Professionsbachelor
Socialrådgiver

Få kendskab til
Aalborg
3.5-årig uddannelseDansk
Professionsbachelor
Socialrådgiver

Få kendskab til
Aalborg
3.5-årig uddannelseDansk
Om Uddannelsen
Kan du have mange bolde i luften på én gang – uden at miste overblikket? Interesserer du dig for mennesker og deres sociale eksistens og vilkår? Har du den nødvendige personlige ballast til at være sammen med mennesker i vanskelige situationer? Og vil du gerne gøre noget betydningsfuldt for dem? Vil du kunne varetage et krævende og udfordrende job med mening og ansvar? Så er Socialrådgiveruddannelsen på Aalborg Universitet måske noget for dig.
En professionsbacheloruddannelse
Socialrådgiveruddannelsen varer 3½ år og indeholder et semester med praktik.
Det er fedt at studere med andre, der er lige så passionerede omkring uddannelsen, som jeg er
Fagligt indhold
De seks kerneområder
Socialrådgiveruddannelsen har seks centrale kerneområder, der går igen i uddannelsens moduler. Disse kerneområder danner rammerne for socialrådgiverprofessionens uddannelse og praksis. Viden om og indsigt heri er forudsætningen for at kunne reflektere og handle professionelt i krydsfeltet mellem menneskers sociale og beskæftigelsesmæssige problemer og rettigheder og samfundets krav og forventninger til borgerne.
Oversigt over de seks kerneområder
På Socialrådgiveruddannelsen arbejder vi ud fra et helhedssyn, så vi er ikke kun interesserede i politikken og paragrafferne. Vi skal også belyse den menneskelige psyke, de etiske dilemmaer, kommunikationen og hele spørgsmålet om magt. Vi tager afsæt i al den viden, når vi skriver projekter.
Udlandsophold
Praktik
Kandidatmuligheder
Der findes en række videreuddannelsesmuligheder for uddannede socialrådgivere, bl.a. Aalborg Universitets kriminologiuddannelse, som udbydes i Aalborg og kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde, som udbydes i Aalborg og i København. Herudover udbydes der masteruddannelser for socialrådgivere med praksiserfaring i Aalborg og andre steder i landet. Der er endvidere mulighed for videreuddannelse på diplomniveau flere steder i Danmark.
Job og karriere
Jeg har brugt det, jeg har lært fra socialrådgiverstudiet, på forskellige arbejdspladser – både i kommunen, på et herberg og i en NGO. Den røde tråd har været dét at hjælpe socialt udsatte videre. Det er fedt at se, hvordan man kan bruge kompetencerne på forskellige måder og hjælpe folk. Det er virkelig et studie, der giver mening både for sig selv, men også for dine medmennesker.
Optagelse og adgangskrav
Lignende uddannelser på AAU
Ofte søger mange ind på få uddannelser, hvor studiepladserne er begrænsede. Men der findes lignende uddannelser, hvor du vil kunne nå samme slags mål - fx at forstå mennesker i dybden, få indflydelse på samfundet eller redde liv.
Kontakt
Tilmeld dig AAU's nyhedsbrev til gymnasieelever
Vær blandt de første til at modtage nyheder om uddannelser, ansøgningsfrister, studievejledning, åbent hus, livet som studerende og meget mere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrev