Forskning
Samarbejde

Cyber- og computerteknologi, Bachelor

Cyber- og computerteknologi Aalborg Universitet København studerende ved computeren kvindelige studerende

Cyber- og computerteknologi, København

Cybersikkerhed. Stop madspild. Internet of Things. Blockchains. Lavere CO2-udslip. Kunstig Intelligens. Dataansvar. Lyder det alt sammen som en teknisk IT-uddannelse?

Uddannelsens fokus  Projekterne  Alle de gode grunde  Sådan kan din uge se ud

Vi hører tit, at verden forandrer sig hurtigt. Det gør den også, men det er faktisk os selv, der er med til at forandre den. Vi har krav til bæredygtighed, tilgængelighed, respekt for individet mm., men hele tiden bringer viden, fantasi og drive os mod bedre og smartere løsninger. Ingeniøren vil altid være uundværlig, og da mange ting involverer IT, er IT-ingeniøren den store spiller på banen.

Cyber- og computerteknologi er en ny uddannelse på Aalborg Universitet København (AAU-Cph), som er sammensat, så den passer perfekt ind i det samfund, vi har i dag og ikke mindst i det samfund, som vi får.

Når du læser Cyber- og computerteknologi, lærer du om hardware og software, hvordan de forbindes til et større netværk, og hvordan kommunikation mellem forskellige enheder i netværket skaber fundamentet for de tjenester, vi kender i ”skyen”. Du lærer at udvikle grundlaget for netværk som Internet of Things (IoT), hvor enheder som sensorer, computere, servere osv. er forbundet, og du lærer at bygge cloud-tjenester som airb&b.

Du vil kunne bygge fremtidens systemer, computer- og kommunikationsnetværk.

 

Er cyber- og computerteknologi noget for dig?

Du kan tage en test og se, om uddannelsen er noget for dig. Prøv vores Matchtjekker.
 

Har du spørgsmål om uddannelsen?Lene Tolstrup Sørensen Aalborg Universitet København AAU-Cph Cyber- og computerteknologi ingeniør


Er der noget, du er usikker på? Så tag en snak med vores uddannelseskoordinator, Lene.

Hun sidder klar til at hjælpe dig og hun kan svare på alt om Cyber- og computerteknologi.

Ingen spørgsmål er dumme og intet er for stort eller for småt.

Skriv til hende på ls@es.aau.dk og aftal et online møde.

 

 

Se præsentation af cyber- og computerteknologi


 

Agilitet, bæredygtighed og sikkerhed

Uddannelsen har fokus på internetteknologier, programmering, agil softwareudvikling, sikkerhed og bæredygtighed.

Agilitet betyder, at man hurtigt kan tilpasse sig nye omstændigheder. Inden for software betyder det at planlægge og kontrollere systemudviklingen, så man hurtigt kan levere en ny version af systemet, når der er behov for ændringer. Med ikke-agil systemudvikling risikerer man at skulle starte fra scratch, hvis der skal laves ændringer. Det er ressourcer, som kunne være sparet, og måske ender man med ikke at kunne løse opgaven. 

Digitale teknologier og løsninger er afgørende for at minimere ressourcespild og effektivisere gennem smarte løsninger til vores hjem, byer, trafik, produktion osv. Bæredygtighed er således en forudsætning, når man som ingeniør skal udvikle, forbedre eller udbygge computersystemer og kommunikationsnetværk.

Sikkerhed er en stadig mere essentiel del af IT. Med daglige cyberangreb ofte med baggrund i økonomisk kriminalitet, men også i terror og ødelæggelse, har vi mere end nogensinde behov for dygtige ingeniører, som kan være med til at stoppe angreb, før de overhovedet er sat i værk.
 

Hvorfor skal du læse Cyber og computerteknologi?

Hvis du gerne vil;

 • være på forkant med ny teknologi og hvordan den kan bruges til udvikling af nye produkter og applikationsområder i en bæredygtig verden,
 • og hvis du vil lære om internettet, om cloud-tjenester og om hvordan sensorer kan anvendes i en robot eller som en del af et større netværk (IoT). Sensorer og IoT er centrale elementer i udviklingen af digitale løsninger, der kan bidrage til for eksempel et lavere CO2-udslip,
 • udvikle nye digitale løsninger og især forbedre sikkerheden på eksisterende digitale tjenester.

På AAU-Cph får du som studerende på Cyber- og computerteknologi adgang til verdensklasse IoT- og cybersikkerhedslaboratorier, når du og dine medstuderende skal arbejde med jeres projekter.
 

Projekterne på uddannelsen

Du kommer til at arbejde med forskellige projekter gennem uddannelsen, og det agile og bæredygtige vil ofte være i fokus. Et projekt kan fx handle om;

 • udarbejdelse af et program, der kan estimere madspild ud fra forbrug eller andre parametre.
 • at bygge en simpel robot, der kan finde den korteste vej mellem forskellige punkter og dermed spare bl.a. energi.
 • udvikling af et online system til at håndtere forskellige typer af reservationer. Fx kan man bygge et system a la airb&b.
 • at udvikle blockchain til sikker digital stemmeafgivelse (forestil dig, at vi skal stemme til et folketingsvalg og har brug for en sikker metode til at stemme digitalt).
 • udvikling af et system, der kan optimere biltrafikken gennem en by ved brug af algoritmer og IoT.
 • analyse af hvordan data er overvåget af Tech-giganterne, hvad det betyder for din privacy og hvordan man kan udforme mere gennemsigtige løsninger.
 • at finde ud af, hvor usikre ip-kameraer er – hacke dem og finde løsninger på problemerne.
 • udvikling af en robot, der kan arbejde i affaldssortering, hvor robotten sorterer affald til de rigtige containere.

Kort sagt får du rig mulighed for at dykke ned i forskellige typer af internetteknologier, bæredygtighed, sikkerhed og computerteknologi fra superspændende og samfundsrelevante vinkler.


Hvad kræver det af dig?

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Et ingeniørstudium kræver meget af dig, både fagligt og personligt. Du vil opleve at blive udfordret på mange områder – nogle gange lige til grænsen. Til gengæld får du en solid uddannelse med undervisere, der brænder for det emne, de underviser i, fordi de selv forsker inden for det samme felt.


HVORDAN ER DIT MATEMATIKNIVEAU?

Læs om kravene til dit matematikniveau, og hvis du har behov for at genopfriske matematikken inden studiestart - her kan vi nemlig hjælpe dig.
 

A day in the life

Sådan kan en uge på Cyber- og computerteknologi (og alt det andet) se ud


Eksemplet her er taget fra 2. semester.

Sådan kan din uge se ud

Forberedelse hjemme  På uni Fritid Fritidsjob

 

En af de bedste ingeniøruddannelser i verden
 

AAU er nr. 1 i Europa inden for ingeniørvidenskab          AAU er 4. bedst i verden inden for ingeniørvidenskab          AAU er nr. 1 på kvalitetsuddannelse under FN's verdensmål


Matchtjekkeren

Du får viden om

 • Internetteknologier og Internet of Things
 • Computernetværk og internetbaserede systemer (cloud)
 • Agil systemudvikling og programmering
 • Cybersikkerhed

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU