AAU logo

Musikterapi, Bachelor

Musikterapi

Musikterapi

Spiller musik en vigtig rolle i dit liv? Spiller du et instrument, eller har du trænet stemmen? Kan du lide at skabe musik for og sammen med andre mennesker? Har du oplevet, at musik kan udtrykke mere end ord? Undrer du dig over, hvordan musik påvirker os mennesker? Er du nysgerrig efter at vide noget om sammenhængen mellem musik og terapi? Drømmer du om et arbejde, hvor du skaber kontakt og relationer gennem musik? Har du overvejet en uddannelse, hvor der både indgår musik, terapi, teori og praktik? Hvis du har tænkt over disse og lignende spørgsmål så er musikterapiuddannelsen måske noget for dig!

Uddannelse til musikterapeut

 

Se også mere om uddannelsen her.

Musikterapiuddannelsen på Aalborg Universitet er en kombineret bachelor -og kandidatuddannelse på 5 år. Uddannelsen henvender sig til dig, der allerede mestrer et musikinstrument (eller stemmen), og som ønsker at udnytte dine musikalske evner i en arbejdssammenhæng, hvor der er fokus på til at skabe kontakt og relationer mellem mennesker.

Musikterapi kan f.eks. anvendes til

  • at vække social interesse hos børn med autisme,
  • at bryde følelsesmæssig isolation hos mennesker med psykiske problemer,
  • at træne kommunikative kompetencer hos mennesker med erhvervet hjerneskade,
  • at styrke fællesskabsfølelse hos demente,
  • til smertelindring hos døende og samhørighedsfølelse med pårørende.

Se en introduktion til musikterapi

Musik skaber kontakt og kommunikation mellem mennesker, og musik kan derfor ofte bruges til at nå ind til personer, der ikke har et sprog, eller hvor ord ikke rækker. Adjunkt Charlotte Lindvang fortæller her om musikterapi som en videnskabeligt funderet terapiform, og hun giver eksempler på, hvordan musik kan anvendes både til behandling og til udvikling af mennesker.


(Kan du ikke se videoen herover? - gå til YouTube)

Musikterapeutuddannelsen

For at kvalificere dig til musikterapeutisk arbejde er uddannelsen sammensat, så du trænes i at udtrykke dig musikalsk, udvikler dine terapeutiske kompetencer, får en grundig teoretisk baggrundsviden, samt udvikler dine akademiske og videnskabelige kompetencer. Uddannelsen er på mange måder unik, det er fx den eneste uddannelse på universitetsniveau i Danmark, hvor egenterapi og udvikling af terapeutiske kompetencer er en integreret del af studiet.

Uddannelsen har eksisteret i 30 år og justeres løbende, så den matcher de mange krav til nyuddannede musikterapeuter. Bl.a. indeholder uddannelsen tre praktikforløb, der foregår på institutioner i Danmark eller udlandet.

Der er musikalsk optagelsesprøve til musikterapiuddannelsen. Optagelsenprøven for kvote 1 ansøgere finder sted i midten af august. Læs om adgangskrav og optagelsesprøven her.

Se TV2 Nords indslag om uddannelsen til musikterapeut:

video platform video management video solutionsvideo player

 

Du får viden om

  • Musikterapi & klientgrupper - læreterapi-gruppe
  • Improvisationsteknikker
  • Observationspraktik - aktiv praktik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød Aalborg Universitet
Kom og mød Aalborg Universitet og oplev livet på AAU på nærmeste hold. Kom og mød aAu