Forskning
Samarbejde

Ansøgning og frister

 • +

  HVORDAN SØGER JEG OM OPTAGELSE?

  Du skal søge om optagelse på vores kandidatuddannelser gennem Ansøgningsportalen. Her skal du oprette en profil for at kunne oprette ansøgning(er) til de ønskede kandidatuddannelser. Find svar på relevante spørgsmål vedr. ansøgningsprocessen i vores FAQ.

  AAU behandler alle ansøgere ligeværdigt uanset køn, seksuel orientering, alder, eventuelle handicap, religion, politisk overbevisning, social baggrund, national eller etnisk oprindelse. 

  Søg om optagelse i Ansøgningsportalen

 • +

  DU KAN SØGE OP TIL 3 UDDANNELSER

  På Aalborg Universitet må du søge max 3 kandidatuddannelser til samme studiestart. Har du mere end 3 prioriteter til Aalborg Universitet, vil de blive annulleret.

  Du skal søge i Ansøgningsportalen. Her skal du logge ind med dit NemId eller oprette dig som bruger. Husk, at det er dit eget ansvar at holde dig opdateret med din ansøgningsstatus samt læse og svare på de beskeder, vi sender til dig.

 • +

  ANSØGNINGSFRISTER

  Studiestart september

  Du skal søge senest den 1. marts kl. 23.59, hvis du vil optages til september.

  Ansøgningsportalen åbner medio december. 

  STUDIESTART FEBRUAR

  Du skal søge senest den 15. oktober kl. 23.59, hvis du vil søge optagelse til februar. Husk at tjekke den specifikke uddannelse på kandidat.aau.dk for at se, om uddannelsen udbydes i februar.

  Ansøgningsportalen åbner primo juni. 


  ledige studiepladser

  OBS! Husk, at vi annoncerer ledige studiepladser d. 19. november til februaroptaget på vores hjemmeside kandidatoptag.aau.dk. Hold derfor øje med siden for mere info. 

  Ved ledige studiepladser tilbydes kvalificerede ansøgere optagelse efter først-til-mølle princippet.

   
 • +

  VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN

  Følg vores vejledning nedenfor, når du skal logge ind første gang. Får du brug for yderligere hjælp, kan du besøge vores side med spørgsmål og svar til ansøgningsprocessen.
   

  Vejledning til Ansøgningsportalen

  Teknisk support

  Har du kigget i vejledningerne her på siden?
  Har du kigget på siden ’FAQ’?

  Har du stadig brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte AAU It Service på mail: support@its.aau.dk

 • +

  BILAG TIL DIN ANSØGNING

  I Ansøgningsportalen skal du uploade nedenstående dokumentation til din(e) ansøgning(er). Hvis det, du har uploadet, ikke er tilstrækkeligt, sender vi dig en rykker, hvor vi giver dig en deadline til at uploade det, vi mangler.

  Du skal uploade nedenstående:

  • Bachelorbevis inkl. karakterudskrift (hvis du har bestået din bacheloruddannelse)
  • Studiejournal med beståede kurser og karakterer (hvis du ikke har afsluttet din bacheloruddannelse inden ansøgningsfristen)

  ​Kig desuden på kandidat.aau.dk for at se, om de kræver yderligere dokumentation. Det kan f.eks. være:

  • Motiveret ansøgning
  • CV
  • Studieordning fra din bacheloruddannelse

  Bemærk at vi ikke godtager dokumentation sendt via post eller e-mail.


  Er du studerende på et dansk universitet?

  Hvis du er ved at afslutte din bacheloruddannelse på et dansk universitet (ikke en professionshøjskole eller erhvervsakademi), behøver du ikke uploade bevis eller studiejournal manuelt, da vi har mulighed for at hente dit bachelorbevis og studiejournal i Ansøgningsportalen. Du skal blot huske at afkrydse feltet 'dataudveksling' i Ansøgningsportalen.


  Søger du ind på en engelsksproget kandidatuddannelse?

  Hvis du søger ind på en af vores engelsksprogede uddannelser skal du dokumentere, at du har engelsk på B-niveau (minimum 3,0 i gennemsnit uden oprunding). Det dokumenterer du ved at uploade dit gymnasiebevis eller en af de engelsk tests, som vi accepterer. Du kan læse mere om engelskkravet på den engelske version af vores hjemmeside: 

  Læs mere om engelskkravet

  Er der et krav om Matematik?

  Hvis du søger en eller flere nedenstående uddannelser, skal du uploade bevis på dit matematikniveau, f.eks. dit gymnasiebevis eller et realkompetencebevis.

  • Building Energy Design
  • Byggeledelse og Bygningsinformatik
  • Lighting Design
  • Risk and Safety Management

   

  ERHVERVSKANDIDAT I REVISION 

  Hvis du søger om optagelse på den nye erhvervskandidat i Revision (4-årig), skal du huske at uploade din ansættelsesaftale (mindst 25 timer ugentlig) samt en tro-og love-erklæring. Er du iværksætter med en faglig relevant selvstændig virksomhed, skal dette også dokumenteres.

  Hvis vi vurderer, at du ikke opfylder kravet om 25 timers ansættelse, på trods af indsendt dokumentation, vil din ansøgning blive overflyttet til optagelse på den ordinære Revisionsuddannelse.

  Tro- og love-erklæring

  Dokumentation for erhvervsaktivitet


   

 • +

  BEKRÆFT TILBUD OM STUDIEPLADS

  Hvis du får tilbudt en studieplads, skal du i Ansøgningsportalen bekræfte, om du ønsker/ikke ønsker studiepladsen, og det skal du gøre indenfor den angivne deadline. Hvis du ikke bekræfter din studieplads indenfor den deadline, der er angivet i dit optagelsesbrev, vil tilbuddet om optag blive trukket tilbage, og studiepladsen vil blive givet videre til en anden ansøger.

 • +

  MERITPLIGT FOR UAFSLUTTEDE UDDANNELSER

  Du er forpligtet til at oplyse om og søge merit for beståede uddannelseselementer fra alle tidligere uafsluttede uddannelsesforløb på samme niveau. Du skal derfor uploade studiejournal for de uddannelsesaktiviteter, du tidligere har bestået på uafsluttede uddannelser på samme niveau.

  læs mere om merit

Har du spørgsmål til ansøgningsprocessen?

Vi har samlet en række af de mest stillede spørgsmål om ansøgningsprocessen. 

Se vores FAQ side

Har du spørgsmål til ansøgningsprocessen?

Vi har samlet en række af de mest stillede spørgsmål om ansøgningsprocessen. 

Se vores FAQ side

KONTAKT KANDIDATTEAMET

Studieservice
Aalborg Universitet
Fibigerstræde 10
9220 Aalborg Ø

Telefon:  9940 9655

E-mail: kandidatoptag@aau.dk
 

Telefontid

Man, tirs, tors og fre: 12:00 - 14:00
Ons: lukket