ForsideUddannelseBacheloruddannelser

Applied Industrial Electronics

Bachelor

Applied Industrial Electronics

Vær med til at udvikle og implementere automatiseringssystemer til industrien indeholdende effektelektronik og maskinapplikationer. Desuden skal du arbejde med mikrodatamatsystemer og styringer samt mekatronik og robotter.

Få kendskab til

Elektroniske systemer
Mikroprocesser
Reguleringsteknik

Esbjerg

3-årig uddannelseEngelsk

Bachelor

Applied Industrial Electronics

Vær med til at udvikle og implementere automatiseringssystemer til industrien indeholdende effektelektronik og maskinapplikationer. Desuden skal du arbejde med mikrodatamatsystemer og styringer samt mekatronik og robotter.

Få kendskab til

Elektroniske systemer
Mikroprocesser
Reguleringsteknik

Esbjerg

3-årig uddannelseEngelsk

På bacheloruddannelsen i Applied Industrial Electronics bliver du klædt på til at arbejde som elektronikingeniør. I løbet af uddannelsen lærer du, hvordan effektelektroniske konvertere og elektriske maskiner fungerer samt hvordan man designer og styrer robotter. Du kan fx arbejde med UAV’er (unmanned aerial vehicles) og undervandsrobotter eller udvikle styringsalgoritmer til vindmøller.

I løbet af uddannelsen får du viden om indlejrede systemer og om computere og programmering. Du lærer også om signalbehandling, instrumentering, automation og om mekatronik og robotter. Udover viden om hvordan man udvikler systemer, lærer du, hvordan man tester og validerer systemerne, sådan at det sikres, at de virker efter hensigten.

Fagligt indhold

Bacheloruddannelsen i Applied Industrial Electronics dækker bredt inden for de elektroniske, IT og effektelektroniske områder. På uddannelsens første semestre lærer du om enkle elektroniske systemer, og hen mod slutningen af uddannelsen arbejder du med mere specialiserede temaer som fx industriel elektronik, robotteknik, kunstig intelligens og mekatronik.

I løbet af uddannelsen bliver der arrangeret studieture til forskellige industrivirksomheder, ligesom der bliver arrangeret gæsteforelæsninger med folk fra industrien, som fortæller om udviklingen inden for elektronik- og effektelektronikområdet og om de praktiske systemer og projekter, de arbejder med.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske

Semesteroversigt

På 5. og 6. semester følger du din valgte specialisering. I de følgende afsnit kan du læse mere om hvert enkelt semester. 

Engelsksproget uddannelse i internationalt miljø

Uddannelsen i Applied Industrial Electronics er engelsksproget, foregår i et internationalt miljø og udbydes internationalt. Det betyder, at du ud over dine faglige kompetencer også udvikler dine sproglige kompetencer. Det internationale miljø kan desuden give dig interkulturelle kompetencer, som kan komme dig til gode i din fremtidige karriere.

Applied Industrial Electronics er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, lige som det vil være et krav, at du møder op stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Kandidatmuligheder

Job og karriere

Studiestartsprøve

Der er studiestartsprøve på denne uddannelse. De første uger på 1. semester skal alle studerende på uddannelsen derfor deltage i og bestå en studiestartsprøve. Formålet med studiestartsprøven er at fastslå, om de nye studerende har påbegyndt uddannelsen. Nye studerende på uddannelsen skal derfor deltage i og bestå studiestartsprøven for at fortsætte på uddannelsen. Studiestartsprøven er baseret på introduktionsforløbet samt de studerendes forventninger til og motivation for studiet. Der afholdes én reeksamen i studiestartsprøven. Hvis ikke den studerende deltager i og består enten den ordinære studiestartsprøve eller reeksamen vil den studerende blive udskrevet fra uddannelsen inden 1. oktober. Studienævnet kan dispensere fra reglerne vedr. studiestartsprøven, hvis der foreligger usædvanlige forhold.

De studerende modtager bedømmelsen ”Godkendt” eller ”Ikke-godkendt” baseret på deres svar på den skriftlige prøve. Bedømmelsen ”Godkendt” gives, når den skriftlige prøve er besvaret og afleveret.

Læs mere om studiestartsprøven

Mere info om Applied Industrial Electronics

Hvis du ønsker mere indgående viden om det faglige indhold i bacheloruddannelsen, har du flere muligheder for at finde yderligere information:

  • Du kan orientere dig i studieordningen for Applied Industrial Electronics, hvor du bl.a. finder beskrivelser af alle kurserne
  • Brochure om uddannelsen
  • Studiet råder over en række laboratorier i verdensklasse, som er dedikerede til forsknings- og studenterprojekter

Kontakt og studievejledning

Heidi Valdkilde Abrahamsen

Studievejleder

Besøg Applied Industrial Electronics

Optagelse og adgangskrav

Mere om adgangskrav

Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever

Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrev

Boliggaranti i Esbjerg

I Esbjerg findes der en lang række attraktive studieboliger, og der er sjældent problemer med at finde en bolig før studiestart.

Læs om Esbjerg kommunes boliggaranti til nye studerende