Forskning
Samarbejde

Historie, Kandidat

Historie

Historie

Forudsætningen for at starte på en kandidatuddannelse i Historie er, at du har en bacheloruddannelse i Historie eller en anden relevant bacheloruddannelse. Se hvilke bacheloruddannelser på AAU, der giver adgang til kandidatuddannelsen i Historie på Uddannelsestjekkeren.

Kandidatuddannelsen i Historie kan sammensættes på flere måder, men der er to hovedtyper. Du kan:

 • vælge en af flere specialiseringer i almen Historie
  - Informationsforvaltning
  - Kulturarvsformidling
  - Historie
  - Selvvalgt specialisering
 • fortsætte uddannelsen til gymnasielærer med Historie som centralt fag og et andet fag inden for den gymnasiale fagrække som sidefag

Det centrale i kandidatuddannelsen, uanset type, er specialet, hvor du arbejder selvstændigt med et større historisk materiale. Specialet afslutter kandidatuddannelsen.

Se studieordning for kandidatuddannelsen i Historie.

Mød den afgående studievejleder Camilla, som her fortæller om, hvordan Historiestudiet er bygget op, og hvordan det er at læse Historie på Aalborg Universitet

 

Udover det faglige, er studiemiljøet på uddannelsen også vigtigt. Se med, hvis du vil vide mere om studiemiljøet fortalt af de studerende på Historie.

 

Mød os! Book et online møde med os

Hvis du er interesseret i at møde os, så tilbyder vi online møder, hvor vi tager en snak om livet som studerende på AAU. Du er velkommen til at spørge om alt. Intet spørgsmål er for stort eller småt, og vi svarer gerne på alt lige fra studiets indhold over studiejobs til hvordan vores kantine ser ud og fungerer.

For os er det vigtigt, at du føler dig godt klædt på til at træffe det rigtige studievalg for dig. Rent praktisk gør vi det sådan, at du skriver til mig, og så kontakter jeg dig for at aftale nærmere.

Med venlig hilsen

Maja, studievejleder ved Historiestudiet
Tlf.: 9940 9819
E-mail: hist-studievejl@dps.aau.dk

Du får viden om

 • Kulturarvsformidling
 • Informationsforvaltning
 • Arkivsystemer
 • Skriftlig historieformidling 

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Se relaterede uddannelser inden for