AAU logo

Software, Bachelor

Software

Software

Er du fascineret af computerens muligheder og udfordringer, og vil du være med til at udvikle fremtidens software? Som studerende i Software på Aalborg Universitet er du med til at skabe fremtiden og designe de ting, som andre i første omgang ikke forstår, men hvor det efter nogle år bliver noget, alle bruger. Tænk bare på fx homebanking, 4G telefoni, GPS og meget mere.

På uddannelsen til Softwareingeniør lærer du at udvikle software med fokus på forretningsmæssige og tekniske forhold. Det betyder, at du kommer til at arbejde med alle typer af softwareløsninger, fx til mobiltelefoner, spil, forretnings- eller netværksapplikationer. Som softwareingeniør kommer du til at beherske alle programmeringssprog, databaseteknologi, netværksteknologi, adaptiv teknologi og teknologi til understøttelse af menneske-maskine interaktion.

Der er rift om softwareingeniører

Der er mange spændende jobmuligheder for en softwareingeniør. Dertil kommer at du får du en professionel profil, rettet mod både det danske og det internationale arbejdsmarked. Når du er færdig med din bacheloruddannelse, har du mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse og blive civilingeniør i Software.

Det er kendetegnende for Softwareingeniører, at de:

 • kan arbejde med alle typer software, udviklingsopgaver og IT
 • kun fantasien sætter grænser for deres kunnen
 • kan skabe helhedsorienterede løsninger og arbejde tværfagligt og i teams

Vidste du at ...

 • flere af vores studerende har startet egen virksomhed?
 • 25% af alle nye studerende på AAU har fokus på IT og kommunikationsteknologi?
 • it er i alting og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge den til?
 • softwareingeniører også udvikler it-løsninger til sundhedssektoren?

"JEG VIL SKABE SOFTWARE,
DER KAN HJÆLPE ANDRE"

"Jeg læser it, fordi jeg altid har været interesseret i at forstå, hvad programmering er. Jeg mener, at it er fremtiden for rigtig meget teknologi, som bare ligger og venter på, at vi udvikler og bruger den. Det er noget, der gør mig målrettet i forhold til at studere it.

Jeg har valgt Softwareuddannelsen, fordi jeg gerne vil lære og forstå, hvad software består af, og fordi jeg gerne vil være med til at udvikle software, som kan gøre en forskel i vores liv og hverdag. Software-studiet var min mulighed for lære mere om, hvordan man udvikler software.

Jeg vil bruge min uddannelse til at udvikle software til mekaniske proteser til folk, som har mistet en arm eller et ben. Jeg vil gerne arbejde med maskinintelligens fx til service-robotter."

LÆRKE, softwarestuderende
 

Besøg os på Facebook og se hvad de studerende laver på uddannelsen. Du kan også læse sjove og spændende historier om alt hvad der rører sig inden for IT. Hvis du er interesseret i Softwareingeniør, kan Datalogi måske også være noget for dig.

Rusten i matematikken?

Vi anbefaler kraftigt, at du genopfrisker matematik på A-niveau inden studiestart på en teknisk- eller naturvidenskabelig uddannelse, hvis du har karakterer på 7 eller mindre i matematik fra din gymnasieuddannelse og/eller hvis din gymnasieuddannelse er et år gammel eller mere.

Følg et intensivt Brush-up kursus på A-Niveau inden studiestart.

Opfylder du ikke adgangskravene til den ingeniøruddannelse, du gerne vil begynde på? Så har du muligheden for at tage på Adgangskursus og blive klar. Læs mere på: www.ak.aau.dk.

Du får viden om

 • Programmering
 • Indlejret software
 • Databaser
 • Systemudvikling
 • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU. mød aalborg universitet