Forskning
Samarbejde

Applied Industrial Electronics, Bachelor

Studerende kigger ned i nav på vindmøllevinger

Applied Industrial Electronics

Elektronik, elektriske maskiner, instrumentering, automation, effektelektronik og robotter spiller en stor og afgørende rolle i vores samfund i dag. Med en uddannelse i Applied Industrial Electronics (Anvendt Industriel Elektronik) i Esbjerg kan du være med til at præge udviklingen inden for disse områder. Du vælger mellem to specialiseringer: Industriel elektronik eller IT og cybersystemer.

søg optagelse på Applied Industrial Electronics

På bacheloruddannelsen i Applied Industrial Electronics bliver du klædt på til at arbejde som elektronikingeniør. I løbet af uddannelsen lærer du, hvordan effektelektroniske konvertere og elektriske maskiner fungerer samt hvordan man designer og styrer robotter. Du kan fx arbejde med UAV’er (unmanned aerial vehicles) og undervandsrobotter eller udvikle styringsalgoritmer til vindmøller.

I løbet af uddannelsen får du viden om indlejrede systemer og om computere og programmering. Du lærer også om signalbehandling, instrumentering, automation og om mekatronik og robotter. Udover viden om hvordan man udvikler systemer, lærer du, hvordan man tester og validerer systemerne, sådan at det sikres, at de virker efter hensigten.

 

 

Hvilke færdigheder og kompetencer får jeg?

Med en bacheloruddannelse i Applied Industrial Electronics kan du læse videre til civilingeniør. Som færdiguddannet civilingeniør kan du arbejde inden for proces-, automations- og energiindustrien, hvor du fx kan arbejde med udvikling af nye konvertere og med maskiner til vindmøller. Du kan også arbejde med energi og effektivitetsoptimering af industrielle processer eller med mekatroniske systemer til fx robotter eller bølgeenergisystemer.

I løbet af din uddannelse arbejder du tæt sammen med virksomheder i forbindelse med dit projektarbejde. Projekterne tager udgangspunkt i branchens aktuelle problemstillinger og er tilrettelagt sådan, at du og din projektgruppe hele tiden udfordres til at tænke innovativt, kreativt og systematisk for at finde nye løsninger.

Uddannelsen i Applied Industrial Electronics er engelsksproget, foregår i et internationalt miljø og udbydes internationalt. Det betyder, at du ud over dine faglige kompetencer også udvikler dine sproglige kompetencer. Det internationale miljø kan desuden give dig interkulturelle kompetencer, som kan komme dig til gode i din fremtidige karriere.

Applied Industrial Electronics er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, lige som det vil være et krav, at du møder op stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Matchtjekker AIE

 

Se bruchure om Applied Industrial Electronics (pdf):

Download Applied Industrial Electronics brochure
 

fagligt indhold på Applied Industrial ElectronicsER DIT MATEMATIKNIVEAU TILSTRÆKKELIGT?

Læs om kravene til dit matematikniveau og eventuelt behov for at genopfriske matematikken inden studiestart: Optagelse og adgangskrav.
 

Match checker: Are you ready for the AIE-study programme?

SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

 • +

  PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

  Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

 • +

  TEAMWORK

  Du og dine medstuderende arbejder sammen i grupper baseret på jeres fælles interesseområder og ambitionsniveauer. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigere kan lære dine medstuderende at kende. Læs mere om gruppearbejde på Aalborg Universitet.

 • +

  SAMARBEJDE MED ERHVERSLIVET

  Institut for Energiteknik har et tæt samarbejde med erhvervslivet inklusiv førende virksomheder inden for fagområdet. Det betyder, at du som studerende kan arbejde med aktuelle problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du, allerede mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

 • +

  DIN UNDERVISER FORSKER

  På Institut for Energiteknik drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle tidsskriftsartikler. Læs mere om undervisning på AAU og forskningsmiljøerne, der er tilknyttet Institut for Energiteknik.

 • +

  LABORATORIER I VERDENSKLASSE

  På Institut for Energiteknik arbejder du under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen. Læs mere om laboratorierne på Institut for Energiteknik.

 • +

  STUDIEBYEN ESBJERG

  Fra primært at have været en industri- og havneby har Esbjerg udviklet sig til også at være en studieby med hele to universiteter og mere end 60 forskellige videregående uddannelser. I Esbjerg finder du mange forskellige kulturelle tilbud. Byen har et livligt cafémiljø og masser af gode sportsfaciliteter fx Svømmestadion Danmark, idrætsklubber, fitnesscentre og skøjtehaller. Det er nemt at flytte til Esbjerg, da du generelt let kan få en studiebolig - især hvis du er i god tid, inden studiet starter. Prisniveauet i Esbjerg er også lavere end i de fleste andre universitetsbyer.
  Læs mere om studieliv i Esbjerg og hvordan det er at leve som studerende i Esbjerg.

EN AF DE BEDSTE INGENIØRUDDANNELSER I VERDEN

Aalborg Universitet bedst i EuropaTager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.
 

Engineer the future


like institut for energiteknik på facebook

Læs mere om uddannelsen

Du får viden om

 • Elektroniske systemer
 • Mikroprocessorer
 • Reguleringsteknik
 • Matematik

Fakta om uddannelsen

Sprog

Engelsk

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU