
Fakta
Øvrige udgifter (f.eks. materialer, forplejning, overnatning) ej inkluderet.
På KREA-uddannelsen arbejder vi med kreativitet, innovation og entreprenørskab ud fra æstetiske, kulturelle og læringsteoretiske perspektiver. Vi inddrager i vidt omfang sanselige og kropslige processer for at vise, at man kan bruge kreativitet og innovation som løftestang for læring i alle typer af kontekster.
Du kan fx være socialrådgiver, der synes at borgerinddragelse er vejen frem. Du kan være lærer eller underviser på en uddannelse med elever og studerende, der ikke kan nås med ”konventionelle” pædagogiske værktøjer. Du kan også være sygeplejerske med interesse for mere kropslige tilgange til patientplejen eller uddannelse af sygeplejestuderende. Du kan være leder, der mangler kreative måder at dokumentere og evaluere værdifulde praksisser og processer på i din organisation. Eller du kan være en kunstner, der gerne vil bidrage med din viden på andre felter end det kunstneriske til at støtte kreative og innovative processer. I alle disse tilfælde, kan uddannelsen være det svar, du har ledt efter.
Kreativitet, læring og innovation er svaret
Kreativitet, læring og innovation er nødvendige ingredienser i alle organisatoriske sammenhænge, hvor mennesker interagerer og skaber relationer, og kreativitet er en medvirkende faktor i kommunikation med målgrupper og brugergrupper.
Den humanvidenskabelige orientering på uddannelsen gør, at erfaringsdannelse, kropslige og emotionelle faktorer i lærings- og forandringsprocesser er centrale, og det er derfor, vi arbejder med alternative, kreative procesmetoder i forskellige kontekster.
Vi arbejder med temaer som fx kreativitet i læreprocesser, kultur, kunst og sanselighed, evaluering og kompetenceudvikling på individ, gruppe- og organisationsniveau. Kreativitet forstås i sammenhæng med emotioner, alternative forskningsmetoder, aktivisme, bæredygtighed og social innovation, samt leg.
Seminardatoer for 2023
Du finder seminardatoer under punktet 'Undervisning' nedenfor.
Kom til fyraftensmøde 1. september kl. 17-19 om æstetiske virkemidler i læreprocesser
Er du en af mange, der mærker, hvordan et billede, en leg, at tegne, at synge osv. kan gøre en stor forskel for deltagernes relationer og læreprocesser, når du underviser, holder møder eller faciliterer processer? Kunne du tænke dig at høre mere om, hvad vi ved fra forskning om disse processer, som kan kaldes æstetiske? Så kom til fyraftensmøde og hør spændende oplæg om hvad forskningen viser om æstetiske læreprocessers betydning for relationer og organisationsudvikling, og ikke mindst for hvordan mennesker i en organisation kan udfolde sig på mangfoldige måder.
Tilmeld dig herLæs om arrangementet herOnline informationsmøde
Kom til ONLINE informationsmøde 22. september kl. 17-18 og bliv klogere på uddannelsens perspektiver og relevans i forhold til dit eget arbejdsområde og find ud af hvordan KREA kan være med til at udvikle både dig selv og din organisation.
Tilmeld dig herLæs mere om arrangementet herOmkostninger i forbindelse med uddannelsen
Kontakt og studievejledning
Indhold, målgruppe og udbytte
Semesteroversigt og studieordning
Undervisning
Undervisere
Julie Borup Jensen
Julie har i de seneste år forsket i kreativitets- og innovationspotentialer i at fokusere på æstetiske videns- og læringsformers samspil med andre læringsformer inden for sygeplejerske,- lærer- og pædagogprofessionen.
Uddannelseskoordinator, professor i kreativitet og æstetiske læreprocesser
Tatiana Chemi
Lektor i pædagogisk og organisatorisk innovation
Birthe Lund
Lektor i pædagogik og læring
Margit Saltofte
Igennem de sidste ni år har hun forsket i kreativitet og kreative læreprocesser, som de tager sig ud i forskellige læringsmiljøer. Særlig optaget er hun af forholdet mellem formaliseret undervisning og felter for uformelle læreprocesser og kreativitet.
lektor i læringsantropologi og kreative læreprocesser.