Bachelor
By-, energi- og miljøplanlægning

Få kendskab til
Aalborg
3-årig uddannelseDansk
Bachelor
By-, energi- og miljøplanlægning

Få kendskab til
Aalborg
3-årig uddannelseDansk
Du har også mulighed for at vælge By-, Energi- og Miljøplanlægning på vores campus i København.
Vil du være med til at gøre en forskel?
Vi hører ofte, at vi ikke passer godt nok på vores Jord. Vi forurener vores spildevand, forbruger vores ressourcer, og vores byer fylder stadigt mere. Vil du være med til at gøre en forskel? Sammen kan vi finde løsninger og skabe en mere bæredygtig fremtid.
Som planlægger inden for by-, energi og miljø arbejder du med at finde løsninger på spørgsmål som fx 'er der plads nok til alle, når presset på storbyerne vokser?' og 'hvordan planlægger vi fremtidens transport, infrastruktur og miljø?'.
På uddannelsen i By-, Energi- og Miljøplanlægning har vi fokus på FNs verdensmål
By-, Energi- og Miljøplanlæggere beskæftiger sig med de fleste af FNs verdensmål. Eksempler på verdensmål der er særligt i fokus på uddannelsen er nr. 7: Bæredygtig Energi; nr. 11: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund; nr. 12 Ansvarligt forbrug og produktion nr. 13: Klimaindsats, nr. 14 Livet i havet og og nr. 15: Livet på Land.
Som studerende kommer du derfor til at arbejde med en række forskellige problemstillinger i relation til verdensmålene. Det kommer blandt andet til udtryk i dine studieprojekter, hvor du fx kan arbejde med spørgsmål som:
- Hvordan kan vi gennem planlægning sikre bl.a. bebyggelse og infrastruktur mod påvirkning fra klimaforandringer?
- Hvordan kan virksomheder og organisationer arbejde med at forbedre bæredygtigheden af deres aktiviteter?
- Hvordan passer vi på vores naturressourcer, når vi udvikler samfundet, fx gennem byudvikling, anlæg af infrastruktur og omlægning af energisystemet?
Vil du være med til at finde svar og løsninger?
Mød en projektgruppe
Mød Anne, Jon, Laurits og Mathias og hør, hvordan de igennem deres studieprojekt løser problemstillinger fra virkeligheden.
Vidste du...?
- At der er ligelig fordeling mellem køn på By- Energi- og Miljøplanlægningsstudiet
- At der er små årgange med et godt sammenhold mellem de enkelte årgange skabt igennem bl.a. fester og sociale arrangementer. Studiet har også sin egen studenterorganisation
- Alt efter om du vælger at studere i København eller Aalborg foregår uddannelsen enten i Aalborg Centrum midt i Aalborgs pulserende byliv eller på Aalborg Universitets helt nye campus på Sydhavnen i København
Karriere som ingeniør i By-, Energi- og Miljøplanlægning
Semesteroversigt
Job og karriere
By-, Energi- og Miljøplanlægning er især tilrettelagt for dig, som ønsker at fortsætte på kandidatniveau med en af de to civilingeniøruddannelser Urban, Energy and Environmental Planning (Aalborg) eller Sustainable Cities (København).
Du kan dog også at vælge at gå direkte ud på arbejdsmarkedet med din bacheloruddannelse og finde arbejde som:
- Miljøplanlægger eller - konsulent
- Byplanlægger
- Trafikplanlægger
- Energikonsulent, energiplanlægger
… eller noget helt andet. En uddannelse i By-, Energi- og Miljøplanlægning kan pga. sin alsidighed åbne døre mange steder. Fx arbejder nogle med planlægning af letbaner, mens andre arbejder med energibesparelser og miljøgodkendelser.
Kandidatmuligheder
Som bachelor i By-, Energi- og Miljøplanlægning får du adgang til at tage den 2-årige kandidatuddannelse i Urban, Energy and Environmental Planning eller kandidatuddannelsen i Sustainable Cities.
På kandidatuddannelsen i Urban, Energy and Environmental Planning kan du specialisere dig i ét af følgende områder:
Environmental Management and Sustainability Science
(Miljøledelse og bæredygtighed) (Aalborg)
Urban Planning and Management
(Byplanlægning) (Aalborg)
Sustainable Energy Planning and Management
(Energiplanlægning) (Aalborg)
Cities and Sustainability
(Byer og bæredygtighed) (Aalborg)
Praktik og udlandsophold
By-, Energi- og Miljøplanlægning på Aalborg Universitet er en international civilingeniør uddannelse, som efter et samlet bachelor- og kandidatforløb giver gode karrieremuligheder i Danmark og i udlandet.
På bacheloruddannelsen er der mulighed for at arrangere studietur til udlandet samt at arbejde med internationale problemstillinger i projekterne.
På kandidatuddannelsen kan du komme i et projektorienteret forløb i en relevant organisation i Danmark eller udlandet. Derudover er der mulighed for at supplere med et semester i udlandet på universiteter i for eksempel Holland, England eller Australien.
Kontakt studiet
Rendsburggade 14, Lokale 2.352
9000 Aalborg
Send gerne en mail for at aftale tid til et møde.
A. C. Meyers Vænge 15
2450 København SV
Send gerne en mail for at aftale tid til et møde.
Optagelse og adgangskrav
Kvote 2
Mere om adgangskrav
Alt hvad du skal vide om optagelse
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev