Spring til indhold

Ingeniøruddannelser

Blandt de bedste ingeniør­uddannelser i verden

Aalborg Universitet er udnævnt til Europas bedste ingeniøruniversitet for sjette år i træk, og som nummer 11 i hele verden ifølge en nyligt udgivet rankingliste fra U.S. News. Derudover ligger vores ingeniøruddannelser nummer 4 i hele verden ifølge en rapport bestilt af Massachusetts Institute of Technology (MIT), der undersøger kvaliteten af alle ingeniøruniversiteter.

Ingeniøruddannelser

Blandt de bedste ingeniør­uddannelser i verden

Aalborg Universitet er udnævnt til Europas bedste ingeniøruniversitet for sjette år i træk, og som nummer 11 i hele verden ifølge en nyligt udgivet rankingliste fra U.S. News. Derudover ligger vores ingeniøruddannelser nummer 4 i hele verden ifølge en rapport bestilt af Massachusetts Institute of Technology (MIT), der undersøger kvaliteten af alle ingeniøruniversiteter.

Tag en anerkendt ingeniøruddannelse på AAU

Nummer 4 i verden ifølge Massachusetts Institute of Technology

Hvis du vælger at læse til ingeniør på Aalborg Universitet, kan du glæde dig over at få en uddannelse i verdensklasse. Faktisk ligger vores ingeniøruddannelser nummer 4 i hele verden, når man kigger på en udgivet rapport, der undersøger kvaliteten af alle ingeniøruniversiteter. Så er rapporten endda bestilt af et af de universiteter, vi selv ser op til - nemlig Massachusetts Institute of Technology (MIT). 

Derfor peger eksperterne på Aalborg Universitet

Rapporten blev først udgivet i marts 2018, og det er Massachusetts Institute of Technology (MIT), der har bestilt den – et af de i forvejen bedste tekniske universiteter på verdensplan. De har bedt 178 førende eksperter inden for ingeniøruddannelser om at vurdere uddannelser fra hele verden - ikke ud fra en liste, men ud fra deres egen erfaring og kendskab. Og rigtig mange af dem peger uopfordret på Aalborg Universitet - så mange, at folkene bag rapporten indplacerer os som et af de universiteter, man bør holde øje med, hvis man vil skabe en god ingeniøruddannelse.

Ifølge rapporten: ”The global state of the art in engineering education fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), der undersøger kvaliteten af alle ingeniøruniversiteter.

AAU's ingeniøruddannelser roses på flere punkter

Begrundelserne for at placere AAU så højt kan være særligt interessante for dig som kommende studerende. Det siger nemlig noget om den uddannelse, der venter dig. Vores ingeniøruddannelser roses blandt andet for:

  • Problembaseret undervisning med afsætning i det virkelige liv
  • En konstant opmærksomhed på at klæde de studerende bedst muligt på
  • Et højt niveau af personlige og faglige færdigheder hos dimittenderne
  • Undervisning, der lever op til arbejdsmarkedets udfordringer
  • Forskning af høj kvalitet, der har inspireret andre universiteter

Kigger man på Europa, placerer rapporten fra MIT os som nummer 1. Og korrigerer man for den hjemmebanefordel, de amerikanske universiteter har i undersøgelsen, så ligger vi nummer 3 i verden.

Citater fra rapporten

I MIT-rapporten roses Aalborg Universitet af eksperter fra hele verden. De siger blandt andet, at AAU:

"Er en meget moden (undervisnings-) model der er stærk og forvandlingsparat. De burde være på alles lister over steder, man bør sammenligne sig med."

"Bruger ægte eller realistiske virksomhedsproblemer i deres projekter."

"Får deres studerende orienteret mod handling frem for overførsel [af viden]."

Her ligger AAU også blandt de bedste

Flere gode placeringer på rankinglister
Bedste ingeniøruniversitet i Europa
Rapporten fra MIT er blot en af flere, der har placeret AAU som et af de bedste ingeniøruniversiteter i verden. For sjette år i træk (senest i oktober 2022) er AAU af U.S. News ranket som det bedste ingeniøruniversitet i Europa - og nummer 11 i verden.

Rankinglisten, der hedder Best Global Universities, er en af de ældste og mest betydningsfulde af slagsen. Listen er baseret på 13 indikatorer, der måler universiteternes akademiske forskningsresultater samt deres globale og regionale omdømme. For sjette år i træk har disse indikatorer nu placeret AAU helt i den europæiske top og blandt verdenseliten.
AAU er Europas bedste ingeniøruniversitet
Om placeringen i MIT-rapporten nævnes det bl.a.:
"I den NEET-bestilte rapport, var der tre faktorer, der adskiller AAU fra andre. De er en af de få institutioner, der systematisk samler og analyserer et fags effekt på studenternes indlæring. Derudover arbejder de tæt med partnere uden for universitetet. Og så har de investeret tidligt i problembaseret indlæring skræddersyet til en digital tidsalder…”

”AAU roses for de studerende, der demonstrerer “en overlegen bredde i personlige og professionelle evner” sammenlignet med andre dimittender.”
..
"Underviserne fokuserer på at løse rigtige problemer i stedet for teoretiske problemer. De opfordrer de studerende til at interviewe folk udenfor universitet, skabe lokale partnerskaber og vælge deres egne projekter."

De flotte ord kommer fra Dr. Amitava ‘Babi’ Mitra, som er direktør for afdelingen New Engineering Education Transformation (NEET) ved MIT.
Bedste danske universitet til at samarbejde med virksomhederne
I en analyse fra 2018 blev Aalborg Universitet desuden udpeget som det danske universitet, der er bedst til at samarbejde med erhvervslivet. Det er Dansk Industri, der står bag analysen, og den baserer sig på virksomhedernes vurdering af det samarbejde, de har haft med danske universiteter.

87 procent af de adspurgte virksomheder vurderede samarbejdet med AAU som "godt" eller "meget godt".

Det var ikke første gang, at AAU blev kåret som det bedste universitet til at samarbejde med erhvervslivet. I 2016 rangerede vi ligeledes som nummer 1 på listen, da Dansk Industri spurgte 51 forskningstunge virksomheder om deres samarbejde med de danske universiteter.
AAU landets bedste til at samarbejde

Se vores ingeniøruddannelser

På Aalborg har vi over 55 ingeniøruddannelser, der dækker alle discipliner inden for området. Det kan fx være inden for energi, kemi, miljø, IT, ledelse, robotteknologi, elektronik, arkitektur og design og meget mere. Du kan besøge uddannelserne nedenfor eller gå til ingeniøruddannelsernes forside. Du kan også besøge vores science- eller IT-uddannelser.