Master i IT, Organisation

Teknisk IT-sikkerhed for generalister

Teknisk IT-sikkerhed for generalister, fagpakke

Forudsætningen for at lykkes med at sikre virksomheder og organisationer mod cybertrusler er, at man kortlægger og forstår organisationens risici og træffer de rigtige og tilstrækkelige forholdsregler – ikke bare i forhold til at forebygge angreb, men i lige så høj grad i forhold til at detektere og respondere på de hændelser der opstår. Dette forudsætter et tæt samarbejde mellem generalister og tekniske specialister og en god kommunikation på tværs af discipliner.  Denne fagpakke henvender sig til generalister, der ikke har en teknisk baggrund, men som gerne vil opnå en dybere indsigt i de tekniske begreber, teknikker og metoder indenfor cyber- og informationssikkerhed med henblik på at kunne understøtte en holistisk tilgang til sikkerhed - og med henblik på bedre at kunne koble tekniske og organisatoriske aspekter.

Målet med fagpakken er således at sætte dig i stand til at forstå teknikkerne bag de vigtigste typer af cyberangreb såvel som de teknikker og metoder, der anvendes til at forebygge og detektere dem. Du opnår færdigheder i at forstå og vurdere risici, og du får indsigt i hvilke typer af løsninger, der er anvendelige i forhold til specifikke problemer – også under hensyntagen til etik og jura. Fagpakken sætter dig i stand til at kommunikere og bygge bro imellem de organisatoriske, forretningsmæssige, etiske, juridiske og tekniske aspekter af IT-sikkerhed.

Fagpakken er opbygget af tre enkeltfag:

Det første enkeltfag dækker introduktion til informationssikkerhed, databeskyttelse og IT-sikkerhed, herunder netværkssikkerhed i teori og praksis, netværksovervågning, sikkerhed på trådløse netværk og anvendelse af social engineering.

Det andet enkeltfag dækker offensiv og defensiv sikkerhed, herunder de vigtigste it-sikkerhedstrusler og angrebstyper, motivation og forretningsmodeller bag cyberkriminalitet, forebyggelse, detektion og håndtering af angreb, samt etiske og juridiske problemstillinger.

I det sidste enkeltfag bringes teorierne fra de to første enkeltfag i spil, og der arbejdes med identifikation og håndtering af trusler og risici i praksis. Det sidste enkeltfag dækker også udfordringerne ved nye teknologier som Internet of Things og Cloud Computing, ligesom teknologier som f.eks. honeypots introduceres.

 

download Flyer 

læs mere

Fakta

Teknisk IT-sikkerhed for generalister, fagpakke fra Master i IT, linjen Organisation

Varighed

  • Februar 2022 - juni 2022

Sted

  • Aalborg

ECTS

  • 15

Pris

Ansøgningsfrist

  • Fagpakken igangsættes. Der er lukket for nye ansøgninger.

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.