til og motivation for studiet. Der afholdes én reeksamen. Hvis ikke den studerende deltager i og består enten den ordinære studiestartsprøve eller reeksamen vil den studerende blive udskrevet fra uddannelsen inden 1. oktober. Studienævnet kan dispensere fra reglerne vedr. studiestartsprøven, hvis der foreligger usædvanlige forhold.
De studerende modtager bedømmelsen ”Godkendt” eller ”Ikke-godkendt” baseret på deres svar på den skriftlige prøve. Bedømmelsen ”Godkendt” gives, når den skriftlige prøve er besvaret og afleveret.
Er matematik-hjernen gået på sommerferie?
Hvis du har søgt ind på en uddannelse, der kræver matematik på A- eller B-niveau, har AAU oprettet et sommerkursus i august, hvor du har mulighed for at få genopfrisket og trænet de matematiske begreber
Brush-up kurset bliver afholdt i to forskellige versioner med samme indhold; Intensiv og Flex, så man selv kan bestemme, hvilket kursus der passer bedst ind i sommerferieplanerne
Udover at give de matematiske-kundskaber et boost, er det også en god måde at lære nogle af dine medstuderende at kende inden studiestart
Du kan læse mere og tilmelde dig et af Brush-up kurserne her.
Studieliv
Fremtidsmuligheder
Kandidatmuligheder på AAU
Job og Karriere
Du kan arbejde både i laboratoriet, på kontoret og i felten. De fleste kommer til at opleve en arbejdsdag bestående af en kombination af enten to eller alle tre ting, men du er selv med til at præge, hvilken slags ingeniør, du har mest lyst til at være.
Du har også mulighed for at arbejde i salgsafdelinger, i produktionsvirksomheder, i rådgivende ingeniørfirmaer eller i den offentlige sektor.
Kontakt og vejledning
Mød AAU
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev