Forskning
Samarbejde

Sundhedsteknologi, Bachelor

Sundhedsteknologi, civilingeniør

Sundhedsteknologi, civilingeniør

VÆR MED TIL AT UDVIKLE VORES SUNDHEDSSEKTOR 

Vil du være med til at udvikle sundhedssektoren gennem udvikling og nye anvendelser af teknologi? Drømmer du om at designe intelligent måleudstyr, udtænke algoritmer til at skabe værdi af sundhedsdata eller at udvikle rehabiliteringsteknologier? Når du læser sundhedsteknologi, arbejder du med at udvikle og anvende avanceret udstyr og metoder til gavn for patienter og ansatte i sundhedssektoren.

På uddannelsen kan du kombinere interesse for matematik, teknologi og it med viden om sundhed, elektrofysiologi og klinisk praksis. Det giver sundhedsteknologiingeniører en unik tværfaglig baggrund for at kunne samarbejde med sundhedsprofessionelle, udvikle og implementere ny teknologi i sundhedssektoren - og ikke mindst arbejde akademisk med nye metoder til forbedring af diagnose og behandling af patienter. 

 

hør mere om at læse sundhedsteknologi

EN STUDERENDE FORTÆLLER: SPÆNDENDE KOBLING MELLEM ANATOMI, PROGRAMMERING OG UDVIKLING AF TEKNOLOGI

"At mit fremtidige job kan komme til at hjælpe mennesker, synes jeg er vildt fedt – og det er en vigtig motivationskilde"

Jeg valgte at læse sundhedsteknologi fordi det tiltrak mig, at der er en kombination mellem at lære en masse om kroppen, og så bruge den viden til at udvikle og anvende teknologi til at styrke behandlingen af patienter. Jeg har altid været fascineret af anatomi og fysiologi og samtidig været lidt teknisk anlagt, så derfor syntes jeg, at uddannelsen lød som noget for mig. Idéen om at mit fremtidige job kan komme til at hjælpe mennesker, synes jeg er vildt fed – og det er en vigtig motivationskilde.

KREATIV PROBLEMLØSNING 

Noget som har overrasket mig lidt ved uddannelsen er programmering. Det havde jeg ikke erfaring med, da jeg startede på studiet. Nu synes jeg, det er ret interessant, og det giver vildt god mening, at vi lærer det. Det åbner for en masse muligheder i forhold til udvikling af teknologi, og vi lærer at tænke kreativt for at løse de problemstillinger, vi bliver stillet overfor.

GRUPPEARBEJDE OG SAMSPIL MED ANDRE FAGFELTER 

Som ingeniørstuderende på AAU lærer vi meget om at samarbejde – både med medstuderende, vejledere, forskere og eksterne samarbejdspartnere. Vi bliver også forberedt på at skulle samarbejde med andre faggrupper og derigennem lære at forstå problemer fra flere vinkler. I gymnasiet var jeg ærligt talt ikke den store fan af gruppearbejde, men fordi vi på AAU får undervisning og værktøjer til at kunne begå os i grupper, giver det en øget forståelse for hvor vigtigt samarbejde er. Derfor er gruppearbejdet nu noget, jeg godt kan lide. Jeg føler, det er noget, der virkelig giver mig gode kompetencer – netop ved også at kunne se andres kompetencer og finde samspil med dem.

Trine Hagelskær Ebbesen fra 3. semester, Sundhedsteknologi

 

LÆS TIL INGENIØR PÅ EUROPAS BEDSTE INGENIØRUNIVERSITET 

AAU’s ingeniøruddannelser er udnævnt som fjerdebedst i verden ifølge Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2018. I samme år blev AAU ifølge U.S. News & World Report rangeret som det bedste ingeniøruniversitet i Europa - og nummer fire i verden. Læs mere på ingeniør.aau.dk.

SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

 • +

  PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

  Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

 • +

  TEAMWORK

  De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

 • +

  SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

  Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

 • +

  DIN UNDERVISER FORSKER

  På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter.

 • +

  LABORATORIER I VERDENSKLASSE

  Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

 • +

  STUDIEBYEN AALBORG

  Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.

 • +

  RUSTEN I MATEMATIKKEN?

  Vi anbefaler, at du genopfrisker matematik på A-niveau inden studiestart på en teknisk- eller naturvidenskabelig uddannelse, hvis du har karakterer på 7 eller mindre i matematik fra din gymnasieuddannelse og/eller hvis din gymnasieuddannelse er et år gammel eller mere.

  Følg et intensivt Brush-up-kursus på A-niveau inden studiestart.

 • +

  Future People

  Aalborg Universitet er aktiv partner i Future People - et netværk af som skaber overblik over it-uddannelser i Danmark. Med en it-uddannelse kan du bidrage til en bæredygtig og væredygtig verden. Tag afsæt i det, du interesserer dig for, lær digitalitetens værktøjer, og giv dig selv et væld af muligheder, lokalt, nationalt og globalt med en it-uddannelse. Følg med på Facebook 

 • +

  Engineer the future

  Aalborg Universitet er aktiv partner i Engineer the future. Engineer the Future er Danmarks teknologiske alliance, som bringer danske ingeniører og teknologieksperter i front. 

  Engineer the future logo

 • +

  LÆS TIL INGENIØR PÅ EUROPAS BEDSTE INGENIØRUNIVERSITET

  AAU’s ingeniøruddannelser er udnævnt som fjerdebedst i verden ifølge Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2018. I samme år blev AAU ifølge U.S. News & World Report rangeret som det bedste ingeniøruniversitet i Europa - og nummer fire i verden. Læs mere på ingeniør.aau.dk.
   

  Bedst i Europa. Fjerdebedst i Verden.

Du får viden om

 • Programmering - fysiologi og anatomi
 • Kredsløbsteori - biomekanik og elektromagnetisme
 • Intern medicin og kirurgi

 

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Se hvor du kan møde AAU og lære mere om bacheloruddannelserne på AAU.

Mød AAU