Master
Datadrevet organisationsudvikling

Udbytte
2-årig deltidsuddannelse
Master
Datadrevet organisationsudvikling

Udbytte
2-årig deltidsuddannelse
Fakta
Masteruddannelsen MDO er skræddersyet til dig, der er uddannet inden for humaniora eller samfundsvidenskab og har brug for en teoretisk og metodisk opkvalificering for at kunne sætte retningen i nye typer dataprojekter. Du vil i løbet af uddannelsen tilegne dig nye begreber til at forstå den aktuelle dataudvikling samt hands-on indsigt i maskinrummet bag de mest populære teknikker. I en tid hvor medarbejdere i både private virksomheder og offentlige organisationer skal forholde sig til muligheder og udfordringer i forhold til data, algoritmer og nye digitale metoder, bidrager uddannelsen til at uddanne helhedstænkende dataledere med blik for både de organisatoriske, tekniske og etiske aspekter af datadrevne projekter.
Digitale analyse- og designmetoder
Som studerende på MDO, vil du opnå dyb indsigt i samfundets- og organisationers digitalisering. Du vil opnå hands-on erfaring med de nyeste analysemetoder inden for bl.a. machine learning og netværksanalyse. Ved hjælp af relevante designmetoder bliver du i stand til anvende denne unikke kombination af teknisk og faglig indsigt til at træffe reflekterede valg omkring den datadrevne udvikling samt igangsætte konkrete udviklingsprojekter i din egen organisation.
Kompetencer til at facilitere og vurdere datadrevne udviklingsprocesser
Uddannelsen er udviklet af forskere på Aalborg Universitet som svar på et samfundsmæssigt behov for medarbejdere med kompetencer til at facilitere og vurdere datadrevne udviklingsprocesser med blik for både de tekniske muligheder og de organisatoriske og etiske komplikationer, der måtte følge af disse. Uddannelsen bygger oven på deltagernes viden fra eget erhverv og forudsætter, at deltagerne møder op med ekspertise inden for et humanistisk eller et samfundsfagligt fagområde samt erfaring med at arbejde med udvikling og forandring i en organisatorisk kontekst.
Omkostninger i forbindelse med uddannelsen
Målgruppe og udbytte
Kontakt og studievejledning
Fagligt indhold
Undervisningens tilrettelæggelse
Som studerende oplever du tydeligt, at underviserne brænder for området og er fagligt velfunderede. Du mærker fra første lektion, at modulerne og hele masteruddannelsen er gennemtænkt, og er et sammenhængende forløb. Man arbejder med egen organisation som case, fra start til slut. Dette giver ikke bare et nyt blik, men også et gennemarbejdet program for datastyret udvikling af egen organisation. Med stor viden, indsigt og tålmodighed folder underviserne de forskellige temaer ud for os, og man kan ikke andet end at blive grebet.
Adgangskrav og optagelse
Undervisere på uddannelsen
Anders Koed Madsen
Anders er lektor i Teknoantropologisk Laboratorium og arbejder med integrationen af nye typer data i organisationer og videnskabeligt arbejde. Pt. samarbejder han med GEHL arkitekter om digitale og spor forståelsen af byers menneskelige dynamikker.
Uddannelsesleder for MDO
Anders Kristian Munk
Anders er cand.mag. i etnologi fra Københavns Universitet, ph.d. i geografi fra Oxford University og har igennem et årti arbejdet med at udvikle dataintensive metoder til samfunds- og humanvidenskaberne på DTU, SciencesPo og Aalborg Universitet.
Lektor og leder af Teknoantropologisk Laboratorium
Benjamin Brink Allsopp
Benjamin arbejder ved It og Læringsdesign Lab. Ben trækker på en baggrund hos bl.a. Microsoft, og hans primære forskningsområde involverer brugen af netværksrepræsentationer i iterative og participatoriske processer for læring, sense-making og forandring.
Lektor og ph.d.
Heidi Hautopp
Heidi forsker og underviser i procesledelse gennem grafisk facilitering, sketching og designtilgange i organisationer og uddannelser, med fokus på metoder der skaber brugerinddragende processer og organisatorisk læring omkring datainterventioner.
Ph.d.-studerende ved It og Læringsdesign Lab
Rikke Ørngreen
Rikke arbejder med at undersøge og udvikle it-baserede processer, der støtter læring, videndeling, kreativitet og refleksion. Hendes fokus er ofte anvendelsesorienteret, hvor hun udvikler metoder, processer og værktøjer, der understøtter design, implementering og evaluering af lærings- og vidensopbyggende processer samt organisatorisk forandring.
Professor i IT og LæringsDesign (ILD-gruppen), viceinstitutlederfor forskning på campus København
Torben Elgaard Jensen
Torben har arbejdet med innovation, vidensproduktion, brugerinddragelse og organisationsudvikling. I de senere år har han undersøgt dataintensive metoders bidrag til analyser af kontroverser, til etnografisk feltarbejde og participatorisk design.
Professor i Videnskabs- og teknologistudier og leder af AAU's forskningsgruppe i Teknoantropologi.
Lars Birch Andreasen
Lars forsker og underviser inden for dialogiske læreprocesser, samarbejdsformer med nye teknologier, organisatoriske processer, problembaseret læring og projektarbejde.
Lektor og er leder af forskningsgruppen IT og LæringsDesign. Mag.art. i kultursociologi, Ph.d. i interaktion i virtuelle læringsmiljøer
Mathieu Jacomy