Spring til indhold
ForsideUddannelseKandidatuddannelser

Innovative Communi­cation Technologies and Entrepreneur­ship

Kandidat

Innovative Communi­cation Technologies and Entrepreneur­ship, Civilingeniør

Uddannelsen kombinerer teknisk viden om it, data og kommunikationsteknologier med kreativitet og markedsforståelse.

Derfor skal du læse uddannelsen

Fordi du får viden om de nyeste teknologier inden for it, data og kommunikation
Du lærer at omsætte viden om teknologi til innovative løsninger, som skaber værdi for forretningen
Du ønsker at kombinere teknisk viden om it, data og kommunikationsteknologier med kreativitet og markedsforståelse.

København

2-årig uddannelseEngelsk

Kandidat

Innovative Communi­cation Technologies and Entrepreneur­ship, Civilingeniør

Uddannelsen kombinerer teknisk viden om it, data og kommunikationsteknologier med kreativitet og markedsforståelse.

Derfor skal du læse uddannelsen

Fordi du får viden om de nyeste teknologier inden for it, data og kommunikation
Du lærer at omsætte viden om teknologi til innovative løsninger, som skaber værdi for forretningen
Du ønsker at kombinere teknisk viden om it, data og kommunikationsteknologier med kreativitet og markedsforståelse.

København

2-årig uddannelseEngelsk

Udviklingen inden for informations- og kommunikationsteknologier som web-teknologier, mobilkommunikation og avancerede digitale services går hurtigt og har i stigende grad indflydelse på vores dagligliv. Teknologierne bliver kombineret på nye måder, som skaber spændende muligheder for nye services og applikationer og bidrager til digital transformation.

Hvis du gerne vil lære om denne udvikling, forstå hvad der sker ”bag scenen” og lære om hvordan nye teknologier kan understøtte brugerbehov og skabe værdi, er kandidatuddannelsen i Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship/ICTE (Innovativ kommunikationsteknik og entrepreneurskab/IKTE) på Aalborg Universitet noget for dig.

Uddannelsen bringer dig på forkant med den nyeste udvikling inden for informations- og kommunikationsteknologier i et globalt perspektiv, og du lærer at udvikle services og forstå de sociale, markedsmæssige og etiske rammer for deres anvendelse.

Er du en holdspiller?

Gruppearbejde er et essentielt element her på Aalborg Universitet. Hvert semester kommer du til at arbejde i en gruppe på et stort projekt. Semesterprojektet fylder ofte omkring halvdelen af din studieaktivitet per semester, og det er derfor vigtigt, at du trives, når du arbejder i studiegrupper, og at du kan se dig selv som en holdspiller.

Det kan være udfordrende at arbejde i grupper, men evnen til at gøre det er en af de egenskaber, som gør AAU-kandidater så attraktive på arbejdsmarkedet.

Akademisk miljø

Som studerende på ICTE på Aalborg Universitet København bliver du en del af et akademisk miljø, som er formet af tværfaglig forskning og start-up firmaer, og vi samarbejder med en lang række virksomheder og myndigheder. Vi har til huse I den gamle Nokia-bygning i København, som nu bliver brugt både af Aalborg Universitet og en masse forskellige start-ups, og vores naboer er andre telekommunikations-, medie- og software-virksomheder. Forskningsprojekter under CMI bliver ofte fortsat som start-up firmaer efter endt uddannelse eller forskningsperiode. Desuden vil der ofte komme mulighed for at arbejde som studerende med både de etablerede virksomheder og start-up firmaerne i forbindelse med semesterprojekterne.

ICTE bliver udbudt af forskningssektionen Communication Media and Information Technologies (CMI) under Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet. Det, som karakteriserer vores forskning ved CMI, er, at det er tværfagligt: Ingeniører arbejder sammen med kollegaer med baggrund i økonomi, jura, statskundskab og design. De forsker inden for lovgivning og regulering, brugerorienteret design, Internet of Things og markedsanalyser. Dine semesterprojekter på ICTE og hele undervisningen afspejler denne tværfaglige fremgangsmåde. Vi forbinder ingeniørfaglighed med forretning, marked, lovgivning og brugere.

International atmosfære

Vi underviser på engelsk og har en international atmosfære med forskere, undervisere og studerende fra alle afkroge af verden. Vi har haft studerende har over 20 forskellige lande. Software spiller en stadigt større rolle i vores samfund og i løsningen af de største udfordringer, som vi står over for i øjeblikket, fx klimaændringer.

Du kommer til at arbejde med

  • Teknologierne bag spændende applikationer som Google, Facebook og Amazon
  • Erhvervsrelevante tekniske emner og standarder inden for både programmering, software-arkitekturer og kommunikationsteknologier
  • Nutidsrelevante tekniske emner som IOT, 5G, machine learning og cloud computing
  • Forretningsmodeller og forretningsudvikling
  • Interaktion med teknologier, computer- og data-etik
  • Brugeroplevelse i den virkelige verden
  • Bæredygtighed
  • Digitale identiteter, privacy og tillid
  • Cyber security

Fagligt indhold

Optagelse og adgangskrav

Kontakt

Job og karriere

Kandidatuddannelsen i Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship (ICTE) fra Aalborg Universitet giver dig jobmuligheder inden for en lang række af private virksomheder og offentlige institutioner. Du kan bl.a. blive ansat i større private virksomheder inden for tele-, it- og medieområdet, udstyrsproducenter, infrastrukturselskaber, indholdsleverandører, serviceudbydere, konsulentvirksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner samt offentlig administration.

Med en kandidatgrad i ICTE vil du være kvalificeret til en stilling med høje krav til overblik og analytiske evner. Mange virksomheder efterspørger i stigende grad ingeniører med bredere kompetencer, der kan indgå i tværfaglige projekt-teams og kan bidrage til virksomhedernes strategi- og forretningsudvikling.

Du kan vælge at arbejde med konkret udvikling af nye koncepter, tjenester og løsninger, eller du kan vælge en mere konsulentorienteret profil, fx med fokus på strategi og forretningsudvikling.

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.

Læs mere om udlandsophold

Som studerende på AAU møder du...