Bachelor
Bæredygtige byggeprocesser

Få kendskab til
København
3-årig uddannelseDansk
Bachelor
Bæredygtige byggeprocesser

Få kendskab til
København
3-årig uddannelseDansk
Hvad er bæredygtige byggeprocesser?
Fremtidens byggeri skal gøre op med overdreven brug af ressourcer og energi, og skabe bygninger hvor mennesker trives og miljøet forbedres. Når man tænker bæredygtighed i byggeriet, indgår der tre overordnede emner: miljøet, økonomien og det sociale. Dvs. at vores byggeri skal belaste miljøet så lidt som muligt, det skal ikke koste så meget hverken at opføre, drifte eller genbruge, og det skal være godt og sundt for mennesker at opholde sig i. Bæredygtige byggeprocesser forener de tre emner.
Du får en eftertragtet profil
Ca. 40 % af Danmarks energiforbrug bruges i bygninger og 35 % af alt affald stammer fra bygge- og anlægsbranchen, hvilket gør byggeriet til en af de største bidragydere til drivhuseffekten. Det stilles derfor flere krav til energibesparelser i og energimærkning af bygninger. For at vi kan løse klima-, miljø- og ressourcekrisen, skal vi lave en gennemgribende omstilling af byggesektoren.
Der er i forvejen stor efterspørgsel på bygningsingeniører, men en større og voksende efterspørgsel ligger inden for byggesektorens ønske om innovative og robuste løsninger for at reducere udledning af drivhusgasser fra byggeriet. Dvs. der er stort behov for bygningsingeniører, der kan arbejde tværfagligt med bæredygtighed i alle byggeriets faser og samarbejde med alle relevante aktører i byggeriet.
Du vil kunne efterkomme efterspørgslen på tværfaglige bygningsingeniører inden for bæredygtighed med uddannelsen i Bæredygtige Byggeprocesser, som består af en bachelor (BSc) og en kandidat (MSc).

På bacheloren i Bæredygtige Byggeprocesser vil du lære om byggeteknik (inden for fx energi, indeklima, installationer, materialer og konstruktioner), brugen af bygninger (herunder drift, brugeradfærd og livet i bygningerne) og facilitering, koordinering og ledelse af byggeprocesser på tværs af fagligheder.
Du kommer også til at lave relevant projektarbejde, der så vidt muligt tager udgangspunkt i igangværende byggeprocesser, hvor den aktuelle problemstilling formuleres i samarbejde med aktører fra branchen. Der ligger projekter på hvert semester.
Fagligt indhold
Job & karriere

Kontakt studiet
AAU Studie- og trivselsvejledning
I Aalborg Universitets Studie- og Trivselsvejledning kan vi hjælpe med blandt andet valg undervejs i studiet, studietvivl, studieteknik, trivsel, orlov og udmeldelse, eller måske bare en snak om dine tanker om studiet. Vi snakker gerne med dig om stort som småt.
Generel studievejledning om AAU's uddannelser i København

Optagelse og adgangskrav
Mere om adgangskrav
Alt hvad du skal vide om optagelse
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev