AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Elektronik, Diplomingeniør

Studerende arbejder i laboratoriet

Elektronik, diplomingeniør

Som diplomingeniør i Elektronik kommer du til at være med til at udvikle mange af de produkter, du møder i din hverdag – eller gør brug af uden at tænke over, at du ’møder dem’. Det kan fx være højtalere og radiomodtagere, men også satellitter, kommunikation i elektroniske systemer og andet, som man ikke ser eller som er usynligt for den uindviede.

Du udvikler fremtidens produkter

Elektronik er et område i konstant udvikling, og der skal ingeniører til at lede og nytænke arbejdet, for at virksomhederne kan følge med. Det er vigtigt med kompetente elektronikingeniører, der kan komme med nye ideer til produkter og som løbende kan forbedre eksisterende produkter mht. funktionalitet, størrelse og pris. Med en diplomingeniøruddannelse i Elektronik får du en stærk profil inden for et felt, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft

Eksempler på hvad studerende på diplomingeniøruddannelsen i Elektronik har arbejdet med;

 • Elektroniske førerhunde
 • Intelligente rottefælder
 • Satellitter
 • Hi-Fi forstærkere
 • Styring af solceller
 • Fjernstyrede racerbiler

Mange af projekterne på uddannelsen foregår i samarbejde med virksomheder. Kontakten til erhvervslivet giver dig ikke blot en god mulighed for at afprøve ideer i praksis - det er også en smagsprøve på den fremtid, der venter dig.

Elektronik er et fuldtidsstudium, som kræver en stor arbejdsindsats af dig som studerende. Til gengæld får du undervisning i topklasse af både danske og internationale undervisere, som selv forsker i det, de underviser dig i. 

EN DIPLOMINGENIØRUDDANNELSE ER FOR DIG, DER ER KLAR TIL AT KOMME DIREKTE UD PÅ ARBEJDSMARKEDET EFTER 3½ ÅR

Uddannelsen til diplomingeniør er en såkaldt professionsbachelor. Således er det ikke det samme som en ingeniørfaglig bacheloruddannelse, selvom emnerne typisk er det samme – fokus er i højere grad på, at du skal direkte ud i job efter endt uddannelse og ikke videre på en overbygning.

Ingeniør-praktik

Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år inklusive et halvt års praktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. De fleste studerende vælger at tage på virksomhedsophold i Danmark, men der er også mulighed for at tage et ophold i udlandet.

Under dit praktikforløb vil du komme til at arbejde som ingeniør i den virkelige verden. På den måde får du en unik mulighed for at afprøve dine ingeniørfærdigheder fra studiet, og du får en oplevelse af den rolle, som du skal udfylde, inden du skal ud på den anden side og begynde din karriere.

"Det var supermotiverede
pludselig at arbejde med et projekt. hvor der rent faktisk var en kunde, der afventede resultatet."

                       Sadoun Anayati (studerende) om sit praktikophold

Når du er færdig med din diplomingeniøruddannelse, kan du gå direkte videre ud på arbejdsmarkedet, eller du kan vælge at læse videre til civilingeniør.
 

Læs mere om det faglige indhold på elektronik

Download pdf om uddannelsen

Kort folder om uddannelsen til diplomingeniør i Elektronik


er dit matematikniveau tilstrækkeligt?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.


SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.

 

søg optagelse på elektronik

Film om at læse på AAU

 

Partner i Engineer the Future

 

En af de bedste ingeniøruddannelser i verdenAAU bedst i Europa indenfor ingeniørvidenskab

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

 

 

 

 

Du får viden om

 • Kommunikationsteknologi
 • Programmering
 • Regulering
 • Signalbehandling
 • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Kom og mød Aalborg Universitet. Mød Aalborg Universitet